Koks bus „iPhone 8“ [gandai]

Pokalbiai apie tai koks bus „iPhone 8“ prasidėjo dar iki pasirodant „iPhone 7“. Daugelis tikisi, jog šiame „Apple“ telefono modelyje bus daug naujovių, nes jis jubiliejinis - dešimtas.

Daugelis „Apple“ fanų deda daug vilčių į 2017 metų rudenį pasirodysiantį „iPhone 8“ ir pagrindinė to priežastis yra – jis bus jubiliejinis – dešimtas „iPhone“. Gandai apie šį jubiliejinį „Apple“ telefono modelį pradėjo sklisti dar iki „iPhone 7“ pasirodymo.

Manoma, kad naujasis „iPhone 8“ turės lankstų OLED ekraną, kuriame bus integruotas „Touch ID“ ir priekinė kamera, o pats ekranas dengs visą telefono priekį. Jame plaks A11 procesorius ir bus seniai laukiama belaidžio įkrovimo galimybė. Kai kurie gandonešiai mano, kad bus išleistos trys „iPhone 8“ versijos: viena OLED ekranu ir dvi su LCD.

Dabartinių „iPhone 7“, kaip ir daugelio kitų gamintojų high-end išmanių telefonų korpusai pagaminti iš aliuminio. Ar „Apple“ tęs šią tradiciją?

Keramikinis korpusas

Daugelyje gandų teigiama, kad „iPhone 8“ turės stiklinį korpusą su aliuminio apvadu šonuose. Tačiau yra manančių, kad sekantis „Apple“ telefonas bus pagamintas iš cirkonio keramikos, kuri labai atspari, tame tarpe ir lūžimams bei dūžiams bei geba šilumą paskirstyti tolygiau ir atitinkamai įrenginys kais mažiau.

Šiais metais „Apple“ išleido keramikinę „Apple Watch Series 2“ laikrodžio versiją, kurios brangiausia versija kainuoja 1479 €, maždaug 1/10 to kiek kainuoja „Apple Watch Edition“, tačiau keramika gali tapti įprasta medžiaga ateities „iPhone“.

Aliuminis ir plienas yra stiprios bei atsparios medžiagos, tačiau juos tuo pačiu ir elastingos, o tai reiškia, kad jos gali deformuotis. Dėl šios priežasties aliuminio korpusą turintys įrenginiai braižosi, juose gali atsirasti įspaudimų bei jie linksta. Keramika, jei pagaminta teisingai, yra gerokai atsparesnė įbrėžimams ir keturis kartus tvirtesnė už plieną . Cirkonio keramika gali atlaikyti ypač stiprius mechaninius poveikius, yra kieta ir nelinkusi skilti. „Apple“ turi visą eilę keramikinių korpusų dizaino patentų.

Keramika turi ir daugiau mobiliems telefonams ir išmaniems laikrodžiams naudingų savybių. Viena jų yra efektyvus šilumos išsklaidymas savo šia savybe stipriai lenkiantis aliuminį. Tiesa sakant keramika yra ko gero geriausiai šilumą išsklaidanti ir jai atspari medžiaga. Ji šiuo tikslu naudojama net kosminiuose laivuose šiems apsaugoti nuo sudegimo kai jie įsirėžia į Žemės atmosferą bei karyboje – balistinei apsaugai ir balistinių raketų smaigams padengti, reaktyvinių lėktuvų variklių turbinų mentės taip pat keramikinės.

Kitas keramikos privalumas yra tas, kad ji yra laidi radijo dažniams. Dabar „iPhone“ naudoja antenų linijos leidžiančios signalui prasiskverbti per aliuminį, keramikos korpuso atveju jos būtų nereikalingos.

Dabar cirkonio keramikos korpusą turintys „Apple Watch“ yra labai brangūs. Per du metus ir gamybos procesų derinimus, „Apple“ galėtų sumažinti zirkonio keramikos gamybos kaštus ir pasiekti, kad šie būtų panašūs į dabartinio „iPhone“ naudojamo aliuminio. Gaminant dideliais kiekiais tai gali būti net pigiau nei aliuminį.

Žinoma, prieš du metus mes buvome beveik tikri, kad „Apple“ pradės „iPhone“ ekranams naudoti safyrą, bet taip neįvyko.

Ko dar „Apple“ gali atsisakyti

Taip jau yra, kad neretai „Apple“ būna pirmoji kokių nors jau iki kaulų smegenų pažįstamų ir atrodo gyvybiškai svarbių elementų. Vienas paskutinių tokių „Apple“ žingsnių buvo 3,5mm audio jungties atsisakymas „iPhone 7“ modeliuose. Ką sekantį vardan progreso, patogumo ar tiesiog įrenginio plonumo paaukos „Apple“?

Pernai „Apple“ pristatė „iPad Pro“, kuris buvo pirmasis kompanijos įrenginys turintis „Sumanią jungtį“ (Smart Connector), kurio paskirtis pajungti išorinę klaviatūrą. Neseniai JAV patentų ir prekės ženklų biuras patvirtino dar vieną „Apple“ patentą. Šiame patente aprašoma optinė jungtis, kuri gali būti panaudota ateities „iPhone“, „iPad“, „MacBook“ bei kituose „Apple“ įrenginiuose.

Universali „Apple“ jungtis. „Apple“ 2016 metų rugsėjo 27 dienos patentas Nr. 9,453,976
Universali „Apple“ jungtis. „Apple“ 2016 metų rugsėjo 27 dienos patentas Nr. 9,453,976

Patente aprašoma technologija, kai jungtis yra beveik nepastebima ir tarnauja ne tik išorinių įrenginių pajungimui, bet ir įrenginio įkrovimui. Apple nori, kad jungtys nebjaurotų įrenginio dizaino ir ši, patente aprašoma, yra beveik nepastebima plika akimi. Jungtį sudaro eilė skylučių per kurias siunčiamas optinis signalas. Ši technologija leidžia ne tik perduoti duomenis ar įkrauti įrenginį, bet ir sunaudoja mažiau energijos nei „Bluetooth“.

Patente pažymima, kad ši jungtis gali būti universali ir tikti visiems „Apple“ įrenginiams, tame tarpe „iPad“, „iPhone“, „iMac“, „MacBook“, klaviatūroms, žaidimų kontroleriams, „docking’o“ stotelėms, holografinio vaizdo projektavimo sistemoms, širdies darbo jutikliams ir t.t.

Net jei tai nenutiks „iPhone 8“, labai galimas dalykas, kad tokio tipo jungtys atsiras ateities „Apple“ įrenginiuose pasiųsdamos į užmarštį „Lightning“ jungtį, kaip ši padarė su 30-ties kontaktų jungtimi. Gal kiek realesnė galimybė yra ta, kad „Lightning“ jungtį pakeis USB Type-C jungtis.

Kokių naujovių ar patobulinimų iš jubiliejinio „iPhone“ tikitės Jūs?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų