Kaip įgalinti Apple Watch ciferblatų keitimą pirštu braukiant per ekraną

Daug „Apple Watch“ naudotojų nudžiugo sužinoję, kad grįžo galimybė laikrodžio ciferblatą keisti tiesiog braukiant pirštu per ekraną. Tačiau ją reikia įgalinti. Kaip tai padaryti?

Apple Watch

„watchOS 10“ „Apple“ visiškai pakeitė tai kaip vartotojai sąveikauja su „Apple Watch“. Nors daugelis teigiamai įvertino valdiklių įdiegimą „Apple Watch“, daug pakeitimų, pavyzdžiui valdymo centro atidarymo gesto pakeitimas ir braukimo gestų pašalinimas, norint pakeisti laikrodžio ciferblatus daugeliui „Apple“ laikrodžių naudotojų sukėlė nepasitenkinimą. Siekdama išspręsti šią problemą, „watchOS 10.2“ atnaujinime „Apple“ grąžino galimybę perjungti laikrodžio ciferblatus braukiant pirštu per ekraną. Tiesa, norint tokia galimybe naudotis — reikia ją įgalinti, nes numatytasis ciferblatų būdas ir liko tas, kurį „Apple“ nutarė naudoti „watchOS 10“ - kai norint pakeisti laikrodžio ciferblatą, reikia jį paspausti ir palaikyti nuspaudus.

Daug „Apple Watch“ naudotojų sužinoję apie grįžusią galimybę laikrodžio ciferblatus keisti tiesiog piršto pabraukimu per ekraną labai nudžiugo, tačiau neradę kur tai reikia padaryti pradėjo bombarduoti laiškais. Kad kiekvienam atskirai nepasakoti, kur „Apple“ paslėpė šį nustatymą nutariau parašyti ir šią informaciją patalpinti visiems prieinamoje vietoje.

Prisipažinsiu, nors nesu tas, kuris ciferblatus kaitalioja dažnai (kai kuriais atvejais pas mane nurodyta, kad ciferblatas pasikeistų automatiškai, pvz. kai pradedu „Activity“), tačiau grįžusi galimybė ciferblatą pakeisti tiesiog piršto perbraukimu per laikrodžio ekraną mane nudžiugino. Ir… pradėjau ieškoti kur šią funkciją galima įgalinti. Tiesą sakant, vienu momentu, jau buvau bemanąs, kad „Apple pasigyrė“ ir tokios galimybės nėra. Bet radau…

„Apple“ paskutinėse operacinių sistemų versijose kažkaip sugebėjo sujaukti nustatymų sritį, ypač „macOS“.

Kompanija teigė, kad panaikino galimybę keisti ciferblatus tiesiog piršto perbraukimu per ekraną, nes per daug paprasta tai padaryti buvo per klaidą. Aš kažkaip nepastebėjau, kad man jis „per klaidą“ būtų pasikeitęs, o jei ir pasikeistų tai gi į kitą, mano susidėliotą ciferblatą, tad nieko baisaus.

Taigi, įdiegę savo laikrodyje „watchOS 10.2“ ir norėdami susigrąžinti galimybę paprasčiau keisti laikrodžio ciferblatus-veidelius:

  1. Atidarykite Settings aplikaciją laikrodyje
  2. Sąraše raskite ir paspauskite ant Clock
  3. Įjunkite Swipe to Swith Watch Face jungiklį
Kaip įgalinti Apple Watch ciferblatų keitimą pirštu perbraukiant per ekraną watch 10.2
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. dekui, jau maniau taip ir bus nesamoningai

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų