iFixit išardžius iPad mini rado Frankenšteiną

Tema: iPad

„iFixit“ paskelbė penktos kartos „iPad mini“ išardymo rezultatus.

„iFixit“ kompanija garsėjanti savo aukštos kokybės įrankiais skirtais „Apple“ įrangos remontui juos populiarina ardydama naujausius „Apple“ įrenginius ir skelbdama jų taisomumo reitingus bei dalindamasi pastebėjimais.

Neseniai „iFixit“ pasidalino penktos kartos „iPad mini“ — pirmojo mažiausio „Apple“ planšetinio kompiuterio atnaujinimo nuo 2015 metų, ardymo rezultatais. Savo pastabose „iFixit“ rašo, kad iš išorės „iPad mini“ panašus į sumažintą „iPad Air“ versiją, o iš vidaus į atnaujintą „iPad mini 4“.

iFixit Philips atsuktuvų rinkinys

Atidarę penktos kartos „iPad mini“, „iFixit“ inžinieriai aptiko 13,32 Wh akumuliatorių, tokios pačios talpos koks buvo naudojamas ankstesnės kartos „iPad mini“. Tačiau yra ir pastebimų pokyčių: Priekinės kameros modulis pakeistas į 7 megapikselių ƒ/2,2 — tokį patį koks naudojamas 10,5 colio „iPad Pro“. Kita naujovė — „A12 Bionic“ procesorius — toks pats koks naudojamas „iPhone XS“, „XS Max“ ir XR su 3GB of LPDDR4X DRAM.

Atnaujintas mikrofonų rinkinys buvo paslinktas arčiau asmenukių kameros. Penktos kartos „iPad mini“ įdiegti nauji aplinkos apšvietimo jutikliai palaikantys „True Tone“ ir leidžiantys vaizdui ekrane prisitaikyti prie aplinkos apšvietimo sąlygų ir suteikiantys didesnį komfortą naudojantis įrenginiu.

Kiekvienam išardytam įrenginiui „iFixit“ suteikia remonto sudėtingumo reitingą nuo 1 iki 10, kai 10 yra pats lengviausias. 2019 metų „iPad mini“ remonto sudėtingumą kompanija įvertino 2 iš dešimt. Vienintelį teigiamą aspektą „iFixit“ paminėjo tai, kad norint atsukti visus įrenginio varžtus pakanka vieno „Philips“ atsuktuvo. Tačiau, akumuliatoriaus pakeitimas yra nepaaiškinamai apsunkintas pertekliniu lipnios medžiagos panaudojimu, o norint pakeisti ekraną reikia išimti ir „Home“ mygtuką.

Norėdami sužinoti daugiau informacijos apie šio „iPad mini“ ardymą ir jame esančius komponentus — apsilankykite „iFixit“ svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų