Norite dirbti Apple - ruoškitės ilgam įdarbinimo procesui

Apple yra be galo reikli kompanija, kelianti aukštus reikalavimus savo darbuotojams ir įžengti pro jos duris turint darbuotojo leidimą nėra paprasta.

Apple Store darbuotojų jos samdymo procesas gali būti ilgas ir varginantis, tačiau anot neseniai į Apple įsidarbinti bandžiusio Luis Abreu į jos pagrindinį ofisą esantį Kupertino mieste įsidarbinti yra dar sudėtingiau.

Britas dizaineris žiniaraštyje aprašo savo bandymo įsidarbinti Apple pagrindinėje būstinėje procesą aiškindamas kaip Apple renkasi potencialius savo darbuotojus. Abreu sako, kad Apple su juo susisiekė pernai, norėdama patobulinti programuotojams skirtą dokumentaciją po to kai jis savo žiniaraštyje paskelbė informaciją susisiejusią su iOS 8 privatumo nustatymais.

Apple „kadrų skyrius“ jį kvietė begalei interviu, tačiau ar visa tai buvo verta? Visą šį procesą jis apibendrina tokiais žodžiais: „3 pažintiniai skambučiai, 5 FaceTime pokalbiai, kelionė į Kupertino į 5-is dviejų žmonių susitikimus trunkančius visą dieną ir pietus naujausioje Café Macs. Ir pabaigoje aš gavau neigiamą atsakymą.“

Abreu sako, kad penki FaceTime pokalbiai truko po pusvalandį ir buvo akis į akį su Apple atstovu. Pokalbių metu buvo užduodami patys įvairiausi klausimai, net ir tokie „kaip jis rašo straipsnius“. Kiekvieno pokalbio pabaigoje jam būdavo suteikiamos penkios minutės klausimams.

Kelionei į San Franciską Apple kandidatui nusiunčia nuorodą į „Apple Travel“ kur jis gali savo nuožiūra rinktis atgalinį lėktuvą bei suteikia apgyvendinimą trims naktims viešbutyje netoli pagrindinės Apple būstinės.

Būdamas Apple būstinėje Abreu sakė, kad jis, šešių valandų bėgyje, buvo apklausiamas keliolikos skirtingų žmonių. Nežiūrint rimto proceso, bendravimo tonas buvo draugiškas ir neoficialus. Apple komandos lyderė jį net savo automobiliu nuvežė į Café Macs esančią būsimoje Apple būstinėje.

Nežiūrint to, kad jis netapo Apple komandos dalimi, Abreu atsiminimai apie keturis mėnesius trukusį įdarbinimo procesą yra patys šilčiausi: „Aš laimingas, kad mano darbas patraukė kažkieno dėmesį ir aš turėjau galimybę susitikti su visais šiais žmonėmis“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų