Savaitės naujienų apžvalga (2014/03/08-14)

Apie iPhone ir keičiamus objektyvus, iOS 7.1 ir bateriją, Samsung ir Apple teismą, Apple ir muziką, Google teismą, Microsoft iOS aplikaciją „My Apps“ ir atpigintą Office paketą ir eilinį Microsoft pavėlavimą į traukinį bei kitas naujienas ir gandus, kuriems nebuvo skirti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Samsung nepatenkinta teismo, kuris atmetė 23 Samsung gaminių „ban’ą“ į JAV, bet priteisė Samsung sumokėti iPhone gamintojai 929 milijonus JAV$, sprendimu sekančią dieną po teismo sprendimo pateikė apeliaciją.
  • Apple stengiasi įkalbėti daugiau įrašų studijų ir atlikėjų išleisti ekskliuzyvinius iTunes albumus (kuriais būtų ilgai prekiaujama tik iTunes iki jie taps prieinami vartotojams iš kitų šaltinių), kaip tai gruodį visus nustebindama padarė Beyoncé ir jos albumas tapo visų laikų greičiausiai parduodamu albumu.
  • Jei skaitėte iOS 7.1 atnaujinimo saugumo dokumentą, tikriausiai pastebėjote, kad tarp tų kam dėkoja Apple už pastebėtas ir dabar jau ištaisytas klaidas ne kartą yra minimas ir iOS jailbreak’o kūrėjų grupė evad3rs. Apple, priešingai nei eilė kitų technologinių kompanijų, nemoka pinigų už pranešimus apie aptiktas sistemos klaidas.
  • iPhone 4 sparta įdiegus iOS 7.1 atnaujinimą pagerėjo ir beveik grįžo prie tos, kuri buvo su iPhone 4 įdiegta iOS 6.1.3 versija.
  • Kai kurių iOS 7.1 naujovių apžvalga:
  • Tarp 12-os metų ir vyresnių amerikiečių iTunes Radio užima trečią vietą pagal populiarumą. Pirmoje vietoje Pandora turinti 31% auditorijos, antroje iHeartRadio su 9%, trečioje iTunes Radio - 8%, ketvirtoje Spotify 6%, penktoje Google Play All Access - 3%, toliau seka Rhapsody - 2%, Slacker - 2% ir TuneIn Radio - 2%.
  • Sklinda kalbos, kad Apple iOS 8 įdiegs traukinių bei viešojo transporto maršrutus savo Maps aplikacijoje (žinoma tik dideliuose miestuose), tai gera žinia tiems kas gyvena ar dažniau lankosi Niujorke, San Franciske ar Los Angeles, nes nebereikės spręsti „galvosūkiu“ kaip nusigauti iš taško A į tašką B ir jo neišsprendus šokti į taksi.
  • Google greičiausiai seks Apple pėdomis, nes jos laukia teismas, kuriame jos laukia dviejų teisininkų kontorų ir Pensilvanijos ir dviejų kontorų iš Kalifornijos atstovai dėl grupinio ieškinio dėl tėvų nepalaiminto vaikų pirkimo Android aplikacijose. Apple apkaltinta tuo pačiu sumokėjo 32,5 milijonų JAV$ baudą.
  • Daugelyje pasaulio šalių, bet ne Lietuvoje, arbatpinigius galima palikti net ir neturint „grynų“ - paprasčiausiai užrašant didesnę sumą ant sąskaitos, kurią ir nuskaičiuoja, o padavėjas atitinkamai vėliau gauna savo dalį. Kiek bandžiau Lietuvoje taip pasielgti - pasirodo tai nėra įmanoma, nes ne tik kad padavėjas negaus tų pinigų, bet nėra jokio arbatpinigių išmokėjimo mechanizmo. Padavėjas net negali nuskaičiuoti nuo kortelės kitokios sumos. Tuo tapu, nauja Starbucks aplikacija leis palikti arbatpinigių baristai tiesiai iš iPhone, paspaudus ant iš anksto numatytų ,50¢; $1,00 ar $2,00 mygtukų.
  • Jei esate priklausomi nuo Microsoft produktų, tikriausiai nudžiugsite sužinoję, kad Microsoft dar šį mėnesį planuoja išleisti OneNote aplikaciją skirtą Mac kompiuteriams. OneNote Microsoft išleido prieš daugiau nei 10 metų, tačiau šią aplikaciją „saugojo“ išskirtinai Windows vartotojams. Neseniai Microsoft išleido šios aplikacijos versijas ir iOS bei Android operacinėms sistemoms, tačiau pilna kompiuteriams skirta aplikacija visada pas Microsoft buvo mokama ir platinama kartu su Office aplikacijų rinkiniu. Mac skirta aplikacija turėtų būti nemokama. Microsoft taip pat planuoja nemokamai platinti ir Windows OS skirtą OneNote pilnai ją atsiedama nuo Office paketo.
  • Blizzard išleido Mac ir Windows operacinėms sistemoms skirtą Hearthstone: Heroes of Warcraft. Žaidimą galima atsisiųsti nemokamai.
  • Microsoft išleido iOS aplikaciją „My Apps“ skirtą Windows Azure Active Directory vartotojams. „My Apps“ leis vartotojams prisijungti prie web aplikacijų naudojant vieną Active Directory prisijungimą „išgelbėdama“ juos nuo poreikio kiekvieną kartą jungiantis prie kiekvienos iš paslaugų per iOS Safari įvedinėti slaptažodį. Aplikacija nemokama ir tie kam jos reikia bei turi Windows Azure paskyrą, gali atsisiųsti „My Apps“ iš iOS App Store.
  • Toyota praneša, kad jos pirmasis automobilis su Apple CarPlay pasirodys tik 2015 metais.
  • Microsoft suvokia, kad jos Office aplikacijos nėra tokios svarbios kaip, kad buvo kažkada ir žengė gana keistą žingsnį – išleido „Office 365 Personal“ kainuojantį 70$ per metus. „Office 365 Personal“ gali būti įdiegtas viename kompiuteryje. Už 100 JAV$ per metus (vos 30 JAV$ brangiau) galima turėti pilną „Office 365 Home“ versiją, o už 140 JAV$ galima įsigyti nuo interneto nepriklausomą versiją, kuri ko gero, daugeliui puikiai tarnautų kokį dešimtmetį.
    Kalbant apie Mocrosoft Office, daugelis analitikų sutaria, kad dabar net ir išleidusi Office aplikacijų paketą skirtą iPad - Microsoft, kaip jai ir įprasta, jau pavėlavo į traukinį - pardavimai nebūtų dideli, nes daugelis priprato naudoti Apple iWork ar kitas alternatyvas. Vieno analitiko paskaičiavimu Microsoft neišleisdama iPad skirto Office paketo, kurį jau turi sukūrusi, kasmet praranda po 2,5 milijardo JAV$ pajamų.
  • Vienas iš daugelio iPhone 6 konceptų:
  • Google paskelbė, kad sumažina savo Google Drive kainas nuo 4,99 JAV$ iki 1,99 JAV$ per mėnesį už 100GB vietos savo debesyje. Daugiau vietos trokštantys gali įsigyti 1TB už 9,99 JAV$/mėn., o 10TB už 100 JAV$/mėn. Panašu, kad Google paslaugos kainos dabar tampa patrauklesnės už Dropbox.
  • Apple išleido antrą OS X 10.9.3 beta (13D17) skirtą registruotiems programuotojams. Apple prašo atkreipti dėmesį į vaizdo tvarkykles ir audio.
  • Sprendžiant iš Apple patento savo ateityje pasirodysiančiame telefone, Apple gali pradėti naudoti keičiamų objektyvų sistemą.
  • Po to kai buvo paskelbta, kad praeitą mėnesį Apple įsigijo testavimui skirtos aplikacijos kūrėją Burstly, daugelis TestFlight SDK sunerimo ir ne be pagrindo. Dabar paskelbtas 90 dienų laikotarpis, po kurio aplikacijos licencijos nustos galioti.
  • Apple lazerinis spausdintuvas - Apple spyris į kūrybingųjų duris:
  • Apklausos duomenimis, tokių besivystančių šalių kaip Brazilija, Kinija, Indija, Nigerija ir Vietnamas vartotojai labiausiai trokšta turėti Apple įrangą (32%), po to seka Samsung (29%) ir trečioje vietoje Nokia (13%).
  • Apple savo App Store aplikacijoje įkūrė naują kategoriją „Selfie“, kurioje matyt, talpinamos aplikacijos skirtos savęs fotografavimui :)
  • Praėjus porai dienų po iOS 7.1 atnaujinimo, jau galima daryti tam tikras išvadas… daugelis internete pritaria tam, kad iOS 7.1 daug kas vyksta greičiau, tame tarpe ir baterijos išsekimas. Greitesniu baterijos išsekimu, iOS 7.1 gal mažiau skundžiasi tik iPhone 5, iPad mini Retina ir iPod touch vartotojai.
  • BNC - kompanija sekanti vartotojams skirtos elektronikos pardavimus Japonijoje teigia, kad vasario mėnesį iPhone 5s sudarė 44,5% visų išmanių telefonų Japonijoje, tuo tarpu iPhone 5c tik 5,9%. Bendrai iPhone Japonijoje turi 50,4% rinkos ir tai gerokas padidėjimas lyginant su 44% 2013 metų gruodžio mėnesį. Japonija Apple generuoja 8% apyvartos ir 11% viso kompanijos gaunamo pelno. 2013 metais Japonai sugeneravo 7,9% Apple pajamų arba 13,5 milijardo JAV$ ir tai buvo didžiausias augimas 50,7% lyginant geografinius Apple regionus.
  • Praėjus 4 dienoms po iOS 7.1 išleidimo beveik pusės Mac Arena skaitytojų, apsilankiusių iš iOS įrenginių, įdiegta naujausia Apple mobiliems įrenginiams skirta opercainės sistemos versija:
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų