42-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

Tema: Naujienos

42-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai.

  • Kalbama, visi kad sekančių metų „iPhone“ modeliai gali palaikyti „Face ID“ identifikaciją pakeisiančią „Touch ID“.
  • Jau kuris laikas internete pasirodo informacija, kad sekančiais metais pasirodysiantys „iPhone“ gali palaikyti „Stylus’ą“.
  • Net 41 proc. „Android“ įrenginių yra pažeidžiami Wi-Fi saugumo pažeidžiamumo. Nors tai Wi-Fi pažeidžiamumas ir dėl šios priežasties pažeidžiami buvo ir „macOS“, „Windows“ bei „iOS“ įrenginiai, panašu, kad „Android“ ir „Linux“ sistemos yra jautriausios šiai saugumo spragai. „Apple“ paskelbė, kad „iOS“ „tvOS“, „watchOS“, „macOS“ ir „AirPort“ stotelėse ši saugumo spraga yra užtaisyta (tas „ištaisyta“ mums reiškia dar tik „bus ištaisyta“, nes „iOS 11.1“, kurioje yra pataisymai dar tik testuojama). Jei neklystu, „Windows“ jau išleido atnaujinimą užtaisantį šią spragą.

    Daugiau informacijos apie šį pažeidžiamumą rasite Key Reinstallation Attacks svetainėje.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas „iOS 11.1“, „watchOS 11.1“, „tvOS 4.1“, „macOS High Sierra 10.13.1“ ir „iTunes 11.1“ beta 3 versijas. Praėjus porai valandų po programuotojams skirtos „iOS 11.1“ beta išleidimo, „Apple“ išleido ir viešą „iOS 11.1 beta 3“ versiją.
  • „Microsoft“ pasidalino naujo „Outlook“ aplikacijos skirtos „Mac“ ir „Windows“ dizaino vaizdais.
  • „Apple“ papildė savo „Maps“ aplikaciją viešojo transporto informacija Airijoje (Dublin’e, Cork’e ir Kirkenny).
  • Kinijos naujienraštis skelbia, kad „Foxconn“ jau išsiuntė 46 000 vnt. „iPhone X“ į Olandiją ir JAE. Gal tada ne viskas taip blogai, nors siuntinių kiekis gerokai mažesnis nei būdavo anksčiau.
  • Vis daugiau girdime istorijų apie tai, kaip „Apple Watch“ išgelbėjo kieno nors gyvybę. 28 metų „Apple“ laikrodžio naudotojas James Green savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad „šis kvailas, mažas kompiuteris ant riešo“ išgelbėjo jam gyvybę. Naudodamas „Apple“ išmanų laikrodį ir jame įdiegtą „HeartWatch“ aplikaciją stebinčia širdies ritmą ir pranešančia jei širdies darbe yra pastebėtos kokios nors anomalijos — James Green išvengė liūdnos pabaigos, rašo „The Telegraph“.
  • Nors „iPhone“ populiarumą nėra labai sudėtinga numatyti, neseniai pasirodžiusių „iPhone 8“ paklausa yra kažkokia paslaptis. Priklausomai nuo to ko paklausite, atsakymas gali būti nuo „prasti pardavimai“ arba „tokie kaip ir turi būti laukiant “iPhone X”“. „KeyBanc“ analitiko John Vinh tyrimo duomenimis, kuriuos paskelbė „Reuters“, „iPhone 8“ pardavimai ne tik kad mažesni nei galima buvo tikėtis (ir „Apple“ yra pagrindo nerimauti), bet „Apple“ vis dar parduodami „iPhone 7“ yra perkami geriau, nei naujieji „iPhone 8“.
  • „Apple“ išleido „Xcode“ atnaujinimą 9.0.1.
  • Vienas aukščiausių Estijos valstybės prioritetų yra „elektroninė visuomenė“. Jie stengėsi ir kūrė… ir nutiko tai ko norėjosi mažiausiai: „Infineon“ čipuose, kurie diegiami Estijos ID kortelėse ir juose esančius 2048-bit RSA šifravimo raktus nulaužti galima per kelias dienas. Tokiu būdu 750 000 elektroninių Estijos piliečių iškilo grėsmė. Estijos vyriausybė sako uždaranti ID kortelių viešų raktų duomenų bazę. Manau jog tai reiškia, kad bent kurį laiką estai negalės naudotis paslaugomis prie kurių jau spėjo priprasti. Daugiau apie tai skaitykite čia, o jei turite tokią, elektroninio Estijos piliečio kortelę — ką daryti skaitykite.
  • „Geekbench“ svetainėje pasirodė nauji „iMac Pro“ greičio testų rezultatai. Naujasis „iMac“ 22 proc. greitesnis nei i7 4,2GHz „iMac 5K“. Dešimties branduolių procesorių turintis „iMac Pro“ greičio testuose surinko 35917 balus ir tai 41 proc. daugiau nei 12 branduolių turintis „Mac Pro“ su 2,7GHz „Xeon E5“ procesoriumi.
  • „Google“ iš „iOS“ skirtos „Google Maps“ aplikacijos pašalina gausiai kritikuotą funkciją skaičiavusią kiek kalorijų sudegina naudotojas vaikščiodamas. Aplikacija kalorijų deginimą skaičiavo tokiu principu: vienas nedidelis kavos puodelis lygus 110 kalorijų. Žemėlapio aplikacijoje būdavo paskaičiuojama kiek maršruto metu bus sudeginta kalorijų ir apie tai papildomai informuodavo ir kavos puodelių išraiška. „Google“ paskaičiavimais nuėję iki Mėnulio mes sudegintume 1 400 344 433 kalorijas. Ši galimybė buvo beta stadijoje, tačiau kompanija pranešė, kad nuo antradienio ją iš „Google Maps“ pašalina.
  • „Google“ pradėjo įgalinti (pradžioje tik JAV, bet ši galimybė po žingsnis po žingsnio atsiras ir kitose šalyse) rinktis kurią aplikaciją naudoti navigacijai. Kai „Google“ aplikacijoje ieškoma informacija navigacijai, bus galima rinktis ar navigacijai naudoti „Google Maps“, ar „Waze“, ar „Apple Maps“.
    iOS 11 navigacijos aplikacijos pasirinkimas ieškant navigavimui reikalingos informacijos Google Maps aplikacijoje
  • 2017 metais „Greenpeace“ už pastangas saugoti gamtą suteikė „Apple“ B- įvertinimą. Tačiau pačias kompanijos pastangas įvertino aukščiausiu A balu. Aukštesnį įvertinimą elektroninkos gamintojų tarpe „Greenpeace“ suteikė tik Fairphone įvertinusi ją B. Kalbėdama apie „Samsung“, „Greenpeace“ rašo jog ši Pietų Korėjos kompanija turėtų sekti „Apple“ pėdomis.
  • Artimiausiu metu „Apple Pay“ paslauga gali pradėti veikti Švedijoje, Danijoje ir Suomijoje. Sakoma, kad pirmasis šią paslaugą aptarnaujantis bankas Švedijoje bus didžiausias bankas šalyje — „Nordea“.
  • „Dropbox“ pristatė „Dropbox Professional“ paslaugą suteikiančią 1TB saugyklos vietos duomenims ir palaikančios „Showcase“, „Smart Sync“ ir t.t. Ši paslauga skirta savarankiškai dirbantiems. Paslaugos kaina 16,58€/mėn mokant iš karto už metus arba pasirinkus mokėjimus už mėnesį 19,99€ į mėnesį.
  • Lietuvos mobiliojo operatorius „Tele2“ siūlo naujovę savo klientams — galimybę atsiskaityti už programėles, „Apple Music“, „iTunes“ ir „iBooks“ paslaugas sumą įtraukiant į mėnesio sąskaitą. Šia paslauga galės naudotis visi „Tele2“ klientai, turintys abonentinius ir išankstinio mokėjimo paslaugų planus. Paslauga naudotis yra itin paprasta: prisijungus prie „App Store“, „Apple Music“, „iTunes“ ir „iBooks“ paskyrų telefone, nustatymuose reikia pasirinkti „Carrier Billing“ apmokėjimo būdą. Mokėjimas už paslaugas bus nustatytas automatiškai — klientai galės pirkti paslaugas ir programėles vienu mygtuko paspaudimu. Tai atlikti bus galima ir naudojantis „Apple TV“ bei išmaniaisiais „Apple“ laikrodžiais.

Šį kartą naujienų rinkinys kuklesnis ir trumpa pertrauka aplikacijų rinkiniui :)

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų