Kas naujo iOS 17.2

„iOS 17.2“ beta versijų testavimo periodu, „Apple“ pildė šios operacinės sistemos versijos funkcionalumą naujomis galimybėmis.

„Apple“ naują „iOS“ versiją papildė ne tik naujomis galimybėmis, bet ir patobulino jau esančias. Pavyzdžiui „iOS 17.2“ pagreitintas „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ teleobjektyvo fokusavimo greitis. Tiesa, kol kas neaišku kiek tai atsilieps nuotraukų kokybei.

Numatytasis įspėjimų garsas

Nustatymų skiltyje „Sounds & Haptics“ yra nauja skiltis - „Default Alerts“, leidžianti pasirinkti garsą naudojamą visiems gaunamiems pranešimams, išskyrus tekstinius pranešimus, pašto įspėjimus ir kalendoriaus įspėjimus, kurie jau anksčiau turėjo tinkinimo parinktis. Taip pat yra galimybė pakeisti numatytųjų pranešimų vibraciją.

AppleCare ir garantija

Settings → Geneal → Coverage pavadinimas pakeistas į „AppleCare & Warranty“. Šioje skiltyje rodoma „iPhone“ ir su juo susietų įrenginių, su garantija susijusi, informacija.

Filmavimas į išorinį įrenginį

„iPhone 15 Pro“ modeliuose yra galimybė filmuojant ProRes, vaizdo įrašą rašyti tiesiai į išorinę laikmeną. „iOS 17.2“ atsirado nauja funkcija — iššokantis langas informuojantis naudotoją jei naudojamas USB-C laidas nepalaiko reikiamo duomenų perdavimo greičio.

Anksčiau buvo funkcija informuojanti, kad prie įrenginio pajungtas išorinis diskas nepalaiko reikiamo duomenų įrašymo greičio. Dabar įspėjimų funkcionalumas papildytas ir informacija apie nepakankamą naudojamo USB-C laido duomenų pralaidumą.

Messages

Naujomis galimybėmis „Apple“ papildė ir „Messages“ aplikaciją

  • Praėjus beveik metams po to, kai „Apple“ paskelbė „iMessage“ kontaktų rakto patvirtinimą („Contact Key Verification“), pagaliau šis funkcionalumas prieinamas visiems „iOS 17.2“ naudotojams. Ši saugos funkcija užtikrina, kad „Messages“ aplikacijoje bendraujate su tuo, su kuo manote jog bendraujate. Kiekvienam kontaktui priskiriamas kontakto patvirtinimo kodas, kurį galima palyginti asmeniškai arba naudojant „FaceTime“, kitą vaizdo skambučių paslaugą, saugų skambutį ir kt.
  • „iOS 17.2“ „Messages“ sinchronizavimas su „iCloud“ yra šiek tiek kitoks. Apsilankę Settings → [jūsų vardas] → iCloud → Show All rasite "Messages in iCloud," (anksčiau tiesiog „Messages.“) Šios funkcijos aprašyme pagrindinis dėmesys skiriamas naujo „iPhone“ atkūrimui arba nustatymui, o ne pokalbių tęsimui visuose įrenginiuose.
    Naudojant atnaujintą „iCloud“ pranešimų sinchronizavimą, dabar, su kitais įrenginiais sinchronizuojamas ir tekstinių pranešimų persiuntimas, siuntimo ir gavimo paskyros bei SMS filtrai.
    Atnaujintame meniu matysite bendrą pranešimų, saugomų iki „iOS 17.2“ versijos dydį, bei visiškai naujas parinktis: „Keep Messages“ (30 dienų, 1 metus arba visam laikui) ir „Sync Now“ Taip pat galite matyti, kiek pranešimų saugoma ir kada pranešimai sinchronizuoti paskutinį kartą.
  • Kita nauja „iOS 17.2“ „Messages“ funkcija yra kūrybiškesnės „Memoji“ simbolių parinktys. Kurdami „Memoji“, slinkite ekrano vaizdą iki galo ir rasite naują meniu „Body“ („Kūnas“). Čia pamatysite juosmens, krūtinės, pečių ir rankų pasirinkimą. Šios kūno savybės labiausiai pastebimos „Memoji Stickers“.
    „Apple“ taip pat papildė ir „Memoji“ pozų biblioteką. Dabar kurdami naują „Memoji“ galite rinktis iš daugiau pozų parinkčių.
  • Atsirado galimybė ilgiau paspaudus ant „Messages“ pokalbyje esančios žinutės ir pasirinkus „Add Sticker“ prilipdyti lipuką (sticker) ar emoji prie žinutės debesėlio kampo. Anksčiau reikėjo paspaudus lipuką pertempti į pokalbio žinutės langą.

Vertimo įgalinimas Action mygtuko paspaudimu

„Apple“ papildė „Action“ mygtuko („iPhone 15 Pro ir iPhone 15 Pro Max“) funkcionalumą galimybe jį paspaudus iškviesti kalbų vertimo („Translation“) funkciją

Detalesnė orų informacija pagrindiniame ekrane

Atnaujinimas sistemoje įdiegia galimybę matyti detalesnę orų informaciją, taip pat ir saulėtekio/saulėlydžio laikus bei orų prognozę.

Atnaujinimas įdiegia ir daugiau įvairių atnaujinimų. Tai ir galimybė rinktis iš daugiau spalvų kuriant savo kontakto „plakatą“ bei galimybė tuo „plakatu“ pasidalinti per „Face Time“, galimybė filmuoti ir per „AirPlay“ siųsti bei priimti vaizdus į „Apple Vision Pro“ (turėtų pasirodyti pirmoje 2024 m. pusėje), „Journal“ aplikacija, „Music“ aplikacijos patobulinimai, galimybė išjungti nuspėjamo tekto rodymą (Settings → General → Keyboard), įspėjimas jog „FaceTime“ skambutyje dalyvauja jūsų blokuotas kontaktas, pakeitimai „App Store“ ir t.t.


iOS 17.2“ įdiegę nebegalės filmų ir serialų įsigyti „iTunes“, o šiam tikslui turės naudoti TV aplikaciją. Iš „Apple“ žadėtų funkcijų, koloboratyvūs grojaraščiai neatsirado „Apple Music“ aplikacijoje, matyt kompanija nespėjo paruošti šios funkcijos taip, kad ja būtų galima saugiai naudotis.

Nemaža dalis aukščiau paminėtų naujovių bei patogumų yra ir kitose, naujai išleistose „Apple“ operacinių sistemų versijose. Pavyzdžiui „watchOS 10.2“ atsirado galimybė nustatymuose nurodyti, kad „Apple Watch“ ciferblatus, kaip ir anksčiau, būtų galima keisti tiesiog perbraukus pirštu per ekraną, tačiau galimybę „Apple“ laikrodyje Siri pagalba atlikti įrašus „Health“ aplikacijoje kompanija apribojo iki „Apple Watch Ultra 2“ ir „Apple Watch Series 9“. Anot kompanijos tik šie du modeliai geba be didesnio užlaikymo eksplotuoti Siri asistentą veikiantį tik įrenginyje (nesiunčiant duomenų į „Apple“ serverius apdorojimui).

Be šių paminėtų naujovių, atnaujinimai ištaiso nemažai bjaurių saugos spragų sistemose.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų