Savaitės naujienų apžvalga: 1-a 2017 metų savaitė

1-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kalbama, kad 2017 rudenį „Apple“ planuoja išleisti trečios kartos „Apple Watch“ su talpesniu akumuliatoriumi. Kiek tai tiesa nėra aišku, tačiau aišku viena - kad apie talpesnius akumuliatorius svajoja visų įrenginių savininkai, kartais net ir elektroninių knygų skaityklės „Amazon Kindle Paperwhite“, kurios akumuliatorius tarnauja savaitėmis… Tiesa, tie kas laukia sekančio „Apple Watch“ su viltimi, kad bus atnaujintas laikrodžio dizainas – turėtų nusivilti, bent jau taip teigia gandonešiai.
  • Kalbama, kad „iPhone 8“, jubiliejaus proga bus ir mėlynos spalvos – galimai limituoto tiražo aparatai.
  • „Apple“ paskelbė geriausių 2016 metų „Apple Music“ gabalų video:
  • „Apple“ papildė „Apple Pay“ pasaugą JAV 17 naujų bankų ir kredito unijų. Praeitą mėnesį paslauga pasipildė 30-čia institucijų ir dabar „Apple Pay“ programoje, vien JAV, dalyvauja daugiau nei 1600 finansinių organizacijų. Plečiasi ir tarptautinis šios paslaugos ratas. „Apple Pay“ dabar veikia JAV, Australijoje, Kinijoje, Honkonge, Japonijoje, Naujojoje Zelandijoje, Singapūre, Prancūzijoje, Rusijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Kanadoje. JAV apie 35% pardavėjų palaiko „Apple Pay“.
  • Šeima iš Teksaso valstijos padavė „Apple“ į teismą, kad ši neįdiegė „iPhone“ saugos mechanizmo neleidžiančio naudotis tokiomis aplikacijomis kaip „Face Time“ vairuotojams, kai automobilis važiuoja. Dėl „Face Time“ naudojimo vairuojant žuvo kompaniją į teismą padavusios šeimos penkiametė dukra. 2014 metų gruodžio 24 dieną, Modisette šeima keliavo „Toyota Camry“ automobiliu netoli Dallas’o (Teksasas) kai dėl auto įvykio į jiems sustoti nurodė policijos pareigūnas, tačiau paskui važiavusio automobilio vairuotojas Garrett Wilhelm, kuris vairuodamas „Toyota 4Runner“ naudojo „Face Time“, nepastebėjo sustojusio automobilio ir įsirėžė į priešais sustojusią Modisette šeimos „Toyotą“, taip sunkiai sužeisdamas kelis tame automobilyje buvusius žmonės ir užmušdamas penkiametę Moriah, praneša abc News. „Apple“ kaltinama, kad turėdama technologinius sprendimus ir galimybes įdiegti tokias prevencines priemones to nepadarė. Būkime protingi - nenaudokime telefonų vairuodami - tam yra laisvų rankų įranga, o jei jos neturite – geriau sustoti, atsiliepti ir netapti žudiku. Vargu ar tas skambutis ar pokalbis būtų tokios aukos vertas.
  • „Nike“ pasidalino serija linksmų reklaminių filmukų, kuriuose Kevin Hart kaip „Žmogus, kuris vis bėgo“ reklamuoja „Apple Watch Nike+“.

    Visus septynis reklaminės kampanijos video rasite „Nike“ YouTube kanale.
  • 2013 metais „Kingston“ pristatė pirmą pasaulyje 1TB „flash’iuką“, dabar kompanija nutarė sumušti savo pačios rekordą ir prieš pat CES 2017 pradžią pristatė 1TB ir 2TB „DataTraveler Ultimate GT“ „flash’iukus“.
  • 2014 metais, „Apple“ atidarė tris parduotuves skirtas „Apple Watch“ (ypač brangiems modeliams): po vieną „Isetan“ prekybos centre Tokijuje, „Galeries Lafayette“ Paryžiuje ir „Selfridges“ Londone (tą pačią kur buvo išpuošta nuostabiomis gėlėmis). Panašu, kad dabar dvi iš trijų: Paryžiuje ir Londone, „Apple“ uždaro. Tokio „Apple Watch“ parduotuvės likimas kol kas nėra aiškus.
    „Selfridges“ Londone
  • „Apple“ vienas pagrindinių pardavimo argumentų yra tas, kad naudojamos jos įrenginiuose naujausios technologijos, pvz. kompiuteriuose naujausi procesoriai. Deja CES vykstančioje Las Vegas’e metu „Intel“ paskelbė apie septintos kartos „Kaby Lake“ procesorius, kurie gerokai susilpnino šiuos, „Apple“ naudojamus „naujausių technologijų“ argumentus parduodant įrangą.
  • Trečiadienį startavusioje CES, „Griffin“ pristatė „100W BreakSafe Hi-Power Magnetic USB-C Breakaway Cable“, kuris ne tik puikiai papildys 2016 metų sausį kompanijos pristatytų „BreakSafe“ magnetinių USB-C jungčių šeimos produktus, bet ir pradžiugins daugelį naujųjų „MacBook Pro“ kompiuterių savininkų. „Griffin“ taip pat pristatė ir naujus „Home“ serijos produktus, tokius kaip iš telefonų valdomi ir Bluetooth sąsają turintys: kavos aparatai, duonos skrudintuvės ar antroje metų pusėje pardavime pasirodysiantis ir 999 USD kainuosiantis išmanus veidrodis.
  • „Malwarebytes“ įspėja apie „denial-of-service“ atakas skirtas Mac. Šios atakos įsilaužia į „Safari“ ir „Mail“ aplikacijas bei panaudoja jas kompiuteriui užlaužti, pavyzdžiui automatiškai prikuria tiek naujų laiškų, kad kompiuteriui galiausiai pritrūksta atminties. Ši spraga ištaisyta „macOS 10.12.2“ (kol kas dar beta) versijose. „Malwarebytes“ sako, kad kenkėjiški laiškai siunčiami iš dviejų el.pašto paskyrų dean.jones9875@gmail.com ir amannn.2917@gmail.com, todėl jei juos gausite – ištrinkite tuojau pat net neskaitę (galite susikurti taisyklę „Mail“ aplikacijoje, kad jei laiškas yra iš šių el.pašto adresų - laišką automatiškai ištrinti).
  • Paskutinę sausio mėnesio dieną planuojamas „Apple“ pirmo 2017 metų ketvirčio finansinių rezultatų paskelbimas. Įprastai šis ketvirtis būna geriausias.
  • „iOS 10“ tapo pati populiariausia „Apple“ mobiliems įrenginiams skirta operacinė sistema. Praeitų metų pabaigoje jos naudotojų kiekis ūgtelėjo 13% ir sudarė 76%. 18% vis dar naudoja „iOS 9“, o 6% ankstesnes „iOS“ versijas.
    iOS įsisavinimas 2017-01-04
  • „Apple“ skelbia, kad šis žiemos švenčių laikotarpis jai buvo pats pelningiausias jos istorijoje, o daugiausia pinigų, net 240 mln. USD, kompanijai atnešė Naujųjų metų naktis. Vien tik „Apple Store“ per gruodžio mėnesį kompanijos pinigų kalną papildė 3 mlrd. USD. Per 2016 metus „App Store“ programuotojams prigeneravo 20 mlrd. USD.
  • Gerai, kad apvaizda „Apple“ apšvietė protą ir jie „iPhone“, vietoje „iOS“ neįdiegė „Acorn OS“, nors tokiam „iPodiškam“ sprendimui jau 2006 metais turėjo patentą.
  • Kinijos Naujųjų metų, kurie prasidės sausio 28 dieną, proga, „Apple“ Kinijos, Honkongo, Singapūro ir Taivanio svetainėse paskelbė darbalaukių paveikslėlius sukurtus naudojant įvairius jos produktus tokius kaip „MacBook Pro“, „iMac“, „iPad Pro“ ir „Apple Pencil“ bei trečių šalių aplikacijas „Adobe Photoshop“, „Illustrator“ ir „Procreate“. Menininkai sukūrę šiuos darbalaukių paveikslėlius dalyvaus ir „Apple“ programose „Meet the Artist“ vyksiančiose Kinijos ir Honkongo „Apple Store“ parduotuvėse. „Mac“, „iPhone“ ir „iPad“ skirtus darbalaukio paveikslėlius galite atsisiųsti tiesiai iš „Apple“ interneto svetainės.
  • Po nelabai kokių 2016 metų rezultatų, Tim Cook ir kiti „Apple“ vadovai negavo priedų, lyginant su 2015 metais po kiek daugiau nei 2 mln. USD.
  • „Android“ operacinė sistema turi beveik 90% rinkos, tačiau šis dominavimas turi savo kainą. „Statista“ remdamasi „CVE Details“ duomenimis informuoja, kad 2016 metais turėjo ir daugiausia pažeidžiamumų/saugumo spagų, kuriuos gali išnaudoti programišiai. Tai reiškia, jog yra didelė tikimybė (bent jau didesnė lyginant su kitomis OS ir gerokai didesnė nei „iOS“), kad į „Android“ įrenginį įsilauš koks nors programišius. 2016 metų rezultatas gerokai kitoks nei buvo 2015 metais, kai „Android“ turėjo 125 pažeidžiamumus, o „iOS“ – 387.
    Graph: Operacinių sistemų pažeidžiamumų, kuriuos gali išnaudoti programišius įsilaužimui į OS, 2016 metų grafikas.

iOS ir macOS aplikacijos ir žaidimai

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

Nauja iOS aplikacija

  • Finder for Airpods - find your lost Airpods: 3,99 €

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų