Savaitės naujienų apžvalga: 42-a 2016 metų savaitė

42-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kompanija „Band“ atliko tyrimą, kurio rezultatai rodo, kad trečdalis „Galaxy Note 7“ pirkėjų nori pereiti prie „iPhone“. 40% išmanių telefonų savininkų teigia, kad niekada nepirks įrenginio iš „Samsung“. „KGI Securities“ analitikai teigia, kad dėl „Samsung“ fiasko „Apple“ gali parduoti 5–7 milijonus papildomų „iPhone“.
  • Per 10 dienų, „Apple Pay“ surinko 125 000 šios paslaugos naudotojus Rusijoje.
  • Įvairūs šaltiniai, tame tarpe ir „Bloomberg“ teigia, kad „Apple“ sustabdė „Project Titan“ ir daugiau nebekuria savaeigio automobilio.
  • Nežiūrint į tūkstančius atleistų darbuotojų bei eilę prieštaringų sprendimų. kurie paveikė kai kuriuos svarbius „Microsoft“ produktus, kompanijos CEO Satya Nadella sprendimai „Microsoft“ darbuotojams patiko ir jie pirmą kartą tapo laimingesni nei „Apple“ darbuotojai, bent jau taip teigia „Glassdoor“.
  • Pasirodė informacija, kad naujuose „MacBook Pro“ kompiuteriuose, „Apple“ gali atsisakyti tradicinių USB ir Magsafe jungčių bei nutraukti prekybą 11 colių „MacBook Air“ kompiuteriais. Japonų „Macotacara“ rašo, kad naujuose „MacBook Pro“ kompiuteriuose bus tik „USB Type C“ ir „Thunderbolt 3“ jungtys.
  • Kiek išleidžiate pinigų pirkdami aplikacijose? „Venture Beat“ rašo, kad amerikietis Stephen Barnes iš Hiustono išleido daugiau kaip 2 mln. USD pirkdamas žaidime „Modern War“. Tokia šio ilgamečio žaidėjo piniginė injekcija Japonijos „Gree“, turinčiai teises į žaidimą, kompanijai buvo tiesiog aukso gysla. Po kurio laiko, „Gree“ pakeitė „Modern War“ aplikacijoje įsigyjamų daiktų kainas, o kai kuriuos iš vis panaikino. Stephen paskelbė boikotą ir prie jo prisijungė 144 žaidimo komandos. Po šios akcijos žaidimo kūrėjai prisipažino suklydę ir žaidėjams grąžino dalį pinigų išleistų perkant daiktus po kainų pakeitimo. Pats „iPhone“ ir „iPad“ skirtas žaidimas platinamas nemokamai. Gal vertas dėmesio žaidimas karinių žaidimų mėgėjams…
  • JAE skirtoje „Apple“ svetainėje trumpam buvo pasirodęs naujo „Apple Watch“ modelio pavadinimas „Apple Watch Victory“. Kol kas duomenų apie šį „Apple“ išmanaus laikrodžio modelį nėra. Gali būti, kad tai kokia nors nauja laikrodžio modifikacija sukurta bendradarbiaujant „Apple“ ir kitai kompanijai.
  • „Apple“ pasamdė „Carnegie Mellon“ universiteto profesorių Ruslan Šalakutdinov (rusas) ir paskyrė jį vadovauti departamentui atsakingam už technologijas susijusias su dirbtinu intelektu. Manoma, kad vienas pagrindinių šio departamento uždavinių yra „Siri“ tobulinimas tame tarpe ir įpučiant šiam asistentui daugiau žmoniškumo. Ruslan Šalakutdinov yra vienas vedančiųjų dirbtinio intelekto ekspertų pasaulyje.
  • „Apple“ išleidus „iOS 10.0.3“ atnaujinimą ne visi jį įdiegę liko patenkinti. Nors nestabilaus ryšio problemas turėjo ir JAV: AT&T, „T-Mobile“, „Sprint“, „Verizon“; JK: „Three“, O2; Olandijoje: KPN ir eilės kitų šalių operatorių paslaugų „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ naudotojai, šis atnaujinimas, panašu, problemą išsprendė tik naudojantiems JAV „Verizon“ tinklą.
  • Didžiausioje pasaulio technologijų kompanijoje dirbantys teisininkai darbo turi visada. Be amžinų su patentais ar prekės ženklais susijusių ginčių bei skundų dėl inžinerinių klaidų kompanijos produktuose, „Apple“ reguliariai bylinėjasi ir su savo darbuotojais. 2013 metų pabaigoje teismą pasiekė kelių šimtų žmonių pasirašytas kolektyvinis ieškinys „Apple“, kuriame kompanija kaltinama pažeidusi eilę darbo teisės įstatymų veikiančių Kalifornijos valstijoje. Per tris metus, nuskriaustų korporacijos darbuotojų skaičius išaugo iki daugiau nei 20 000. JAV elektronikos gamintoja kaltinama vėluojanti išmokėti atlyginimus bei laiko priklausančio atostogoms ir pietų pertraukoms ribojimu. Darbuotojai reikalauja jiems išmokėti kompensacijas bei priverstinai pakoreguoti darbo sąlygas. Su šiais kaltinimais „Apple“ nesutinka. Pirmasis šios bylos posėdis įvyko antradienį. Su ieškinio tekstu galima susipažinti čia.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 9.3.5“ ir „iOS 10.0.1“ sertifikatų pasirašymą, tad grįžimas prie šių versijų daugiau nebeįmanomas.
  • Kas nutiks jei „iPhone 7“ patalpinti į skystą gumą skirtą formų nuėmimui.
  • „Morphus Labs“ ekspertai padarė išvadą, kas 6-ų skaičių „iPhone“ apsaugos kodas ir „Touch ID“ negali pilnai apsaugoti telefono nuo piktavalių. Jei domina kaip jie tokios išvados priėjo – skaitykite straipsnį „Security Affairs“ svetainėje
  • Dažniausiai pirkdami tiesiai iš „Amazon“ jaučiamės saugūs. Pasirodo be reikalo aklai pasitikime šiuo pardavėju. „Apple“ praneša, kad daugiau kaip 90% jos vardu parduotų laidų ir įkroviklių Amazone.com yra padirbti. „Amazon“ praneša, kad daugumos šių, neva „Apple“ gamybos produktų tiekėja buvo „MobileStar LLC“. „Apple“ pareikalavo teismo priteisti jai šios kompanijos gautą pelną, bei priteisi milijonus dolerių kompensaciją už geram šių kompanijų vardui padarytą žalą.
  • „Apple“ išsiuntinėjo pakvietimus į savo spalio 27 dieną vyksiantį renginį. Užrašas ant pakvietimo „hello again“ leidžia manyti, kad labai realu jog „Apple“ pristatys naujus „Mac“. Ar patalpinote priminimą apie renginį savo kalendoriuje?
  • Panašu, kad gandai apie OLED juostelę naujuose „Mac“ kompiuteriuose turi rimto pagrindo, nes visokių prekės ženklų knisėjas „Trademark Ninja“ aptiko paraišką užregistruoti prekės ženklui „Magic Toolbar“. paraiška šiam prekės ženklui pateikta vasario 5 dieną, o pagal Paryžiaus konvenciją, kompanija užregistravusi prekės ženklą, visame pasaulyje jį naudoti gali tik praėjus šešiems mėnesiams nuo registracijos.
  • Galimas dalykas, kad spalio 25 dieną „Apple“ išleis „iOS 10.1“.
  • Šešios „iOS 10“ kliurkos
  • Trečiadienį, 7 žmonių grupė įėjo į vieną Natic’o (Masačiusetsas) prekybos centrą ir patraukė tiesiai į „Apple Store“. Gerai tarpusavyje suderintais veiksmais jie nukirpo apsaugos laidus saugančius 19 „iPhone“ ir greitai pasišalino iš parduotuvės. „Apple“ patirtus nuostolius įvertino 13000 USD. Telefonai buvo pavogti per 96 sekundes. Paviešinusi stebinančiai prastos kokybės apsaugos kamerų video, policija prašo padėti atpažinti nusikaltėlius. Manoma, kad ši grupelė susijusi su panašiu nusikaltimu įvykdytu Hinham’e.

iOS ir Mac aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

macOS/OS X aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Laukiu - nesulaukiu, ką Apple pristatys per "hello again", ypač mane domina naujieji Macbook Pro.
    Liko nebedaug.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų