27-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

27-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad „Apple“ šiemet paliks ramybėje problematiškas „drugelio“ (butterfly) tipo klaviatūras ir pradės naudoti žirklių tipo klaviatūrų mechanizmus.
  • „Sensor Tower“ analitikai paskelbė duomenis apie „iOS“ ir „Android“ operacinėms sistemoms skirtų aplikacijų naudotojų išlaidumą pirmojo 2019 metų pusmečio metu. Analitikų duomenimis per šešių mėnesių laikotarpį „App Store“ ir „Google Play“ kartu buvo išleista 39,7 mlrd. JAV dol., o tai yra 15,4% daugiau nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu (34,4 mlrd. JAV dol.).
  • Išėjus trečiai „macOS Catalina“ beta versijai joje pasirodė nauja ekrano užsklanda. Tai pirmoji nauja ekrano užsklanda išleista kompanijos per dešimt pastarųjų metų. Naujoji ekrano užsklanda pavadinta „Drift“.
  • Rusas iš „Apple“ prisiteisė 340 tūkst. rublių (~4640 eurų). Samosadnyj K (Самосадный К) įsigijo 15 colių „MacBook Pro“ internetinėje „Apple“ parduotuvėje. Po kelių dienų jis pastebėjo plėmus ekrane ir jam neveikė dešinėje kompiuterio pusėje esanti USB-C jungtis. Autorizuotame servise jam pakeitė ekraną ir jungtį per 10 dienų. Po kurio laiko jo kompiuterio ekrane vėl pasirodė plėmai — gedimą pripažino garantiniu ir vėl nemokamai pakeitė ekraną (per 5 dienas). Tačiau praėjus kuriam laikui ir po antro remonto ekrane atsirado plėmai. Samosadnyj buvo pasiūlytas nemokamas remontas, bet jis jo atsisakė ir pareikalavo grąžinti pinigus. „Apple“ atsakyme buvo teigiama, kad pinigus kompanija grąžins jei kompiuteris servise metų bėgyje prabus ilgiau nei 30 dienų. Samosadnyj parašė pretenziją „Apple“ ir grąžino kompiuterį servisui (kad jam grąžintų pinigus). „Apple“ pinigus grąžinti sutiko, bet pinigų ilgai nepervedė. Samosadnyj siekdamas priversti „Apple“ grąžinti pinigus kreipėsi į teismą ir be 197791 rublių (~2699 eurus), pareikalavo 438313 rublių (~5980 €) už užlaikymą, moralinę kompensaciją, teismo išlaidas, diagnostiką, pašto išlaidas ir t.t. Ieškovas teisme pasirodė paskirtu laiku, o serviso atstovai teismą ignoravo. Teismo sprendimas — „Apple“ privalo sumokėti 340837,6 rublius (~4650 eurų) ir sumokėti 6127,92 rublių (~80 eurų) muitą.
  • Antroje birželio pusėje startavo 2015 metų 15 colių „MacBook Pro“ kompiuterių akumuliatorių keitimo programa. Matyt ne be reikalo. Dabar tapo žinoma apie dar vieną atvejį susijusį su problematišku šio kompiuterio modelio akumuliatoriumi. Savo „Facebook“ puslapyje Steve Gagne iš Floridos paviešino savo sudegusio 15 colių „MacBook Pro“ nuotraukas. Jo kompiuteris sprogo prieš tris dienas iki „Apple“ paskelbė apie akumuliatorių keitimo programą. Įdomu tai, kad kompiuteris sprogimo metu nebuvo naudojamas — jis „miegojo“ ir net nebuvo pajungtas prie įkroviklio. Nuo gaisro išgelbėjo tik tai, kad Gagne padėjo kompiuterį ne ant lovos (ką daro įprastai), o ant žurnalinio stalelio.


  • Tikriausiai daugeliui teko girdėti apie antradienį į Nacionalinės ekspedicijos sąskrydį plaukusią kurėno įgulą audros metu ištikusią nelaimę. Du iš trijų laivu plaukusių vyrų išgelbėjo pasieniečiai, plaukdami kateriu „Boomeranger“ sudėtingomis oro sąlygomis rizikavo savo, nes bangos galėjo siekti du metrus. Laivo kapitonas, Lietuvos jūrų muziejaus Laivybos istorijos skyriaus istorikas, kurėno žinovas Romaldas Adomavičius dingo. Jo gyvo rasti jau nebesitikima. Kodėl apie tai rašau? Rašau todėl, kad vyrus išgelbėti padėjo tai, kad vienas jų kišenėje turėjo vandeniui atsparų „iPhone“, kuriuo ir iškvietė gelbėtojus. Daugiau apie tai skaitykite „15min“ straipsnyje.
  • „Apple“ paskelbė, kad trečio kompanijos fiskalinių metų finansinius rezultatus pristatys liepos 30 dieną.
  • Šią savaitę pasirodžiusioje trečioje „iOS 13“ beta versijoje yra požymių, kad ši operacinė sistema leis naudoti naują duomenų perdavimo būdą — du „iPhone“ sujungus laidu tiesiogiai.
  • „Apple“ paskelbė, kiek užklausų iš įvairių pasaulio šalių vyriausybinių organizacijų yra gavusi ir patenkinusi paskutinį pernai metų pusmetį. Užklausų iš Baltijos šalių tuo laikotarpiu kompanija nebuvo gavusi.
  • Nors mažai tikėtina, bet internete pasirodė gandų teigiančių, kad „Apple“ 2020 metams kuria „iPad“, kuriame bus ne tik įdiegtas 5G mobilaus ryšio modulis, bet jis turės ir sulenkiamą ekraną.
  • Ketvirtadienį vakare „Apple“ turėjo problemų su „iCloud“ servisais. Panašu, kad problemų buvo rimtų, nes „Apple Store“ pardavimai taip pat nevyko. Po maždaug pusantros valandos „Apple Pay“ paslaugos funkcionalumas buvo atstatytas. „Apple“ paslaugų darbingumo būklę galite sužinoti apsilankę šiame puslapyje.
    Apple System Status  2019-07-04 21:42
  • Iki „iOS 13“, jei „iOS“ įrenginys per stipriai įkaisdavo — jis tiesiog blokuodavosi, o ekrane tuo metu rodomas pranešimas apie per aukštą įrenginio temperatūrą. „iOS 13“ įdiegta kitokia apsaugos nuo perkaitimo sistema. Jei įrenginys yra stipriai įkaitęs, jį nuo dar didesnio pavojingo įkaitimo saugo sistema ribodama tam tikrus veiksmus. Pavyzdžiui kai „iPhone“ stipriai įkaista, tačiau dar nėra pasiekęs tokios temperatūros, kad sistema blokuotų jo veikimą — „iOS 13“ neleidžiama atidaryti aplikacijų, groti muzikos ar atsisiųsti atnaujinimų.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijoa

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų