Kaip sukonfigūruoti naują iPhone

iPhone Kalėdos

Daugeliui pirmą kartą įsigijusiems ar dovanų gavusiems iPhone - gali kilti klausimų, o kaip gi jį sukonfigūruoti teisingai, ką įjungti ir ką išjungti.

Kaip ir kiekvienais metais, žinau jog ne vienas po eglute ir šiemet rado iPhone. Kai kuriems vartotojams tai pirmasis iOS įrenginys. Neretai, net ir ne pirmą iPhone turintys, kadangi iPhone veikia stabiliai ir konfigūruoti jį kaip taisyklė reikia tik vieną kartą per visą naudojimo laiką, įsigiję naują iPhone susimąsto ką ir kaip reikia nustatyti, kad viskas veiktų taip kaip reikia.

Nors žemiau pateiktos informacijos „dešra“ yra ilga ir atrodo grėsmingai - procesas nėra labai sudėtingas ir vadovaujantis Apple sukurtu vedliu pakankamai aiškus, tačiau pirmą kartą į rankas paėmusiems iOS įrenginį, kai kurie Apple ekosistemos terminai gali kelti dvejonių, o kai kurie atrodo keblūs net ir ne pirmus metus naudojantiems Apple įrangą (matyt todėl, kad tokie veiksmai nėra atliekami labai dažnai).

Pasistengsiu naujo iPhone procesą aprašyti kaip įmanoma detaliau.

Kaip teisingai sukonfigūruoti naują iPhone?

Pirmą kartą įjungus naują iPhone reikia jį sukonfigūruoti ir tas procesas, pirmą kartą jį darantiems, trunka apie 15 minučių.

1. Jei prieš naują iPhone taip pat naudojote iPhone

Jei tai pirmasis Jūsų iPhone - eikite tiesiai prie antro žingsnio.

Jei naujas iPhone pakeis kitą, anksčiau įsigytą iPhone - padarykite senojo iPhone duomenų backup’ą iTunes pagalba arba iCloud.

Turėkite omenyje, jog jei norite, kad naujame iPhone būtų senajame iPhone gautos ir išsiųstos SMS žinutės turite atsarginę senojo iPhone duomenų kopiją atlikti į iCloud saugyklą. Jei to daryti neturite galimybės (pavyzdžiui neužtenka iCloud turimos vietos) - galite pasinaudoti trečių šalių sukurtomis aplikacijomis, tokiomis kaip „BackupTrans“, „PhoneView“ ar kitomis.

Daugiau informacijos apie tai, kaip sukurti atsarginę iPhone duomenų kopiją rasite straipsnyje: „Kaip perkelti duomenis iš seno iPhone į naują iPhone, iPad ar iPod touch“.

2.Kaip sukonfigūruoti naują iPhone

Naujo iPhone sukonfigūravimas nėra sudėtingas procesas, tačiau naujiems Apple technikos vartotojams pora vietų gali pasirodyti keblios. Žemiau aprašyti žingsniai, kaip sukonfigūruoti iPhone 6s, tačiau daugelis šių žingsnių tinka ir anksčiau išleistiems iPhone modeliams, nebent jei iPhone neturi Touch ID, tai šios funkcijos nustatymui skirtą punktą galite praleisti.

iPhone 6, konfigūravimas - pirmasis ekrano vaizdas
  1. Įjunkite iPhone
  2. Kai ekrane pamatysite pasisveikinimą įvairiomis kalbomis, perbraukite pirštu iš kairės į dešinę ekrano apačioje
  3. Pasirinkite vartotojo sąsajos kalbą. Lietuvių kalbos iOS 9 ir ankstesnėse iOS versijose nerasite, tad rinkitės iš sąraše pateiktų kalbų tą, kurią žinote geriausiai
  4. Sekančiame lange pasirinkite šalį, kurioje gyvenate. Nenurodykite Lietuvos jei pavyzdžiui gyvenate Jungtinėje Karalystėje - nurodykite šalį, kurioje iš tikrųjų gyvenate.
  5. Sekančiame lange galite prisijungti prie Wi-Fi arba naudoti duomenų tinklą - pasirinkite tinkamiausią būdą, tačiau daugeliu atvejų Wi-Fi yra patogesnis ir neretai pasirinkus Wi-Fi konfigūravimo procesas vyksta greičiau.
  6. Prisijungę prie Wi-Fi arba nurodę, kad prie interneto jungsitės per mobilų ryšį - pateksite į „Location Services“ langą. Aš šioje vietoje rekomenduočiau įjungti „Location Services“, tai leis užtikrinti, kad sisteminiai procesai naudojantys geolokacinius duomenis gaus jiems reikalingą informaciją. Šią funkciją išnaudoja visa eilė, naudojimąsi telefonu gerokai sklandesniu ir tobulesniu padarančių, sistemos procesų ir aplikacijų.
  7. Jei iPhone turi Touch ID[1] jutiklį - pateksite į šio funkcionalumo nustatymo langą. Jei iOS įrenginys, kurį konfigūruojate neturi „Touch ID“ jutiklio - pereikite prie 8-to žingsnio.
    1. Palieskite ir pakelkite (nespauskite, o tik palieskite) „Home“ mygtuką tuo pirštu, kuriuo dažniausiai jį liesite telefono atrakinimui. Daugeliu atvejų tai yra nykštys. Kartokite veiksmą kol ekranas pereis į kitą langą. Kaskart paliečiant pirštu „Home“ mygtuką ekrane atvaizduotas pirštų atspaudas atvaizduos, kad gauta daugiau pirštų atspaudo informacijos. Kiekvieną kartą „Home“ mygtuką lieskite tuo pačiu pirštu.
    2. Sekantis „Adjust Your Grip“ langas skirtas įvairioms, 7.1 žingsnyje nuskenuoto piršto pozicijoms nuskenuoti. Nuskenuokite piršto kraštus, taip kaip parodyta ekrane, labiau pakreipto tokiu pačiu principu kaip ir 7.1 žingsnyje - paliesdami „Home“ mygtuką ir pakeldami pirštą bei tą veiksmą kartodami iki telefono pereis į sekantį langą. Jei paspaudėte kelis kartus, bet telefonas į sekantį langą nepersijungė - spauskite „Continue“.
    3. Sekančiame lange to paties piršto atspaudą skenuokite visaip sukinėdami ir kraipydami, stengdamiesi imituoti galimas iPhone paėmimo ir tuo pirštu „Home“ mygtuko palietimo scenarijus (visaip pasukdami pirštą ir paliesdami „Home“ mygtuką). Kartokite veiksmą kol ekrane pamatysite užrašą „Complete“ ir spauskite ant „Continue“.
  8. Sekančiame ekrane įveskite 6-ų skaičių telefono apsaugos kodą. Būkite dėmesingi ir jo nepamirškite, nes priešingu atveju perkrovę telefoną negalėsite jo atrakinti. Yra galimybė, paspaudus ant „Passcode Options“ pakeisti apsaugos kodo tipą į „Custom Alphanumeric code“ - kodas gali būti iš raidžių ir skaičių, „Custom Numeric“ - nurodyti kitą skaičių kiekį kode ir „4-Digit Numeric Code“. Rekomenduočiau nesirinkti trumpesnio nei 6 skaičių kodo ypač jei iPhone turi „Touch ID“ ir kodo įvedimas atrakinant telefoną nebus didelė problema, nes jį įvesti reikės retai, tačiau galimybė atspėti kodą vagišiams ar kitiems piktų kėslų turintiems piliečiams – bus gerokai mažesnė[2]. Įvedę apsaugos kodą vieną kartą – turėsite jį dar kartą pakartoti. Atlikus šiuos veiksmus iPhone bus aktyvuotas. Aktyvavimas kartais gali užtrukti iki poros minučių, tačiau įprastai tiek neprisireikia.
  9. „Apps & Data“ iPhone konfigūravimo skiltyje galite rinktis iš 4-ų variantų:
    • Atstatyti duomenis iš iCloud. Rinkitės šį variantą jei tai nėra pirmasis jūsų iPhone ar vienintelis naudojamas iOS įrenginys ir norite atstatyti senojo iPhone duomenis išsaugotus (backup) iCloud į naują iPhone.
    • Atstatyti duomenis iš iTunes. Rinkitės šį variantą jei tai nėra pirmasis jūsų iPhone ar vienintelis naudojamas iOS įrenginys ir norite atstatyti duomenis išsaugotus (backup) kompiuteryje esančios iTunes aplikacijos pagalba į naują iPhone.
    • Konfigūruoti kaip naują iPhone. Ši funkcija leis įrenginį sukonfigūruoti visiškai naujai - rinkitės ją jei tai pirmasis iPhone, kurį turite ar nenorite atstatinėti duomenų iš backup’ų, pavyzdžiui jei kokia nors aplikacija ar duomenys buvo nestabilaus iPhone veikimo priežastimi ir dabar konfigūruojate iPhone po jo atstatymo į gamyklinius parametrus.
    • Perkelti duomenis iš Android įrenginio. Jei tai pirmasis Jūsų iPhone ir prieš tai naudojote Android telefoną - ši funkcija leis lengvai perkelti duomenis iš Android telefono. Žinoma, duomenys nepersikels visi, pavyzdžiui aplikacijų perkelti nepavyks. Apple Android įrenginiams skirtos aplikacijos „Move to iOS“ pagalba į iPhone galima perkelti: Google paskyras, žymas, žinutes, kontaktus ir nuotraukas. Trumpą video kaip perkelti duomenis iš Android į iPhone specialiai šiam tikslui Apple sukurtos Android aplikacijos „Move to iOS“ pagalba rasite šio straipsnio pabaigoje[3].
      Jei dėl kokių nors priežasčių šios aplikacijos įdiegti negalite ar šis būdas neveikia pereikite prie sekančio žingsnio, o apie alternatyvius būdus perkelti duomenis iš Android į iPhone, kuriuos galėsite pritaikyti baigę iPhone konfigūravimą, informaciją rasite straipsnyje: „Kaip perkelti duomenis iš Android į iPhone, iPad ar iPod touch“.
  10. Jei tai pirmasis Apple įrenginys, kurį turite - Apple ID greičiausiai neturite todėl „Apple ID“ lange spauskite ant „Don’t have an Apple ID or forgot it?“. Ekrane pasirodžius langui „Are you sure you don’t want to use an Apple ID?“ - spauskite ant „Don’t Use“.
    Turintys kitus Apple įrenginius atitinkamai turintys Apple ID gali suvesti prisijungimo duomenis ir paspausti ant ekrano viršuje esančio „Next“ mygtuko. Jei turimi Apple ID ir iCloud ID yra skirtingi - spauskite ant „Use different Apple IDs for iCloud and iTunes“ ir atitinkamai prisijunkite prie šių paslaugų su jiems skirtais ID, tačiau ir jiems to daryti nėra būtina - tai galima padaryti ir vėliau.
  11. Jei planuojate naudoto „Hey Siri“ paslaugą, kuri leidžia nepaliečiant telefono pasakius „Hey Siri“ aktyvuoti asmeninio asistento paslaugą - paspauskite ant „Set Up Siri“ būsite paprašyti kelis kartus perskaityti frazes tokias kaip „Hey Siri“, „Hey Siri, how’s the weather today?“ ir „Hey Siri it’s me“. Kai asistentas susipažins su Jūsų balsu - ekrane pamatysite „Hey Siri ir Ready“. Jei šios paslaugos naudoti neplanuojate ar nesate apsisprendę - spauskite ant „Turn On Siri Later“. „Hey Siri“ paslaugą įjungti galima ir vėliau.
  12. Sekančiame, „Display Zoom“ lange, jei konfigūruojate iPhone 6 ar naujesnį pasirinkite kokį vaizdą norite matyti - standartinį su 6x4 aplikacijų piktogramomis + apatinė juosta ar „zoomed“ padidintą 5x4 aplikacijų piktogramomis + apatinė juosta ir spauskite „Next“.

Viskas, pradinis iOS įrenginio konfigūravimas baigtas, tačiau norint pilnavertiškai naudotis iPhone - tai dar ne pabaiga, ypač jei neturite Apple ID ar jo neįvedėte 10-tame konfigūravimo žingsnyje.

3. Apple ir iCloud ID sukūrimas

Nors Apple ID ir iCloud ID yra skirtingos paskyros, kur kas mažiau painiavos, kai abiems joms naudojamas vienas @icloud.com besibaigiantis elektroninio pašto adresas. Jei esate naujas iOS įrenginio vartotojas, greičiausiai, tokio dar neturite ir norint patirti visą Apple ekosistemos džiaugsmą ir palaimą reikia tokį susikurti.

iPhone 6 Apple ID įvedimas/sukūrimas
  1. Įsitikinkite, kad iPhone turi prieigą prie Interneto per mobiliuosius duomenis ar Wi-Fi
  2. Atidarykite Settings aplikaciją
  3. Paspauskite ant Mail, Contact, Calendars
  4. Pasirinkite Add Account
  5. Paspauskite ant iCloud
  6. Paspauskite ant ekrano apačioje esančio Get a new Apple ID
  7. Nurodykite savo gimimo datą ir spauskite ant Next
  8. Įrašykite savo Vardą (First Name) ir pavardę (Last Name) ir spauskite Next
  9. „Email Address“ skiltyje pasirinkite Get a free iCloud email address
  10. Įveskite norimą elektroninio pašto adreso pradžią (@icloud.com prie jo bus prijungta automatiškai) ir spauskite Next
  11. Ekrane pamatysite pranešimą apie tai, kad bus sukurtas elektroninio pašto adresas, kurio pakeisti negalėsite. Spauskite ant Create.
  12. Jei toks elektroninio pašto adresas jau egzistuoja - jums bus apie tai pranešta. Spauskite „OK“, pakeiskite kuriamo elektroninio pašto adreso pradžią ir vėl spauskite „Next“.
  13. Įveskite ir pakartokite kuriamo Apple ID elektroninio pašto adreso slaptažodį. Slaptažodis turi būti bent 8 simbolių ilgio bei turėti bent vieną skaičių, didžiąją ir mažąją raides. Spauskite Next
  14. Sekančiuose žingsniuose turėsite pasirinkti saugumo klausimą (Question) ir parašyti atsakymą į jį[4] ir spausti Next
  15. Sukūrus atsakymus į tris saugumo klausimus būsite paprašyti nurodyti atsarginį elektroninio pašto adresą. Nors šis žingsnis nėra būtinas - aš rekomenduočiau nurodyti tikrą elektroninio pašto adresą, nes jis gali būti panaudotas kaip „gelbėjimosi ratas“ jei pamiršote ir Apple ID slaptažodį, ir atsakymus į apsaugos klausimus.
  16. Toliau galite pasirinkti ar norite gauti informaciją iš Apple apie naujienas, atnaujinimus ir t.t. Čia jau savo nuožiūra. Iš patirties galiu pasakyti, kad Apple laiškais tikrai nebombarduoja ir jei gausite kokį vieną į mėnesį tai tiek ir bus.
  17. Žinoma reikės sutikti su Apple taisyklėmis, jei neturite laiko dabar jų išanalizuoti ir tai padaryti norite vėliau - galite atsisiųsti jas sau elektroniniu paštu. Bet kuriuo atveju - norint susikurti Apple ID - reikia paspausti ant Agree

4. Prisijungimas prie iCloud

iPhone 6, prisijungimas prie iCloud

iCloud nėra vien tik elektroninio pašto paskyra. Ji yra viena svarbiausių Apple ekosistemos dalių ir apima visą eilę matomų ir nematomų paslaugų, pavyzdžiui tokių kaip „Find My iPhone“ leidžiančios rasti pamestą iPhone ar sinchronizuoti duomenis.

  1. Įsitikinkite, kad iPhone turi prieigą prie Interneto per mobiliuosius duomenis ar Wi-Fi
  2. Atidarykite Settings aplikaciją
  3. Paspauskite ant iCloud
  4. Jei nesate prisijungęs prie šios paslaugos - įveskite savo 3-ame šio straipsnio punkte sukurto Apple ID elektroninio pašto adresą ir slaptažodį
  5. Įjunkite norimas paslaugas

Atkreipkite dėmesį, kad nors ir neplanuojate naudoti Apple ID elektroninio pašto adreso susirašinėjimui (nors jis yra pilnai funkcionuojantis elektroninio pašto adresas turintis neblogų privalumų lyginant su kitais el. pašto paslaugų tiekėjais) - „Mail“ geriau įjungti, taip pat kaip ir „Find My iPhone“. Kitų paslaugų naudingumą galite nuspręsti patys - vienos jos yra naudingos nes leidžia prieiti prie duomenų ir naršyklės pagalba, kitos naudingos turint daugiau nei vieną Apple įrenginį.

5. Prisijungimas prie App Store

iPhone 6, prisijungimas prie App Store iOS 9

Pirmą kartą prisijungiant prie iTunes Store, App Store ar iBooks Store su savo Apple ID reikia nurodyti mokėjimo būdą (kreditinės kortelės informaciją), tačiau jei tokios neturite ar manote, kad šią informaciją įvesite vėliau - kai tikrai norėsite pirkti, o dabar jus tenkins ir nemokami platinamas turinys:

  • Įsitikinkite, kad iPhone turi prieigą prie Interneto per mobiliuosius duomenis ar Wi-Fi
  • Atidarykite vieną iš šių aplikacijų: App Store, iTunes Store ar iBooks Store
  • Pasirinkite bet kurią nemokamą aplikaciją, dainą, video ar knygą
  • Prisijunkite su savo 3-ame šio straipsnio punkte sukurtu Apple ID
  • Kai būsite paprašyti nurodyti mokėjimo būdą - pasirinkite None, nurodykite savo adresą ir paspauskite Done
    Žinoma, jei turite kredito kortelę - įvesti jos duomenis iš karto, kad galėtumėte įsigyti aplikaciją, muzikos kūrinį ar knygą tada kai to panorėsite ir nereikėtų kreditinės kortelės informacijos suvedinėti tada kai jau norėsite pirkti.

6. Įgalinkite kitas paslaugas

Norėdami naudotis kitomis paslaugomis tokiomis kaip „iMessage“ leidžiančios siųsti ne tik tekstines žinutes su nuotraukomis, video kitiems Apple įrenginių savininkams ar „FaceTime“ leidžiančią bendrauti nenaudojant mobilaus ryšio su kitais Apple įrenginių savininkais tiek balsu, tiek ir tiesioginiu video - šias paslaugas reikia įjungti.

Messages

  • Atidarykite Settings
  • Paspauskite ant Messages
  • Įjunkite iMessage , jei paprašys prisijunkite su savo Apple ID
  • Jei norite būti pasiekiami ir elektroninio pašto adresais - paspauskite ant Add Another Email… bei įrašykite kitus savo elektroninio pašto adresus, kuriais norite gauti ar turėti galimybę siųsti ir gauti iMessage žinutes.

FaceTime

  • Atidarykite Settings
  • Paspauskite ant FaceTime
  • Įjunkite FaceTime , jei paprašys prisijunkite su savo Apple ID
  • Jei norite būti pasiekiami ir elektroninio pašto adresais - paspauskite ant Send & Receive ir paspauskite Add Another Email… bei įrašykite kitus savo elektroninio pašto adresus, kuriais norite gauti ar turėti galimybę bendrauti FaceTime pagalba.

Mail

Greičiausiai naujai sukurtas Apple ID nėra vienintelis elektroninio pašto adresas - norėdami siųsti ir gauti elektroninius laiškus naudodami kitus savo elektroninio pašto adresus

  • Atidarykite Settings
  • Paspauskite ant Mail, Contacts, Calendars
  • Spauskite ant Add Account
  • Pasirinkite iš paslaugų tiekėjų sąrašo arba jei Jūsų naudojamo paslaugos tiekėjo nėra spauskite ant „Other“ ir naudodamiesi vedliu suveskite reikiamus elektroninio pašto paskyros duomenis bei įgalinkite su ja susietas, reikalingas paslaugas.

  1. Touch ID“ - tai iOS įrenginio „Home“ mygtuke įmontuotas, ypač pažangus pirštų atspaudų jutiklis. „Touch ID“ funkcija leidžia lengvai ir saugiai atrakinti telefoną nevedant apsaugos kodo (išskyrus tuos atvejus, kai telefonas yra perkrautas - tada reikia įvesti skaitmeninį telefono apsaugos kodą arba jei telefonas naudoja „Exchange“ paskyrą - tokiu atveju skaitmeninį kodą reikia įvesti kas 48 valandas, nepriklausomai nuo ar iPhone buvo perkrautas, ar ne).  ↩

  2. 4 skaičių kodas kodas turi 10 000 galimų variantų, 6-ų skaičių kodas - 1 mln. variantų. Geriau naudoti skaitmeninį kodą kai koks nors vienas skaičius kartojasi du kartus, bet nenaudoti tokių kaip 111222 ar 101010 ir panašiai jau nekalbant apie tokius kaip 111111. Geriau naudoti ką nors panašaus į 583034.
    Įvedę kodą turėsite jį dar kartą pakartoti.  ↩

  3. Kaip perkelti duomenis iš Android telefono į iPhone (anglų kalba). ↩

  4. Saugumo klausimai ir atsakymai naudojami Jums identifikuoti ir jų prisireikti gali tada jei pamiršite savo Apple ID slaptažodį. Atsakymai į klausimus nebūtinai turi būti teisingi - svarbu, kad atsimintumėte tai, kaip į kokį klausimą atsakėte. Atsakymus galite rašyti lietuviškai. Pavyzdžiui atsakymas į klausimą „What was the name of your first pet“ (koks buvo pirmojo Jūsų gyvūno vardas) gali būti „rytoj senamiestyje“ ar kas nors dar labiau nesąmoningo. Jei reikia, klausimus ir atsakymus užsirašykite ir saugiai pasidėkite (tik atsiminkite kur padedate).  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 8 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Pamaciau toki ilga straipsni ir issigandau :0
    O sake kad Iphone viskas jau sutvarkita ijungei ir naudokis :)

  2. Ar yra įmanoma jau senai turimą Apple ID, sukurtą su kitokiu paštu nei .icloud.com, pasikeisti į .icloud.com? applleid.apple.com norėjau koreguoti Apple ID, įrašiau jau turimą icloud.com paštą, tačiau gavau: "Your Apple ID cannot end in @icloud.com. Choose a different email address".

    Ar yra kokia išeitis tai padaryti? Gal naują Apple ID reikėtų bandyti susikurti, tačiau ar paskui eis kažkaip sujungti su turimu/perkelti duomenis ir kad senojo (dabar turimo) nebebūtų galima naudoti.

    • Jei teisingai supratau bandote vieną Apple ID, pvz. abc@google.com padaryti abc@icloud.com. Jei taip tai taip negalima, nes tai yra tas pats kaip turint du automobilius, pvz. VW ir BMW nuo jų nuimti emblemas ir sukeisti vietomis, nuo to, kad ant VW atsirado BMW etiketė tas automobilis tokiu netaps.

      @icloud.com automatiškai yra ir Apple ID ir tai ką Jūs bandote padaryti yra: nustatyti, kad abc@icloud.com Apple ID yra visai ne toks Apple ID.

      Jei norite naudoti abc@icloud.com Apple ID - prisijunkite su juo prie App Store ar ten kur norite jį naudoti ir naudokitės. Reikalas tik tas, kad į šį abc@icloud.com nepavyks perkelti su abc@google.com įsigytų aplikacijų, nebent abc@google.com pakviestų abc@icloud.com į „šeimos grupę“ (Family Sharing) - asmeniškai taip daryti nebandžiau, bet teoriškai tai turėtų suveikti. Priešingu atveju net norint atnaujinti su abc@google.com įsigytas ir įdiegtas aplikacijas - teks jungtis su tuo - google.com Apple ID.

      Taigi ilgas atsakymas aukščiau, o trumpas - ne, neįmanoma.

      Dėl šios priežasties, maišaties ir dalinio nepatogumo, ypač kai Apple prašo įvesti Apple ID - susimąstai, kai turi kelis, kurį čia reikia įvesti – ir parašiau būdą leidžiantį iš karto pradėti naudoti vieną Apple ID viskam ir, kad tai būtų maksimaliai funkcionalus Apple ID, rekomenduoju naudoti @icloud.com - čia naujiems vartotojams, nes senieji, kurie pradėjo naudotis Apple įranga dar iki iCloud atsiradimo ir turi @me.com ar @mac.com adresus vis tiek, daugumoje atvejų, pirkimams jau seniai naudoja kokį nors kitą, ne Apple, elektroninį adresą ir @me.com, @mac.com ar @icloud.com naudojami išskirtinai iCloud reikalams.

  3. Supratau, ačiū, Ramūnai, už išsamų paaiškinimą. Negalima tai negalima, nieko čia nepadarysi, o Tamstos pavyzdį su VW ir BWW aš būčiau norėjusi (kai rašiau klausimą) interpretuoti kitaip - išvarau iš garažo visam VW ir pastatau BMW, tik iš VW salono tai kas buvo papildomai įsigyta (magas, kolonėlės ir kt. aksesuarai) aš išimu ir persidedu į BMW, nepriklausomai nuo to reikia-nereikia, naudosiu-nenaudosiu; išvertus reikštų - pakeičiu Apple ID paštą ir kažkaip sulieju su senuoju (praeinant aišku ten visą kontrolę su saugumo klausimais ir patvirtinimo laiškais į paštą), kuris po duomenų (programų) persikėlimo - dingsta. :)

    Dar už vieną naujieną dėkoju, kažkaip gal neįsigilinau anksčiau, gal nenorėjau to matyti, tačiau tik dabar išbandžiau prie iCloud prisijungti su .icloud.com paštu ir Apple ID slaptažodžiu, viskas ok, pavyko, man čia naujiena. Šiaip iki šiol visur naudojau tik 1 Apple ID ir slaptažodį, iCloud'ui atskiro slaptažodžio net neturiu, o gal iCloud'o paštui visgi reikėtų kito slaptažodžio? Kaip tai padaryti?

    • Kiekvienai paskyrai geriau naudoti kitą slaptažodį - taip saugiau, nes priešingu atveju sužinojus vieną slaptažodį ir suvedus to žmogaus paskyras į „krūvą“ galima atsirakinti ir kitas jo naudojamas paslaugas.

      Retorinis: o kas būtų, jei keisdama savo Apple ID adresą tiesiog įvesdama, Jūsų atveju, @icloud adresą nurodytumėte mano Apple ID? Jei veiktų Jūsų pageidautas variantas, tikriausiai visos mano įsigytos VW radijos ir kt. aksesuarai) taptų Jūsų :)

      Šią problemą žino ir Apple, tačiau nežinau kodėl nepadaro kokio nors Apple ID migravimo įrankio, matyt turi priežasčių, tokių kaip DRM, nes Apple ID, kurį naudojant įsigyjama aplikacija, muzika, video, knyga ir t.t. yra „įkalama“ į aplikacijos failus ir naudotis tokia aplikacija ar panašiai kito Apple ID savininkui būtų kaip pažeidimas.

  4. Į retorinį klausimą - manau, kad niekas mano netaptų :), čia turėtų gerai veikti Apple kontrolės mechanizmas, tiesiog iCloud paštas turėtų būti susietas su mano Apple ID, o savo Apple ID paštą galiu keisti tik į savo icloud.com. Tad Apple turi dar kur tobulėti, o jie gi gudrūs ir protingi, tad gal ir sulauksime kada nors ir migravimo įrankio, juk viskas šitaip sparčiai žengia į priekį. Na ir kas, kad "įkalama" į aplikacijos failus, atidarius tokią aplikaciją, muziką, video, knygą - vėl galėtų suveikti kontrolės mechanizmą, kurį praėjus ir tų failų "viduriuose" pasikeistų informacija. Ai, nekreipkit dėmesio, pafantazavau čia biški, nors klausimas tik retorinis, bet patylėti neišėjo :)

    Tai kaip vis dėl to man dabar tam iCloud paštui turėti kitą slaptažodį? Esu keitusi tik Apple ID slaptažodį, o su iCloud nieko nesu dariusi, čia jau reikia man eiti ir žiūrėti/nagrinėtis, o kad neprisidirbt gal būtų galima trumpą "meniu" gauti.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų