11 iPhone 6s nustatymų į kuriuos verta atkreipti dėmesį

Įsigijus ar gavus dovanų naują iPhone yra eilė nustatymų, kuruos verta peržiūrėti ir pakeisti.

Iš dėžutės išėmus naują iPhone ir jį sukonfigūravus bei prisijungus prie reikiamų paslaugų, iPhone nustatymuose yra eilė parametrų, kuruos verta peržiūrėti ir pakeisti, kad naudojimasis telefonu taptų dar malonesnis.

Seniau naudojantys iPhone vartotojai šiuos nustatymus, su laiku, atranda patys, tačiau nauji vartotojai gali pasinaudoti sukaupta patirtimi ir patys, iš karto, nuspręsti ar atlikti papildomą sistemos tinkinimą.

1. Dvigubų pranešimų išjungimas

Jei gavus žinutę iPhone 6s suvibruoja ar suskamba antrą kartą dar iki spėjate tą žinutę perskaityti ir tai jums nepatinka: SettingsNotificationsMessagesRepeat AlertsNever

2. Pakeisti „3D Touch“ jautrumą

Ar keisti 3D Touch nustatymo jautrumą, priklauso nuo kiekvieno individualaus įpročio kokia jėga spausti telefono ekraną. Tačiau jei pabandėte ir pastebėjote, kad norint aktyvuoti 3D Touch funkciją reikia ar nepatogiai stipriai spausti, o gal ši funkcija aktyvuojasi pati per daug dažnai tiesiog paspaudus piktogramą ekrane.

SettingsGeneralAccessibility3D Touch3D Touch Sensitivity ir pasinaudodami slankikliu pakeiskite ekrano jautrumą paspaudimams taip, kad jis geriau atitiktų Jūsų įpročius.

3. Įjunkite 4K Video

iPhone 6s palaiko 4K video, tačiau šią jo galimybę reikia įjungti. 4K minutės trukmės video užima apie 400MB ir įjungti šią funkciją ar ne priklauso nuo to kokios talpos iPhone 6s ar iPhone 6s Plus esate įsigiję ir kiek jame laisvos vietos. Tačiau jei įsigijote ne „ekonominį“ iPhone variantą - 4K video gali jus nudžiuginti savo kokybe.

SettingsPhotos & CameraRecord Video4K 30 fps

4K video nufilmuoto iPhone 6s pavyzdys.

Čia taip pat galite įjungti ir kitas iPhone „Camera“ aplikacijos funkcijas. Pavyzdžiui jei dažnai fotografuojate gamtą ar Jūsų nuotraukose žmonės „gaunasi“ krentantys ant šono - vertėtų įjungti tinklelio Grid rodymą.

4. „Live Photo“ kaip iPhone ekrano užsklanda

iPhone 6s turi funkciją leidžiančią fotografuoti „Live Photo“ tipo nuotraukas. Kai įjungta „Live Photo“ „Live Photo“ piktograma funkcija, fotografuojant ne tik išsaugoma nuotrauka bet ir trumpas video, kuriame įamžinta akimirka prieš ir po fotografavimo.

Jei užrakinti ekrano užsklandai norite naudoti „Live Photo“ ir manote, kad turite ką nors geresnio nei kiekvieno iPhone 6s esančias Apple patalpintas „gyvas nuotraukas“:

SettingsWallpaperNew Wallpaperpasirinkite aplanką ir jame esančią „Live Photo“

5. Įjunkite selfių blykstę

Apple iOS 9 ekraną panaudojo kaip selfių (FaceTime) kameros blykstę. Fotografuojant priekine kamera ekranas trumpam nušvinta ir tokiu būdu tamsoje selfis gaunasi geresnis.

Kai naudojate priekinę kamerą paspauskite ant blykstės piktogramos ir pasirinkite „On“ - jei norite kad „blykstė“ suveiktų visada arba „auto“ - jei norite, kad iPhone pats nuspręstų reikia blykstės - ar ne.

iPhone 6s, blykstės nustatymas „Camera“ aplikacijoje

6. Užbaikite „Touch ID“ nustatymus

Pirmą kartą įjungus ir konfigūruojant iPhone, turintį „Touch ID“, šio jutiklio nustatymuose nuskenuojamas tik vieno piršto atspaudas. Patogu ir gal net apdairu yra įvesti dar kelių pirštų atspaudų informaciją į iPhone atmintį.

SettingsTouch ID & PasscodeĮveskite apsaugos kodąAdd a Fingerprint

iPhone 6s, iOS 9, nuskenuotų pirštų atspaudų sąrašas - Touch ID nustatymų lange.

Jei esate nuskenavę kelis pirštus ir nesurašę kurie jau nuskenuoti ir to neprisimenate - nuėję aukščiau parašytą kelią, palieskite pirštu „Home“ mygtuką ir jei tas pirštas jau yra nuskenuotas - to piršto atspaudams skirta eilutė papilkės.

7. Išjunkite klaviatūros klaksėjimą

Jei nesate vienas tų žmonių, kuriam patinka erzinti aplinkinius savo įkyriai klaksančia klaviatūra - vertėtų pagalvoti apie jos garso atjungimą.

SettingsSoundsKeyboard Clicksišjungti

iPhone 6s, iOS 9, klaviatūros išjungti klaviatūros ir ekrano užrakinimo garsai.

Alternatyviai, būdami viešoje vietoje telefone įjungti tylos režimą ir klaksėti iPhone klaviatūra kai esate vieni.

8. Priderinkite „Notification Center“ savo poreikiams

iOS „Notification Center“ puikus būdas greitai pamatyti informaciją neatidarant aplikacijos. Čia rodoma įvairių aplikacijų - tiek sisteminių, tiek ir sukurtų kitų programuotojų pateikiama informacija. Šiame pranešimų centre matysite ir kitų prie iPhone pajungtų Bluetooth įrenginių, tokių kaip Apple Watch akumuliatorių stovį. Šiame centre rodomos informacijos kiekį ir tipą galima keisti.

Pirštu pabraukdami nuo ekrano viršaus į apačią atidarykite Notification Centerpaslinkite vaizdą, kad matytumėte centro apačiąEdit → Norėdami panaikinti „Notification Center“ įskiepį paspauskite ant -, o norėdami patalpinti naują įskiepį spauskite ant +. Keisti jų eilės tvarką galite paspaudę ant ir pertempę įskiepį į norimą vietą. Baigę redagavimą spauskite ant Done

iPhone 6s, iOS 9, „Notification Center“ įskiepių įgalinimas ir išjungimas

9. Nustatykite „Personal Hotspot“ prisijungimo duomenis

iOS „Hotspot“ funkcija leidžia iPhone paversti Wi-Fi prieigos tašku ir prie jo pajungus Jūsų iPad, kompitrerį ar kitą įrenginį juose atlikti interneto prisijungimo reikalaujančius darbus. Net jei šios funkcijos nereikia šiuo metu - iš anksto paruošta prieiga gali sutaupyti laiko tada kai jos prisireiks.

SettingsPersonal HotspotWi-Fi Passwordįveskite pageidaujamą slaptažodįDone

iPhone 6s, iOS 9, „Personal Hotspot“ funkcijos slaptažodžio įvedimas

Atlikus šiuos veiksmus atsiras galimybė „Personal Hotspot“ įjungti ir išjungti.

Kai kurie vartotojai savo iPhone „Personal Hotspot“ nustatymo gali nematyti. Jei nematote „Personal Hotspot“ - atidarykite SettingsMobile DataMobile Data Networkpaslinkite vaizdą žemynPERSONAL HOTSPOT skiltyje įveskite reikiamus duomenis. Kokius duomenis įvesti galite sužinoti iš savo paslaugos tiekėjo, tačiau prieš pradėdami ieškoti informacijos pabandykite APN lauke įrašyti internet, aukščiau pateiktu būdu sukonfigūruoti „Personal Hotspot“ ir pabandyti ar veikia pajungus prie iPhone Wi-Fi kitą įrenginį.

10. Aukštos kokybės Apple Music

Jei klausote „Apple Music“ tikriausiai norėtumėte girdėti aukštesnės kokybės muziką. Norint įgalinti aukštesnės kokybės muziką Apple „Music“ aplikacijoje perduodamą per mobiliuosius duomenis:

SettingsMusicįjunkite High Quality over Mobile Network

Turėkite omenyje, kad aukštesnės kokybės muzika sunaudos daugiau ir Jūsų mobilių duomenų.

iPhone 6s, iOS 9, aukštos kokybės muzikos atkūrimas.

11. Mail Drop

iOS 9.2 atsirado „Mail Drop“ galimybė gerai pažįstama OS X Yosemite ir naujesnes sistemas naudojančių Mac kompiuterių vartotojams. „Mail Drop“ funkcija leidžia persiųsti laiškus prie, kurių prisegtų failų bendras dydis yra iki 5GB. Tokių laiškų prisegti failai patalpinami iCloud saugykloje ir ten saugomi 30 dienų. Informacija apie tai, kada baigsis tų failų saugojimo yra automatiškai pateikiama laiške. Turėkite omenyje, kad „Mail Drop“ funkcija veikia naudojant bet kokio el. pašto paslaugos tiekėjo IMAP tipo paskyras.

„Mail Drop“ failų kiekis niekaip neatsispindi Jūsų naudojamoje ir turimoje iCloud paslaugos vietoje, tačiau yra vienas apribojimas - bendras jūsų išsiųstų laiškų naudojant „Mail Drop“ kiekis neturi viršyti 1TB. tai reiškia, kad jei per 30 dienų išsiuntėte prie elektroninių laiškų prisegtų failų, kurių bendras kiekis 1TB - turėsite palaukti kol atsilaisvins vieta saugykloje.

Norint naudoti „Mail Drop“ nieko specialaus įjunginėti nereikia - tada, kai prie laiško prisegsite failų, kurių bendras kiekis yra didesnis nei leidžia pasirinktas el. pašto paslaugos tiekėjas - iPhone ekrane pamatysite langą klausiantį ar norite naudoti „Mail Drop“ funkciją - pasirinkite „Use Mail Drop“ ir laiškas bus išsiųstas net tada kai prie laiško prisegsite iki 5GB failų.

iOS 9.2 funkcija „Mail Drop“ leidžianti prie elektroninių laiškų prisegti failus, kurių bendras dydis yra iki 5GB.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų