CES 2017 mugėje tarp įdomių sprendimų yra ir keistokų

Las Vegas vykusioje CES 2017 mugėje „Apple“ nerasi ir su žiburiu, tačiau jos įrangai skirtų ar su ja susijusių produktų - pilna.

Sausio 5–8 dienomis vykusioje „CES 2017“ (Consumer Technology Association) mugėje „Apple“ nerasi ir su žiburiu, tačiau jos netiesiogiai dalyvaujančių atspindžių joje pilna. Daugelis didžiausių pasaulio elektronikos gamintojų atvyko į šou parodyti savo sukurtų įrenginių, kurių daugelis skirti „Apple“ įrenginiams ar bent jau „draugauja“ su jais.

„Apple“ fantomą galima pastebėti beveik visuose parodos paviljonuose. Kupertino kompanijos, kuri jau kuris laikas diktuoja elektronikos madas ir nubrėžia vis naujas kokybės aukštumas, gaminamiems produktams savuosius pritaikyti nori visi – nuo mažučių startupų iki technologijos milžinių. Dabar, daugeliu atvejų, jei tai nesuderinama su „Apple“ – pasmerkta žlugti.

Tarp įvairiausių mugėje pademonstruotų technologinių sprendimų, tokių kaip su „iPhone“ suderinami kavos aparatai, tosterai ir prie interneto besijungiantys šaldytuvai bei eilė kitokių įrenginių skirtų mūsų kasdieną padaryti patogesne, lengvesne ir komfortiškesne ar padedančių stebėti ir turėti „geresnį vaizdą“ apie savo organizmo būklę – yra visa eilė šypseną sukeliančių įrenginių, kurių kai kurie priverčia pagalvoti „kur ritasi pasaulis“.

Daugeliu atvejų, nauji produktai sukuriami, nes jiems yra paklausa ir poreikis, todėl tai kas vieniems sukelia šypseną – kitiems gali pasirodyti būtinas buityje ir labai rimtas produktas. Pavyzdžiui oficialiai pradėjęs egzistuojanti „Faraday Future“ „FF 91“ automobilis rodo, kad matyt ne už kalnų, kai „pasijungę prie rozetės“ sėdėsime ne tik todėl, kad „iPhone“ baterija senka, bet ir todėl, kad reikia įkrauti automobilį. Dock’ingo stotelių (normalių) deficitas bei jungčių trūkumas „pagimdo“ tokius spendimus kaip „Henge Horizontal Dock“, nors namie ko gero labiau patogus vertikalus sprendimas.

Henge Horizontal Dock

„Apple CarPlay“ vis labiau populiarėja ir tobulėja ir 900 USD kainuosianti (planuojama prekybą pradėti vasario mėnesį) „Alpine iLX–107“ naudoja Wi-Fi direct prisijungimą vietoje Bluetooth ir leidžia daugiau ir geriau išnaudojant mažiau elektros energijos.

„Apple“ nustojus į kompiuterius diegti magnetines „MagSafe“ jungtis – priedų gamintojai kaip pašėlę, lyg pabudę iš gilaus letargo, pradėjo kurti savo produktus su tokio tipo jungtimis.

Nauji „Griffin“ kompanijos „BreakSafe“ linijos produktai.

Dėvima elektronika, nors ir po didelio entuziazmo atėjusiam štiliui ir merdėja, tačiau CES buvo galima pamatyti, be standartinių, ir naujesnių sprendimų. Pavyzdžiui vienas tokių, pavadintas „Basslet“ leidžiantis muziką ir jausti.

Kita kompanija bandant reanimuoti dėvimos elektronikos rinką yra „Milo Sensors“ savo naujojo „Proof™“ - pirmojo dėvimo alkotesterio pagalba. Dėvimas „Proof™“ visą laiką matuoja alkoholio kiekį kraujyje ir duomenis persiunčia į „iOS“ ir „Android“ aplikacijas. Papildomai, dėvimas alkotesteris gali nuspėti koks girtas būsite vėliau. Bandau įsivaizduoti žmogų kasdien dėvintį šį įrenginį, turėtų būti didelis mėgėjas išgerti, negalintis važiuoti transporto priemone, kurią vairuoja ne jis.

„Milo Sensors“ dėvimas alkotesteris „Proof™“ pristatytas CES 2017

„Hyundai“ bando spręsti parkavimosi problemą. Tiesa, ne kokiu nors mistiniu parkavimosi vietų sukūrimu, o paprasčiausiu elektriniu paspirtuku. Kaip žinia kiekvienas ieškome kur pastatyti automobilį arčiau namų, bet toks paspirtukas galėtų automobilio palikimą už kokio kilometro ne tokį bauginantį.

CES pristatytas visas spektras produktų nuo niekuo nestebinančių iki linksmų, keistų ar WTF.

Jei jums slenka plaukai - greičiausiai neteisingai juos šukuojate. Plaukų priežiūros gigantė „Kerastase“ bendradarbiaudama su „Withings“ ir „L’Oreal“ išleido pirmąjį pasaulyje išmanų plaukų šepetį. Iš pažiūros tai tiesiog plaukų šepetys, tačiau jame slepiasi jutikliai matuojantys jo naudotojo plaukų kokybę. Šis mikrofoną turintis ir lūžtančių plaukų garsą matuojantis stebuklas pardavime turėtų pasirodyti šį rudenį, o jo kaina gali būti apie 200€. Šis šepetys, pastebėjęs jog šukuojate plaukus neteisingai (jame įrengti akselerometras ir giroskopas), informuos apie tai vibruodamas. Visi surinkti duomenys, tame tarpe ir ar buvo šukuojami sausi ar drėgni plaukai per Bluetooth ar Wi-Fi persiunčiami į aplikaciją, kur gauti duomenys analizuojami ir paskelbiamas verdiktas – kokius kosmetikos produktus reikia naudoti.

„Kerastase“, „Withings“ ir „L’Oreal“ sukurtas elektroninis plaukų šukavimo treneris

„Kolibree“ mano jog dirbtinio intelekto panaudojimas dantų šepetėlyje privers jį pamilti. Jutikliai įdiegti „Ara AI“ dantų šepetėlyje stebi dantų plovimo įpročius ir išnaudodami kompanijos patentuotą algoritmą - šią procedūrą atlikti teisingai. Naudojant šį dantų šepetėlį instrukcijų tikėtis reikėtų „iPhone“ aplikacijoje ir kas savaitę atsiunčiamuose elektroniniuose laiškuose.

„Moen“ išmanus dušas „U“ - puiki proga lovoje praleisti papildomą minutę. Iš telefono galima nustatyti iki keturių dušo purkštukų-įprastą, kūno apipurškimo, lietutį, vandens čiaupo tipo, nurodyti vandens temperatūrą ir jums bus pranešta kada jau galite žingsniuoti į vonią.

Vyrų sperma besirūpinančios trumpikės. Manoma, kad mobiliųjų telefonų skleidžiama radiacija gali neigiamai paveikti vyrų spermą. Nors ši žinia nesustabdė mobiliųjų telefonų populiarumo ir visi kaip patrakę toliau juos naudoja – „Spartan“ nutarė apsaugoti jautrių paketą nuo išorės poveikio ir sukūrė elektromagnetinių apsauginį lauką sukuriančias, sidabro gijas turinčias trumpikes. Trumpikių kaina apie 45€.

Nors yra visa eilė aplikacijų padedančių sekti su maistu sunaudojamu kalorijų kiekį, naujas „FoodMarble AIRE“ prietaisiukas gali pasakyti nuo kurio maisto jums pūs pilvą. Įrenginys veikia panašiai kaip alkotesteris - papūtus porą sekundžių į jį, jis patikrina tam tiktų elementų buvimą ir informuos kaip stipriai netrukus išsipūsite :)

Išmanus šaldytuvas gali kainuoti nemažus pinigus - kur kas paprasčiau nufotografuoti tai kas yra paprasto, kvailo šaldytuvo viduje. Nueinate į parduotuvę, atidarote „Smarter FridgeCam“ aplikaciją telefone ir nufotografuojate viską kas yra jame. Komplekte yra kelios kameros – tam, kad nufotografuoti ir tai kas yra šaldytuvo durelėse. „Smarter“ sprendimas kainuoja apie 150€ - kur kas pigiau nei išmanus šaldytuvas.

„Parihug“ tai tarpusavyje susieti meškiukai leidžiantys apkabinti mylimą žmogų - žinoma per internetą, nes jau XXI a. už lango. Kai kas nors apkabina vieną meškiuką, kitas pradeda vibruoti. Jei kartais praleidote apkabinimą - apie tai būsite informuos telefonas su meškiukais susietas per Bluetooth.

Prancūzų žinučių siuntimo startuoliai „LoveBox“ sukūrė puikų mobilaus telefono, peidžerio ir „Magic 8 Ball“ hibridą. Nedidelė medinė dėžutė susijungia su išmaniu telefonu ir širdutė esanti dėžutės fone pradeda suktis kai gaunate žinutę, o pats žinutės tekstas rodomas veidrodyje kai nukeliate dėžutės dangtį. Ir šis džiaugsmas tik už 120€.

Pirmą kartą išgirdus žodžių junginį „vibruojantys šortai“ bent jau man kyla asociacijos su kokiu nors fantastiniu porno filmo siužetu. Tačiau, „Spinali Design“ sukurti šortai turi labiau praktinę paskirtį nei galima būtų pagalvoti. Kelnės susiejamos su telefonu per Bluetooth ir jutikliai įsiūti kelnių šonuose virpės informuodami apie gautą žinutę ar skambantį telefoną. Šonuose įsiūti jutikliai taip pat padeda ir naviguojant. Vieno ar kito jutiklio virptelėjimu tokius šortus dėvintis pilietis žinos jam reikia pasukti į kairę ar dešinę. „Spinali Design“ turi ir daugiau išmanių drabužių.

Vibruojantys „Spinali Design“ šortai ir kelnės
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų