Tim Cook pristatė daugiau iPhone modelių nei Steve Jobs

Pradžioje, teiginys jog Apple vadovaujant Tim Cook išleista daugiau iPhone modelių nei tai padaryta kai prie kompanijos vairo sėdėjo Steve Jobs, skamba kiek nejaukiai, bet tai tiesa.

Apple išleidus iPhone 6s - Tim Cook oficialiai tapo Apple CEO, kurio vadovavimo metu buvo išleista daugiau iPhone modelių nei vadovaujant Steve Jobs.

Steve vadovavo iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS ir iPhone 4 „paradams“, o Tim Cook - iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 ir iPhone 6s. Žinoma, jei iPhone 5c ir iPhone 6 Plus skaičiuoti kaip atskiras iPhone kartas - Steve Tim’as aplenkė jau prieš porą metų.

Steve aktyviai dalyvavo iPhone kūrimo procese iki pat 2011 metais pristatyti iPhone 4s, nors jo indėlis su metais vis mažėjo kol galiausiai jis visiškai pasitraukė iš CEO posto prieš iPhone 4s debiutą.

Kalbant apie pardavimų rezultatus - sunku net lyginti: Jobs’o pristatytų iPhone buvo parduota nuo 1,39 milijonų vienetų 2007 metais iki 39,99 milijonų 2010-ais. Tim Cook pradėjo nuo 72,29 milijono vienetų 2011 iki 169,22 milijono 2014 metais - maždaug keturis kartus didesni iPhone pardavimų kiekiai, nei vadovaujant Steve Jobs. Procentine išraiška, metai iš metų augimo šuoliai taip pat buvo už kompanijos vairo dėdint Tim’ui.

iPhone pardavimų rezultatai per fiskalinių Apple metų ketvirčius

iPhone pardavimų rezultatai per fiskalinių Apple metų ketvirčius
Duomenys: Statista

Kalbant apie technologijas, abiejų Apple vadovų - tiek Steve Jobs, tiek ir Tim Cook indėlis panašus. Steve vadovaujant kompanijai buvo pristatytas, technologinę revoliuciją pasaulyje sukėlęs pirmasis iPhone; vėliau, išleidus iPhone 3G buvo pristatyta „App Store“, su iPhone 3GS atsirado video įrašymo galimybė, o iPhone 4 - HD video palaikymas ir Retina ekranas. Tim Cook, savo ruožtu pristatė „Siri“ (iPhone 4s), didesnį ekraną (iPhone 5 ir iPhone 6), „Touch ID“ (iPhone 5s), „Apple Pay“ (iPhone 6), „3D Touch“ (iPhone 6s) bei radikalius iOS sistemos pakeitimus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų