39-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

39-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Nors daugelis tikėjosi ir laukė, tačiau rugsėjo mėnesio „Apple“ renginyje, priešingai nei įprastai, kompanija naujų „iPhone“ modelių nepristatė. Pati „Apple“ sako, kad naujieji „iPhone“ pasirodys keletu savaičių vėliau, greičiausiai, tai bus spalio mėnuo (gal net spalio 16). „Apple“ gandonešis žinomas pseudonimu @L0vetodream teigia, kad kompanija planuoja išleisti šiuos naujus „iPhone“ modelius: „iPhone 12 mini“, „iPhone 12“, „iPhone 12 Pro“ ir „iPhone 12 Pro Max“. Naujoje „iPhone“ kolekcijoje šmėstelėjo naujas vardas - „mini“. Kalbama, kad „mini“ pateisins savo pavadinimą ir bus ploniausias, berėmis „iPhone“ koks buvo iki šiol išleistas.
  • „Apple“ atnaujino „Apple Watch“ monoapyrankės pasirinkimo instrukciją. Savo dokumentacijoje „Apple“ mini, kad su laiku apyrankė gali išsitempti, todėl ją pasirinkti reikėtų atsakingai.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 13.7“ versijos sertifikato pasirašymą. Grįžimas prie šios „iOS“ versijos nebeįmanomas.
  • Analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad pirmasis „Apple“ produktas su Mini-LED ekranus bus „iPad Pro“.
  • „Apple“ forume pradėjo „vaidentis“ pranešimai, kad atnaujinus „Apple Watch“ operacinę į „watchOS 7“, pradėjus pratimą laikrodis fiksuoja tik pradines GPS koordinates. Kol kas sunku pasakyti kiek šis reiškinys yra masiškas, bet besiskundžiančių skaičius auga. Sprendžiant iš besiskundžiančiųjų komentarų tai liečia „Apple Watch Series“ 3, 4 ir 5.
  • „Apple Watch Series 6“ nėra persunktas naujovėmis lyginant su ankstesniu modeliu. Tiesa, jis turi kelias naujas funkcijas. „Ifixit“ meistrai išardę laikrodį nerado jame „Force touch“ jutiklio, bet aptiko didesnės talpos akumuliatorių — 1,17Wh 44-ų milimetrų modelyje ir 1,024Wh 40-ų milimetrų laikrodyje.
  • „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ naudotojai savo telefonus atnaujinę į „iOS 14“ skundžiasi neveikiančia telefono kamera.
  • „Apple“ sumokėjo 40 mln. JAV dol. už pasaulines teises filmui „Cherry“, kuriame vadina aktorius Tom Holland (suvaidinęs Spider-Man’ą). Kompanija „Apple TV+“ filmą parodyti planuoja 2021 metų pradžioje.
  • Europos Sąjunga penktadienį apskundė Europos Sąjungos Bendrojo Teismo sprendimą, kuriuo panaikintas Briuselio nurodymas milžinei „Apple“ sumokėti Airijos valstybei 13 mlrd. Eur nesumokėtų mokesčių.
  • „Apple“ įsigijo podkastų startuolį „Scout FM“, kuris tinklalaidžių klausimą padarė panašesnį į radijo laidų klausimąsi.
  • Apsauginės „Apple“ kaukės išpakavimas žinomame „Youtube“ kanale „Unbox Therapy“. Kaukę galima skalbti (nedaugiau 5-ų kartų) ir nešioti neilgiau kaip 8 valandas.
  • „Apple Music“ įvyko operos „Aštuonios dainos iš izoliacijos“ („Eight Songs from Isolation“) premjera. Tai pirmoji opera įrašyta izoliacijoje ir visa nufilmuota „iPhone“ („iPhone 11 Pro“). Operos autorius — dirigentas Oliver Zeffman. Kompopzitoriai Thomas Adès, Freya Waley-Cohen ir Huw Watkins.
  • „Apple“ išleido „macOS Catalina 10.15.7“ atnaujinimą. Šis atnaujinimas ištaiso kelias klaidas užgriuvusias naujausios operacinės sistemos naudotojus.
  • „Apple“ išleido „iOS 14.0.1“ ir „iPadOS 14.0.1“ atnaujinimus, kurie turėtų ištaisyti kelias iš daugybės klaidų šiose naujose operacinėse sistemose. Kompanija taip pat išleido ir „watchOS 7.0.1“ bei „tvOS 14.0.1“ atnaujinimus.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų