Pernai Apple būtų 42 turtingiausia pasaulio valstybė

Temos: Apple, Statistika
Jungtinių Valstijų doleriai

Jei Apple būtų valstybė - ji užimtų 42 vietą turtingiausių planetos valstybių sąraše.

Kompanijų, kurios turėtų tokį „imperijos“ statusą, kokį turi Apple nėra daug ir Steve Jobs dėka ši Silicio slėnio kompanija neretai atrodo didesnė už gyvenimą. Prakąsto obuolio ženklas yra vienas atpažįstamiausių pasaulyje. Apple sukėlė revoliuciją kompiuterių ir mobilių telefonų srityse ir visų savo inovacijų dėka vien per šiuos metus susižėrė 231 milijardo JAV dolerių kalną.

Jei Apple būtų valstybė, jos uždirbtus pinigus palyginus su „kitų“ šalių pernai metų BVP rodikliais – Apple užimtų 42 vietą turtingiausių planetos kompanijų sąraše – šalia Suomijos. Tai gana įspūdingas rezultatas lenkiantis tokias valstybes kaip Airija, Portugalija ir Kataras.

Pernai metais vien tik iš iPhone verslo Apple uždirbo 154 milijardus USD – pakankamai, kad ją padaryti 57-ta valstybe pasaulyje, iš karto po Irako (165 mlrd. USD). Palyginimui, remiantis Pasaulio banko duomenimis , Lietuva 2015 metais užėmė 87 vietą (41,8 mlrd USD), iš karto po Slovėnijos ir lenkdama Kongo Demokratinę Respubliką. Vien tik už iPhone Apple gavo daugiau pinigų nei Lietuvos, Latvijos (27,8 mlrd. USD) ir Estijos (22,9 mlrd. USD) BVP kartu paėmus.

Apple išlieka kiečiausias bičas technologinių kompanijų kieme. Nors iImperijos adresu investuotojai išsako (dažnai nepagrįstu) skepticizmu persunktas mintis, tačiau Apple vis dar stipriai lenkia didžiausias savo konkurentes, tokias kaip Amazon ir Microsoft – abi pernai uždirbusias po 93 mlrd. USD, Google - 66 mlrd. USD ar Facebook su 12,5 mlrd. USD.

Todėl jei Apple ateitis Jums kelia susirūpinimą – nusiraminkite. Kai kompanijų finansinę padėtį galima lyginti su valstybių finansais, o ne kitų kompanijų – tai kompanijai sekasi puikiai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Nieko nėra amžino. Kažkada daug kas manė, kad Roma, Sojuzas, Doleris amžini, bet subyra visi... Tik laiko klausimas...

  2. Man būtų daug smagiau jei Apple būtų kaip ir prieš 10 metų - kompanija nepriekaištingai gaminanti Kompiuterius ir jų OS, o ne kompanija gaminanti telefonus, laikrodžius, automobiliu ir pan., ir kokią ji ten vietą kažkur beužimtų.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų