iFixit išardė naujuosius 13 ir 15 colių MacBook Pro

2018 metų 13 colių MacBook Pro pagrindinė plokštė
Nuotrauka: iFixit

„iFixit“ specialistai, kaip ir įprastai, pačiupo naujausius 2018 metų „MacBook Pro“ kompiuterius, juos išardė ir įvertino jų taisomumą.

Vos tik gavę galimybę į rankas paimti naujuosius 2018 metų „MacBook Pro“ kompiuterius, „iFixit“ specialistai eilinį kartą ilgai nelaukę juos išardė. „iFixit“ meistrai išardė 13 colių, „Intel Core i5“ procesorių ir „Intel Iris Plus Graphics 655“ vaizdo plokštę turintį su 8GB operatyvios atminties ir 256GB SSD disku kompiuterį ir didesnį 15 colių įstrižainės ekraną, 2,2GHz šešių branduolių i7 procesorių, 16GB RAM, 256GB SSD. Abu kompiuterių modeliai su „TouchBar“.

Kompiuteris ardomas lygiai taip pat kaip ir 2017 metų modelis. Nuėmus jo dugną, į akis tuojau pat krenta padidėjęs akumuliatorius, kurį dabar sudaro šeši elementai (ankstesniame modelyje buvo penki), pakitusi garsiakalbių forma bei pagrindinėje plokštėje atsiradęs naujas elementas - „Apple T2“ procesorius.

Kaip ir tvirtino „Apple“, 2018 „MacBook Pro“ kompiuteriuose įdiegtos klaviatūros „tarkši“ kiek tyliau.

Kompiuterių įkrovikliuose naudojama USB-C jungtis ankstesniuose modeliuose buvo pagaminta iš aliuminio. Naujuosiuose modeliuose „Apple“ nutarė naudoti plastikinę jungtį. Vargu ar tai pridės jai ilgaamžiškumo.

Visiškai išrinkę „MacBook Pro“ kompiuterius „iFixit“ specialistai reziumavo — kompiuteriai visiškai neremontuojami ir suteikė 1 taisomumo balą iš 10 (10 yra lengviausiai remontuojamas). Savo tokį verdiktą jie paaiškino taip:

„Trackpad’as“ gali būti pakeistas neišimant akumuliatorių.
Procesorius, RAM ir SSD diskai yra įlituoti motininėje plokštėje ir be lituoklio jų nepakeisi, o ir keitimas su lituokliu rankoje švelniai tariant yra nepraktiškas.
Viršutinėje rėmo dalyje esantys klaviatūra, akumuliatoriai ir garsiakalbiai yra stipriai priklijuoti.
„Touch ID“ modulis sujungtas su pagrindinėje plokštėje įmontuotu „T2“ procesoriumi. Sugedus moduliui teks keisti visą pagrindinę plokštę.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų