47-osios 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

47-osios 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Pranešama, kad „Apple“ pasekė IBM pavyzdžiu, ir vėl pašalino reklamą iš X (anksčiau buvusio „Twitter“), nes platformos savininkas Elon Musk paskelbė, kad pritaria antisemitinėms sąmokslo teorijoms, palaiko baltųjų pasididžiavimą ir tęsia kovą su „Anti-Defamation League“. Pelno nesiekianti organizacija „Media Matters“ praėjusią savatę pabrėžė jo pareiškimus, taip pat korporacijų skelbimus, kuriuos X patalpino šalia nacistinio ir hitleriško turinio. Kai IBM ketvirtadienį sustabdė reklamą X, bendrovė „The Verge“ paskelbė pareiškimą, sakydama, kad ištirs „šią visiškai nepriimtiną situaciją“. „Apple“ ir IBM nėa vienintelės kompanijos sustabdžiusios savo reklamos rodymą X.
  • „Apple“ oficialiai prisijungė prie „Meta“ ir „TikTok“, pateikdama apeliaciją dėl to, kad Europos Sąjunga jų paslaugoms priskiria „vartų prižiūrėtojų“ statusą pagal Skaitmeninių rinkų įstatymą (DMA) – griežtą ES antimonopolinį įstatymą, kuriuo siekiama „neleisti „vartų prižiūrėtojams“ nustatyti nesąžiningų sąlygų įmonėms ir galutiniams vartotojams“. „Apple“ anksčiau tvirtino, kad jos „App Store“ galima laikyti ne viena programinės įrangos rinka, o penkiomis skirtingomis prekyvietėmis, siūlomomis penkiuose įrenginiuose: „iPhone“, „iPad“, „Mac“ kompiuteriuose, „Apple TV“ ir „Apple Watches“. Vadovaujantis šia logika, tik „iOS App Store“ turėtų būti laikoma vartų sargu, tvirtino „Apple“. ES su tokiu teiginiu nesutiko, sakydama, kad „įvairių įrenginių, kuriais galima pasiekti „App Store“, pobūdis, funkcijos ir naudojimas nekeičia bendros „App Store“, kuri aptarnauja visus „Apple“ įrenginius, paskirties“.
    Manau „Apple“ taip bando bent jau išlošti laiko iki ji bus priversta ES leisti „iOS“ įrenginiams diegti aplikacijas iš trečių šalių šaltinių, nes ko vyks teismo procesas, teoriškai, ji neprivalės vykdyti įstatymo, dėl kurio vyksta teisinis ginčas.
  • Naujausias „LumaTouch“, mobiliojo vaizdo įrašų redagavimo aplikacijos „LumaFusion“ atnaujinimas, padaro ją pirmąja leidžiančia redaguoti vaizdą tiesiogiai iš prijungto SSD disko, kai šis prijungtas prie „iPhone 15“ šeimos išmanaus telefono.
  • Nors daugelis tikėjosi, kad „Apple“ išleis „Magic Mouse“ su USB-c jungtimi ir slapta vylėsi, kad ta jungtis nebus apačioje pelės, tad pele bus galima naudotis net ją įkraunant. Tačiau, bent jau kol kas, taip neįvyko. Ivan Kulešov, kuris anksčiau „įsilaužė“ į „Mac mini“ ir padarė, kad jis veiktų gaudamas elektrą per Ethernet jungtį, dabar pabandė modifikuoti ir USB-C jungtimi papildyti „Magic Mouse“, kurios dizainas nesikeitė nuo 2009 metų. Jis taip pat padirbėjo ir su nemažai kritikos sulaukusia „Apple“ pelės ergonomika.

    Daugiau vaizdų iš šio eksperimento meistro X pokalbyje.
  • „Apple“ saugumo inžinerijos ir architektūros vadovas Ivan Krstić, kalbėdamas su „The Independent“ paaiškino, kodėl „Apple“ mano, kad reikia tiek daug investuoti į saugumą. Straipsnyje taip pat siūloma pažvelgti į tai, kodėl ir kaip „Apple“ „sunkiai dirba, kad įsilaužtų į savo iPhone“. Krstić taip pat aptarė, dėl artėjančio ES reguliavimo įsigaliojimo, galimybę „Apple“ atverti „iPhone“ trečiųjų šalių programėlių parduotuvėms bei galimybę aplikacijas į „iPhone“ įdiegti iš kitų šaltinių .
    Vienas iš labiausiai paplitusių argumentų, palaikančių galimybę aplikacijas įkelti iš trečių šalių, yra tai, kad didžioji dauguma „iPhone“ vartotojų vis tiek pasirinktų naudotis „App Store“. O įkėlimas „iš šalies“ paprasčiausiai būtų pateikiamas kaip atskiras pasirinkimas tiems, kas pasirinko juo pasinaudoti. Tačiau Krstić mano, kad tai „didelis nesusipratimas“.
    „Tai didelis nesusipratimas, kurį mes ne kartą bandėme paaiškinti. Realybė, ką leidžia alternatyvūs platinimo reikalavimai, yra ta, kad programinė įranga, kurią vartotojas Europoje turi naudoti – kartais verslo programinė įranga, kartais asmeninė programinė įranga, socialinė programinė įranga, dalykai, kuriuos jie nori naudoti – gali būti prieinama tik iš už „Apple“ parduotuvės ribų, alternatyviai platinama.
    Tokio tipo scenarijuose galutinis vartotojas iš tikrųjų neturėtų pasirinkimo naudoti „App Store“. Vietoj to jis būtų priverstas naudoti trečiosios šalies sistemą, kuri, „Apple“ nuomone, nebūtų tokia saugi kaip „App Store“. „Tokiu atveju tie vartotojai neturi galimybės gauti tos programinės įrangos iš platinimo mechanizmo, kuriuo jie pasitiki“, – paaiškino Krstić. „Ir taip, tiesą sakant, tiesiog nėra taip, kad vartotojai išsaugos šiandien turimą pasirinkimą gauti visą programinę įrangą iš „App Store“.
    Kitoje „The Independent“ dalyje Krstić siūlo įdomių įžvalgų apie „Apple“ saugos praktiką ir bendrą duomenų pažeidimų, saugumo ir šifravimo pramonę. Pavyzdžiui, Krstić palietė temą, kaip „Apple“ dažnai susiduria su vyriausybėmis, kai reikia apsaugoti vartotojų duomenis. „Mes nesame nusistatę prieš vyriausybes“, – sako Krstić. „Ne apie tai kalba šis darbas. Tačiau mes manome, kad turime pareigą ginti savo vartotojus nuo grėsmių, įprastų ar kai kuriais atvejais tikrai rimtų.
    „Apple“ vadovas Craig Federighi prieš dvejus metus pasakytoje kalboje paminėjo galimybę diegtai aplikacijas „iš šalies“ kaip „geriausią kibernetinių nusikaltėlių draugą“.
  • „Apple“ generalinis direktorius Tim Cook praėjusios savaitės penktadienį pasveikino politinių lyderių sutuoktinius „Apple Park“ diskusijoje apie psichinę sveikatą, o pasaulio lyderiai dalyvavo aukščiausiojo lygio susitikime Amerikos ir Ramiojo vandenyno klausimais. Nors atrodė, kad susitikimas buvo galimai ramus, valandą trukęs susitikimas sukėlė šiek tiek ginčų. Cook pasveikino Jill Biden, Pietų Korėjos pirmąją ponią Kim Keon Hee, Papua Naujosios Gvinėjos Rachael Marape, Filipinų pirmąją ponią Louise Araneta-Marcos, Malaizijos daktarę Wan Azizah binti Wan Ismael ir JAV chirurgą generolą Vivek Murthy. Taip pat dalyvavo „Blackpink“ dainininkė Rose.
    Diskusijose iš esmės buvo kalbama apie psichinę sveikatą ir socialinę žiniasklaidą, praneša „The Daily Mail“, nagrinėjant įvairias temas – nuo socialinės žiniasklaidos poveikio įžymybėms iki ryšio ir įveikos priemonių svarbos, kurią parodė COVID pandemija.
    Susitikimui einant į pabaigą, daktarė Wan Azizah binti Wan Ismail nusprendė paklausti Cook apie AI poveikį psichikos sveikatos problemoms ir primygtinai norėjo sužinoti, ką „Apple“ daro dėl privatumo problemų. Ji pašaipiai pasakė: „Jei kada nors turėjote „Apple Watch“, esate nuolat stebimi. Cook iš pradžių atsakė „Visiškai ne“, ir kad „Apple“ yra „privatumo įmonė“. Tada jis paaiškino, kodėl taip yra, įskaitant tai, kaip bendrovė mano, kad „privatumas yra pagrindinė žmogaus teisė“. Toliau jis apžvelgė „Apple“ politiką, pagal kurią reikia rinkti kuo mažiau informacijos, rinkimo ir saugojimo įrenginyje naudojimą bei šifravimą. "Apple jų net nemato. Mes jų nematome. Ir jei kas nors norėjo tai gauti iš mūsų, mes jų neturime. Tai yra duomenys, kurių mes niekada nerenkame", - pridūrė jis.
  • „Apple“ naudoja įmonę Paryžiuje, kad ši įsilaužtų į jos pačios sukurtas sistemas. „Apple“ pastangos pažeisti savo pačios saugumą, rodo, kiek pastangų „iPhone“ gamintojas imasi, kad neleistų tokiems įrankiams kaip „Pegasus“ pasiekti vartotojų duomenų. Atsižvelgdama į tokias grėsmes kaip „Pegasus“ ir valstybės veikėjų bandymus įsilaužti, „Apple“ bėgant metams buvo priversta sustiprinti savo saugumo priemones. Taip pat buvo stengiamasi apsaugoti „iOS“ ir kitas operacines sistemas bei buvo imtasi atitinkamų priemonių, pavyzdžiui, įvestas užrakinimo režimas (Lockdown Mode) ir įspėjimai apie galimus įsilaužimus.
    „Independent“ išsamiai aprašomi kai kurie „Apple“ bandymai reaguoti į grėsmes, nukreiptas į žurnalistus, aktyvistus ir su politika susijusius žmones. Nors programinė įranga yra akivaizdžiausia „Apple“ darbo arena, daug ko gali nutikti ir aparatinei įrangai.
    „Apple“ inžinierių Paryžiuje vykdomas darbas, įskaitant dar nepaleistą aparatinę įrangą, apima įvairių technologijų naudojimą, kad būtų užtikrintas įrenginio saugumas. Šie bandymai apima lazerių ir kitų „tiksliai suderintų jutiklių“ naudojimą, nes prieš išleidžiant įrenginį, reikia aparatinę įrangą padaryti kuo saugesnę.
    Programinė įranga gali būti atnaujinta naudojant saugos pataisas, įrenginio „geležiai“ negali padaryti to paties, nebent įrenginį fiziškai pakeisti. „Apple“ atlieka bandymus siekdama nustatyti, ar yra būdų, kaip pati aparatinė įranga gali netyčia tapti saugumo spraga, ir aptikus tokius požymius šalina šiuos trūkumus.
    „Apple“ Paryžiaus inžinieriai apibūdinami kaip „galbūt labiausiai pajėgūs ir daugiausia išteklių turintys „Apple“ aparatinės įrangos įsilaužėliai“ pasaulyje. Savo ruožtu „Apple“ teigė mananti, kad jos darbas yra sėkmingas, o kampanijos, kurios siekia pažeisti šį saugumą, yra priverstos naudoti daugiau išteklių.
  • „9to5mac“ paskelbė informaciją, kurią (matyt per eilę metų) surinko iš „Apple“ tiekėjų apie „iPhone“ įdiegtos atminties kiekį. „Apple“ informacijos apie RAM kiekį įdiegtą „iPhone“ neskelbia.
    Neretai, kai kurių „Android“ telefonų naudotojai, bando iš aukšto žvelgti į „iPhone“ naudotojus, mat jų „Android“ turi daugiau RAM (bent jau anksčiau tokių pasitaikydavo). Reikalas tas, kad RAM nėra vienintelis našumo rodiklis. Labai svarbu, kad būtų labai gerai tarpusavyje suderinta aparatinė ir programinė įrenginio dalis, o „Apple“ atveju taip ir yra. Pavyzdžiui 2019 m. išleistas „iPhone 11 Pro Max“ su 4GB RAM greičio testuose lenkė 12GB RAM turintį „Samsung Galaxy Note 10“. Dažnai ši taisyklė galioja ir lyginant „iPad“ bei „Mac“ su „Android“ planšetiniais kompiuteriais ir PC.
  • Bėgant metams „Apple“ pamažu vis daugiau savo komponentų projektavimo darbų perkėlė į įmonę, naudodama savo vidines idėjas, o ne pasikliaudama trečiųjų šalių komponentų tiekėjais. Dabar atrodo, kad fotoaparato jutikliai gali būti kitas komponentas, į kurį nusitaikė „iPhone“ gamintoja.
    Sekmadienio „Bloomberg“ naujienlaiškyje „Power On“ Mark Gurman rašė, kad „Apple“ siekia sukurti „vidinę strategiją“, skirtą kamerų jutiklių projektavimui. Fotografija, su kompanijos „Shot on iPhone“ kampanija, yra pagrindinis „iPhone“ pardavimo taškas, teigia Gurman. Tačiau kameros svarbios ne tik „iPhone“, jos svarbios ir tokioms sritims kaip mišri realybė ir savaeigės transporto priemonės ir čia nuosavų fotoaparatų kūrimas galėtų būti galimybė patobulinti būsimus „Apple Vision Pro“ bei dažnai ganduose sušmėsčiojantį „Apple Car“ automobilį.
  • Nuo 2018 m. „Apple“ kuria savo modemą, nes siekia atsisakyti „Qualcomm“ komponento, šiuo metu naudojamo „iPhone“. Kalbama, kad kompanijos modemas turėtų būti paruoštas diegimui maždaug 2026 m., o Gurman dabar teigia, kad „Apple“ planuoja, kad lustas bus diegiamas ir kituose „Apple“ įrenginiuose. Rašydamas savo naujausiame „Power On“ informaciniame biuletenyje, Gurman sako, kad „Apple“ specialių technologijų siekiai apima vidinio modemo integravimą į sistemos lustą (SoC), o tai galiausiai gali reikšti „MacBook“ su integruotu mobiliuoju ryšiu pristatymą. Gurman manymu „Apple“ tikriausiai prireiks dvejų ar trejų papildomų metų, kad šis lustas būtų pradėtas naudoti „Apple Watch“, „iPad“ ir „Mac“.
    „Apple“ jau anksčiau svarstė galimybę kurti „MacBook“ kompiuterius su mobiliuoju ryšiu. Bendrovė svarstė išleisti „MacBook Air“ su 3G ryšiu, tačiau buvęs generalinis direktorius Steve Jobs 2008 m. tam nepritarė, nes anot jo tai užims per daug vietos korpuse. Integruotas SoC šią problemą išspręstų. Naujausiame Gurmano informaciniame biuletenyje taip pat buvo apibendrinti kai kurie kiti „Apple“ vykdomi lustų projektai, apie kuriuos buvo pranešta anksčiau, įskaitant kombinuotą „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ lustą, kuris galiausiai pakeis gaminamą „Broadcom“, „Apple“ įrenginių mikro-LED ekranus ir ne Invazinės gliukozės stebėjimo sistemą.
    Taip pat Mark Gurman mano, kad „Apple Vision Pro“ pardavime pasirodys 2024 m. kovą.
  • Naujausia „Photomator“ versija (3.2) palaiko HDR ir leidžia fotografams importuoti, redaguoti ir eksportuoti HDR nuotraukas, įskaitant tas, kurios užfiksuotos „iPhone 15 Pro“ ir „Pro Max“.
  • Jei kas nori pabandyti, kaip atrodė „Mac“ kompiuteriams skirta „System 7.0.1“ operacinė sistema - gali tai padaryti šioje svetainėje įdiegto emuliatoriaus pagalba.
    „System 7“ buvo pirmoji klasikinė „Mac OS“ sistema, kuri vėliau buvo pervadinta į „Mac OS“, o 7.6 versija buvo pervadinta į „Mac OS 7“. Vėliau ši pavadinimų schema buvo pakeista į „Mac OS X“, o vėliau į „macOS“, kurią ir turime šiandien. Tai buvo ilgiausiai gyvavusi „Mac“ operacinė sistema, išleista 1991 m., kurią tik 1997 m. pakeitė „Mac OS 8“.
    „System 7“ buvo pirmoji operacinės sistemos versija skirta „PowerPC“ (ankstesnės veikė „Motorola 68000“ pagrindu) ir, nors joje buvo įdiegta nemažai sveikintinų naujų funkcijų, ji buvo vertinama gana prieštaringai. Tai buvo pirmoji versija, kurios nebebuvo galima paleisti senesniuose „Macintosh“ modeliuose, be to, ji naudojo daug RAM (tiems laikams), todėl kildavo sunkumų net kai kuriems „Macintosh“ kompiuteriams turintiems kietuosius diskus.
  • Internete pasirodė neva naujas „iPhone 16 Pro“ akumuliatorius. Jei tai tiesa, tai jo 3355 mAh talpa nenuteikia labai optimistiškai. Palyginimui „iPhone 15 Pro“ akumuliatoriaus talpa yra 3274 mAh, tad skirtumas tikrai nedidelis. Tiesa, „Apple“ akumuliatoriai įprastai būna juodi, o pasirodęs internete – metalo spalvos, bet kaip prototipas gali būti ir toks.
  • Kalbant apie gandus, internete pradėjo sklandyti informacija, kad „Apple“ planuoja „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“ ekranus padaryti didesnius, 6,27 ir 6,86 colio įstrižainės. Abu LPTO su 120 GHz skleistinės dažniu. Visuose „iPhone 16“ telefonuose liks nepakitęs „Dynamic Island“ išpjovimas. Paprastose „iPhone 16“ versijose skleistinės dažnis liks 60 GHz. Tai tik gandai, tad nereikėtų jų priimti už gryną pinigą.
  • Artimiausiais metais „Apple“ planuoja savo „MacBook“ ir „iPad“ įrenginiuose pradėti diegti OLED ekranus, o nauja „ETNews“ (korėjietiškai) ataskaita atskleidžia daugiau informacijos apie naujos kartos „iPad mini“. Ataskaitoje teigiama, kad 2026 m. „Apple“ savo septintosios kartos „iPad mini“ ir „iPad Air“ modeliuose pristatys LTPS OLED ekranus. Taip pat tikimasi, kad „iPad mini“ bus didesniu 8,7 colio ekranu, (dabartinio modelio ekranas 8,3 colio).
    Sklando gandai, kad „Apple“ pradės perėjimą prie OLED ekranų „iPad“ įrenginiuose 2024 m. išleisdama 11 ir 13 colių „iPad Pro“ modelius. Tikimasi, kad „Pro iPad“ bus naudojamos LTPO plokštės, o „mini“ ir „Air“ įrenginiuose LTPS OLED.
  • „iDeal“ Juodojo penktadienio nuolaidų sąrašas.
  • Mano surinktas Juodojo penktadienio sąrašas.
  • Praėjusią savaitę rašiau apie „Nothing“ ir „Sunbird“ sukurtą „Android“ aplikaciją „Nothing Chat“ leidžiančią „iMessage“ gauti ir siųsti iš „Android“. Beveik metus dalinusi pažadus, praėjusį penktadienį aplikacija atsirado „Google Play“ parduotuvėje, tačiau po 24 val. buvo iš ten pašalinta dėl itin didelių saugumo spragų. Tiesą sakant aplikacija buvo tokia nesaugi, kad keista jog ji apskritai buvo išleista.
    Aplikacija ne tik nenaudojo „end-to-end“ šifravimo, kaip daug kartų tvirtino „Nothing“ ir „Sunbird“, bet „Sunbird“ iš tikrųjų registravo ir saugojo pranešimus atviru tekstu. Autentifikavimo prieigos raktai buvo siunčiami per nešifruotą HTTP, tad jie galėjo be vargo būti perimti ir naudojami pranešimams skaityti.
  • „Apple“,pasidalino jos šventine, Kalėdine reklama pavadinta „Fuzzy Feelings“ ir video iš filmuko kūrimo proceso. Reklama nuflmuota naudojant „iPhone“ ir redaguota „MacBook Air“.

  • Dainininkė Dua Lipa išplatino interviu su „Apple“ vadovu Tim Cook. Interviu Cook teigė, kad neketina palikti „Apple“ ir nežino, kiek ilgai išliks įmonės vadovu. „Nežinau, kiek ilgai išbūsiu šioje vietoje. Man tai patinka. Neįsivaizduoju savo gyvenimo be šito, todėl kurį laiką būsiu šioje vietoje“, - sakė Tim.
    Cook taip pat sakė, kad „Apple“ turi išsamų planą, ką daryti, jei jis staiga pasitrauktų iš bendrovės. „Esame įmonė, kuri tiki paveldėjimo planų kūrimu, todėl turime labai detalius paveldėjimo planus. Nes visada gali nutikti kažkas nenuspėjama. Rytoj galiu nulipti ne nuo to šaligatvio. Tikiuosi, kad taip neatsitiks, meldžiuosi, kad taip neatsitiktų.“
    Cook neįvardijo galimo jo įpėdinio kompanijoje. Tačiau, jis paminėjo, kad ruošia kelis žmones šiam postui. „Labai noriu, kad šis asmuo kiltų iš „Apple“ ir taptų kitu generaliniu direktoriumi. Taigi mano vaidmuo yra užtikrinti, kad direktorių taryba turėtų iš ko rinktis.“
    Interviu metu Tim, valdantis kompaniją kurios kapitalizacija yra didesnė nei kai kurių nemažų valstybių GDP, pasakoja apie savo dienotvarkę, jaunystę ir kitus gyvenimo aspektus. Manau, tikrai įdomus interviu tiems, kas domisi „Apple“.
  • „Apple“ pasidalijo žvilgsniu į jos specialaus šventinio filmo „Hannah Waddingham: Home for Christmas“ užkulisius, kurio premjera įvyko trečiadienį.
  • Šveicarijos startuolis besispecializuojantis privatumo ir saugumo srityje „Proton“ ketvirtadienį paskelbė, kad išleido „Mac“ naudotojams skirtą visapusiškai šifruotą debesies saugyklos paslaugą.
    „Proton Drive“ leidžia vartotojams sinchronizuoti failus tarp „Mac“ ir debesies, pasiekti failus neprisijungus ir atlaisvinti vietą vietiniuose diskuose. Kitaip nei „iCloud“, visi duomenys (įskaitant metaduomenis) yra visiškai užšifruoti iš karto, todėl niekas (išskyrus patį naudotoją) – net „Proton“ – failų matyti negali.
    1 GB talpos saugykla - nemokama, 200 GB - 3,99/mėn, 500 GB - 9,99/mėn, 3 TB – 23,99€/mėn. Prenumeratos kainos kinta ir nuo pasirinkto prenumeratos laikotarpio.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Ačiū už vargą verčiant EN tekstus į LT, spėju, vertimo aplikacijos pagalba. AI, manau, padeda trumpinti juos į summary. Draugiškas patarimas peržiūrėti ir paredaguoti rezultatą, nes auto vertimas žiauriai kyšo "yla iš maišo". Čia tik mano įspūdis. Nekritikuoju. Normalu naudoti šiuolaikinius įrankius. Sekmės. Darius

    • Ačiū, kad skaitote ir už pastabas. Taip, kartais dėl laiko stokos (Mac Arena nėra mano pagrindinis užsiėmimas) pasinaudoju vertėjais. Greičiau kaip greitesne spausdinimo mašinėle. AI nesinaudoju ir „sumarizuoju“ pats. Dėl tos pačios laiko stokos, kartais lieka ir klaidų.
      Siaubingai dėl to nepergyvenu, nes kai kuri „oficiali žiniasklaida“ pateikia straipsnius ištrauktus tiesiai iš „transleitų“ su visomis vertimo nesąmonėmis.
      Tikiuosi, kad informacija kurią pateikiu yra suprantama, nors ir su klaidomis.

      -- Šis atsakymas nėra automatiškai sugeneuotas -- 🧘🏼

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų