Kaip pasirinkti iš daugiau ekrano skiriamųjų gebų „Mac OS X“

Kai kurie „Mac“ vartotojai, dažniausiai naudojantys išorinius monitorius, neranda jų poreikius tenkinančių skiriamųjų gebų pagal nutylėjimą pateiktose parinktyse, tačiau tai nereiškia, kad juos tenkinančių parinkčių nėra.

Norint pakeisti automatiškai parinktą ekrano/monitoriaus skiriamąją gebą „Mac OS X“ reikia:

  • atidaryti System Preferences aplikaciją ir joje pasirinkti Displays
  • paspausti ant Scaled - tai padarius lange atsiras sąrašas standartinių skiriamųjų gebų Monitoriaus skiriamųjų gebų parinktys „Mac OS X“
  • jei šiame sąraše nėra reikiamos skiriamosios gebos - paspauskite klaviatūroje Alt ⌥ klavišą ir laikydami jį nuspaudę dar kartą pele spustelėkite ant Scaled - šis veiksmas leis rinktis iš išplėstinio skiriamųjų gebų sąrašo, kuriame yra ir paprastai nematomos skiriamųjų gebų parinktys. Papildomų monitoriaus skiriamųjų gebų parinktys Mac OS X nuspaudus Alt klavišą ir paspaudus ant Scaled

Šis, papildomoms ekrano/monitoriaus skiriamosioms geboms rinktis skirtas metodas turėtų veikti ne tik „OS X Yosemite“, bet ir senesnėse „OS X“ versijose, tokiose kaip „Mavericks“, „Mountain Lion“ ir „Lion“.

Mac OS X, Alt ⌥ klavišo pagalba, daugelyje sistemos ir vietų ir eilėje aplikacijų galima pasinaudoti papildomu aplikacijų ar sistemos funkcionalumu bei galimybėmis.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų