Apple paskelbė senesnių 15 colių MacBook Pro akumuliatorių keitimo programą

Jei esate 15 colių MacBook Pro kompiuterio Retina ekranu savininkas — jums vertėtų tai paskaityti.

Perkaistantys akumuliatoriai ne juokais kelia nemažą pavojų ir panašu jog tai gali būti skubu: „Apple“ paskelbė 2015 metų „MacBook Pro Retina“ kompiuterių remonto programą sakydama, kad šiuose modeliuose įdiegti akumuliatoriai gali užsidegti.

„Apple“ teigia, kad yra „ribotas kiekis“ kompiuterių, parduotų tarp 2015 rugsėjo ir 2017 metų vasario, kuriuose įdiegti akumuliatoriai gali kelti gaisro pavojų. Žiūrit į šį netrumpą laikotarpį tas „ribotas kiekis“ gali būti gana nemažas. Tačiau tuo pačiu laikotarpiu, nuo 2012 iki 2018 metų, kompanija pardavinėjo ir trečios kartos „MacBook Pro“ kompiuterius, tad tikrai ne visi „MacBook Pro Retina“ parduoti „Apple“ minimu laikotarpiu yra tie grėsmingieji.

Jei turite tokį kompiuterį (su didelėmis jungtimis ir didesne klaviatūra, kuri nėra tokia jautri dulkėms kaip dabartinių nešiojamų „Mac’ų“) ar žinote kas tokį kompiuterį turi — patikrinkite to kompiuterio serijinį numerį „Apple“ svetainėje ir sužinokite ar tas kompiuteris nepatenka į tą „ribotą kiekį“ keliantį gaisro pavojų.

Kompiuteris apie kurį eina kalba yra 2015 metų vidurio laidos „MacBook Pro Retina“. Jo technines specifikacijas peržiūrėti galite „Apple“ svetainėje.

Jei patikrinus serijinį kompiuterio modelį pasirodys, kad tas „MacBook Pro“ retina patenka į remontuojamų sąrašą — kompanija tvirtina pakeisianti akumuliatorius nemokamai. Tai reiškia, kad jūsų kompiuteris (bent jau jo akumuliatorius) gyvens ilgiau nei galėjo.

Blogesnė šio reikalo žinia ta, kad kompanija teigia jog remontas gali trukti 2–3 savaites.

Ši akumuliatorių keitimo programa negalioja kitiems „MacBook Pro“ kompiuteriams.

Prieš nešdami kompiuterį į autorizuotą „Apple“ servisą, kaip ir visada, pasirūpinkite atsarginėmis duomenų kopijomis, nes remiantis „Apple“ taisyklėmis čia jūsų pareiga ir jei remonto metu dings duomenys iš kompiuterio ir neturėsite atsarginės duomenų kopijos — patys kalti. Taip pat jei atnešus kompiuterį į servisą šiame bus kokių nors kompiuterio pažeidimų, kurie gali trukdyti atlikti akumuliatorių keitimą, šie turi būti pašalinti iki bus pradėtas akumuliatorių keitimas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Jeigu mano MacBook Pro yra aplanstytas korpusas, kaip suprantu pakeistų man ir korpusą. Kadangi baterija netinkamai dabar stovi pačio Mac korpuse.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų