Apple už informacijos nutekinimą baudžia milijoninėmis baudomis

Temos: Apple, Teisė

Visiškai nestebina tai, kad Apple - kompanija apsėsta slaptumo manijos, labai stipriai riboja savo tiekėjų „iškalbingumą“ ribodama ką pastarieji gali kalbėti, o ko - ne.

Jei jūsų kompanija vienaip ar kitaip susijusi su Apple: yra komponentų tiekėja, surenka įrenginius ir panašiai bei paskelbs informaciją apie būsimus Apple įrenginius, net ir pačią nereikšmingiausią, arba taps tokios informacijos šaltiniu - galite tikėtis baudų ne mažesnių nei 50 mln. JAV$. Žinoma, tokioms kompanijoms kaip Samsung tai lašas jūroje, tačiau jei kompanija gamina kokį nors vieną komponentą, Apple baudos gali būti labai skaudžios ir tai galima matyti iš GT Advanced Technologies bankroto.

GT Advanced Technologies kompanijos bankroto bylos dokumentai atskleidė, kad Apple iš šios safyro kristalų gamyklos reikalauja 50 mln. JAV$ už tai, kad šis tiekėjas paskleidė informaciją apie Apple produktus. Dabar GT Advanced Technologies prašo teismo atšaukti jis kontraktą su Apple pagal kurį pastaroji iPhone gamintojai turėtų sumokėti 50 mln. JAV$ baudą. Jei teismas šį prašymą patenkins, GT Advanced Technologies galės papasakoti kur Apple planavo naudoti safyro kristalų ekranus be Apple Watch. Aišku vargu ar ji tai darys, nes jos reputacija dabar ir taip labai abejotino lygio.

Informacija išsliūkinusi iš GT Advanced Technologies patalpų leido manyti, kad Apple planuoja safyro kristalų ekranus naudoti savo naujuose iPhone 6 ir safyro kristalų gamintojos akcijų biržoje kainos kreivė užsirietė į viršų. Tačiau, kai Apple pristatė iPhone 6 modelius ir paaiškėjo, kad šių telefonų ekranai yra pagaminti iš jonizuoto sustiprinto stiklo akcijų kainą pradėjo veikti nenugalima gravitacijos jėga ir dabar GT Advanced Technologies maldauja teismo išgelbėti ją nuo žlugimo, nes ji Apple skolinga beveik 600 mln. JAV$ už išankstinius ekranų apmokėjimus, kurių dabar Apple nenori ar negali naudoti.

Tie, kas savo kompiuteriuose yra įdiegę Apple programinės įrangos versijas yra paspaudę „Agree“ po sutartimi, kurioje vienas iš punktų teigia:

Informacija apie dar neišleistus gautiniams vartotojams produktus negali būti skelbiama žiniaraščiuose, socialiniuose tinkluose ar kitoje viešoje erdvėje kaip raštu taip ir ekrano vaizdų pavidalu su tikslu tai parodyti kitiems nedalyvaujantiems Appleseed programoje.
Panašias sutartis pasirašo ir programuotojai.

Žodžiu negalima viešinti nieko, ko Apple pati nėra paskelbusi, tame tarpe ir tokių sistemų klaidų. Gal programuotojams ar kitiems Apple beta programinę įrangą testuojantiems baudos ir nebūtų tokios didelės kaip kompanijoms gamintojoms, bet labai galimas dalykas, kad užrūstinus Apple jos pykčio rezultatas nepasirodytų labai niekinis, net jei būtų išreikštas ir kokį 1000 kartų mažesne pinigų suma.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų