Savaitės naujienų apžvalga: 10-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

10-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • Panašu, kad praeitą savaitę „Twitter“ socialiniame tinkle pasirodžiusi „Apple“ palaikymo paskyra @AppleSupport. Per pirmas 48 valandas kanalą užsiprenumeravo daugiau nei 147 tūkstančiai žmonių (78% vyrų ir 22% moterų), savo atsiliepimus apie palaikymo tarnybą parašė daugiau nei 140 mln. „Twitter“ vartotojų. Tačiau smagiausia, kad dabar kiekvienas „iOS“, „OS X“, „Mac“, „iPhone“ ir kitų „iĮrenginių“ vartotojai gali užduoti klausimus ir gauti atsakymus ir tai veikia. Vidutiniškai paskyroje per valandą atsakoma į 100 paklausimų.
  • „Apple“ pasidalino su „Mashable“ savo naujojo biuro-miestelio statybų vaizdais, tame tarpe ir „teatro“, kuriame ateityje bus rengiami naujų produktų pristatymai.
    Nuotrauka: Apple/Mashable

    Nuotrauka: Apple/Mashable

    Nuotrauka: Apple/Mashable
  • „Apple“ išleido šeštas, „watchOS 2.2“, „tvOS 9.2“ beta versijas skirtas „Apple“ registruotiems programuotojams bei šeštas „OS X 10.11.4 El Capitan“ ir „iOS 9.3“ beta versijas skirtas tiek „Apple“ registruotiems programuotojams, tiek ir viešiems beta testuotojams.
  • „AP“ praneša, kad pirmadienį JAV Aukščiausiasis teismas atmetė „Apple“ apeliaciją ir paliko galioti ankstesnį teismo sprendimą, kuriame teigiama, kad bendrovė susitarė su leidėjais kilstelėti elektroninių knygų kainas, siekdama atimti dalį rinkos iš dominuojančios „Amazon.com“.
  • Aptiktas pirmas rimtas „randsomware“ tipo virusas „KeRanger“ (užkoduojantis visą kompiuterio diske esančią informaciją ir jos neatkoduojantis, kol nesumokama programišių reikalaujama išpirka – apie 400 USD mokant bitcoin’ais kas gerokai pasunkina programišių aptikimą) nusitaikęs į Mac kompiuterių vartotojus. „Apple“ saugumo ekspertų pagalba sistemos pažeidžiamumas leidęs kenkėjui veikti Mac kompiuteriuose buvo greitai panaikintas. Kenkėjas plito populiarios torentų aplikacijos „Transmission“ pagalba ją atnaujinant į versiją 2.90. „Apple“ atstovas patvirtino, kad programuotojo sertifikatas turintis „randsomware“ virusą buvo anuliuotas. Kompanija taip pat tuojau atnaujino XProtect duomenis. Užkrėsta „Transmission“ aplikacijos versija iš svetainės buvo atsisiųsta 6 500 kartų.
  • Tai, kad pas „Apple“ periodiškai iškyla problemų su datomis žino daug, ne vienerius metus naudojantys kompanijos produktus. Ne taip seniai buvo pasirodžiusi informacija, rodanti jog kompanija nėra šių problemų išsprendusi iki galo ir „iPhone“ ir „iPad“ nustačius datą į 1970 sausio 1 – galima buvo juos paversti prabangiais „plytgaliais“, bent jau kuriam laikui. Dabar gi, kai kurie vartotojai pastebėjo, kad jų elektroninio pašto dėžutėse atsiranda tušti laiškai, kurių data ta pati garsioji 1970/01/01.
  • „Google Photos“ – paslauga leidžianti sukurti atsargines, nuotraukų ir video padarytų „iOS“ įrenginių pagalba, kopijas pradėjo palaikyti „Live Photos“.
  • „Apple“ papildė „Maps“ aplikaciją 23-mis naujomis „Flyover“ vietomis: A Coruña -Ispanija, Ajaccio – Prancūzija, Archon – Prancūzija, Bastia – Prancūzija, Besançon – Prancūzija, Blackpool – Anglija, Bonifacio – Prancūzija, Cabo San Lucas – Meksika, Calvi – Prancūzija, Corte – Prancūzija, Ghent – Belgija, Guaymas – Meksika, Messina – Italija, Mobile – JAV, Newcastle – Australija, Nottingham – Anglija, Porto-Vecchio – Prancūzija, Propriano – Prancūzija, Raleigh – JAV, Salamanca – Ispanija, San Sebastián – Ispanija, Taichung – Taivanis ir Wichita – JAV. Papildomai, keliaujantiems į Malaiziją ir Singapūrą ir planuojantiems ten važinėti automobiliu, bus malonu sužinoti, kad „Apple“ šiose šalyse jau teikia ir kelių apkrovimo informaciją.
  • Woz’as „Apple“ ir FTB kovoje palaiko „iPhone“ kūrėjos poziciją.

    JAV vyriausybė, savo ruožtu „Apple“ atsisakymą atrakinti „iPhone“ pavadino „diversija“.
  • „Apple“ papildė savo „vintage“ ir „obsolete“ įrenginių sąrašą įrašydama jame MacBook Pro (15 colių, Mid 2010), MacBook Pro (17 colių, Mid 2010) ir Xserve (Early 2009).
  • Antradienį patvirtinta 40 naujų „Apple“ patentų, vienas kurių atskleidžia kai kurias kompanijos paslaptis susijusias su „Liquidmetal“.
  • Taivanyje įsikūręs „Apple“ tiekėjas, „Digitimes“ duomenimis, teigia jog „Apple“ 2018, o gal net ir 2017 metais išleis 5,8 colio „iPhone“ su AMOLED ekranu. Man tai šis gandas iš absurdo teatro repertuaro.
  • „OWC“ išleido pirmuosius SSD diskus skirtus 2013 pabaigoje ir vėliau išleistiems „MacBook Pro Retina“ bei 2013 viduryje ir vėliau išleistiems„ MacBook Air“ kompiuteriams. Dabar šių kompiuterių diskų talpą galima padidinti iki 480GB ir 1TB talpos. Daugiau informacijos apie šiuos diskus rasite „OWC“ interneto svetainėje.
  • Šokoladinis „iPhone“ rėmas apsaugojo iš 30 metrų krentantį telefoną.
  • Garsus „Madame Tussauds“ vaškinių figūrų muziejus nutarė įamžinti ir Woz’ą. Matuojant vieną iš „Apple“ įkūrėjų buvo padaryti 350 skirtingų išmatavimų.
  • „Apple“ paskelbė savo renginio, kurio metu tikimasi „iPhone“ mažesniu ekranu pristatymo datą.
  • FTB ir toliau atakuoja „Apple“ ir pateikė teismui 43 puslapių prašymą, kuriame spaudžia teismą priversti „iPhone“ gamintoją suteikti saugumo tarnybos prieigą prie „iOS“ įrenginiuose saugomų vartotojų duomenų.
  • Paviešintas video, kuriame „Google“ savaeigis automobilis (automobilis be vairuotojo) atsitrenkia į miesto transporto autobusą. Nors autobusas važiavo vos 15 mylių per valandą greičiu – Google „Lexus“ nelygioje kovoje nukentėjo. Visų 17-os avarijų, kurias iki šiol patyrė „Google“ automobiliai, kaltininkas buvo „žmogaus klaida“. Tai pirmasis iš „Google“ savaeigių automobilių auto-įvykių, kuriuose paieškos gigantė dalinai prisiėmė kaltę. „Google“ teigia, kad savaeigiai automobiliai turėtų gatvėse pasirodyti jau 2020 metais.
  • „Adobe“ išleido eilinį savo produktų, šį kartą „Flash Player“ saugumo spragų atnaujinimą, kuriame ištaisytos 23 aplikacijos „skylės“. Nereikėtų naiviai tikėtis, kad atnaujinus „Flash“ naudoti taps saugu ir geriau iš Mac’o „Flash“ išmesti.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

nauja „iOS“ aplikacija

  • Jei nenorite laukti kol Apple išleis iOS atnaujinimą, kuriame bus įdiegta „Night Shift“ režimas ar net neplanuojate to atnaujinimo diegti (pvz. naudojate iOS 7 ar iOS 8), tačiau galimybė reguliuoti įrenginio ekrano temperatūrą (tame tarpe ir automatiškai priklausomai nuo paros laiko ar automatiškai) ir taip nevarginti savo akių Jus domina – „FlexBright“ (https://goo.gl/XyAqbM) aplikacija leidžia tai padaryti jau dabar 2,99 €

„OS X“ aplikacijos ir žaidimai

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų