13-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

13-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Japonijos „Mac Otakara“ ir analitikas Ming-Chi Kuo mano, kad sekantis „iPhone“ modelis turės reversinio įkrovimo funkciją, kuri leis „iPhone“ naudotojams nuo telefono belaidį įkrovimą palaikančius kitus įrenginius, pavyzdžiui „Apple Watch“, „AirPods“ ausines ar kitą „iPhone“, o gal ir kito gamintojo telefoną. Be to, kartu su nauju „iPhone“ bus komplektuojamas ir galingas 18W belaidis įkroviklis. Žinoma, kol kas tai tik gandai.
  • „Apple“ išleido penkis naujus „How To“ video „Apple Watch“ naudotojams.
  • „Bloomberg“ rašo, kad pernai gruodį Vankuveryje suimta „Huawei“ CFO Wanzhou Meng, kuriai pateikti kaltinimai nuo sukčiavimo iki pinigų plovimo ir kuriai gresia dešimtmečiai kalėjimo, pasirodė esanti „Apple“ technikos gerbėja. Teismo dokumentuose rašoma, jog iš Meng suėmimo metu buvo paimti jos „iPhone 7 Plus“, „iPad Pro“ ir „MacBook Air“. Vienintelis ne „Apple“ įrenginys pas ją buvo „Huawei Mate 20 RS Porsche Edition“, kurį Meng naudojo kaip papildomą telefoną. Žinoma, „Huawey“ tuojau pat viešai pakomentavo šią informaciją, kad „Meng šiuos įrenginius tyrinėjo su tikslu patobulinti kompanijos, kurioje ji dirbo įrenginius.“ Aha, dažniausiai technologijų gigančių finansų departamento vadovai kaip tik tuo ir užsiima, kad nagrinėja kitų kompanijų įrenginius su tikslu patobulinti gaminamus jų kompanijose.
  • Šių metų pradžia rodo, kad bendrovė rimčiau galvoja apie savo veiklos diversifikaciją. Sausį žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad „Apple“ mažina „iPhone“ gamybą dešimtadaliu. O pastarųjų kelių mėnesių pokyčiai vadovybėje sufleruoja, kad tikriausiai „Apple“ pradės daugiau orientuotis ne į įrenginius, o į paslaugas. Šių metų pradžioje bendrovė pakeitė mažmeninės prekybos vadovę Angela Ahrendts. Į jos vietą paskirta personalo vadovė Deirdre O‘Brien. Vasario mėnesį taip pat pasikeitė „Apple“ viceprezidentas, atsakingas už virtualaus asistento „Siri“ plėtojimą. Į aukščiausio lygio vadovų grandį buvo pakeltas dirbtinio intelekto vadovas Johnas Giannandrea. Kai kurie ekspertai mano, kad vadovų pasikeitimai technologijų milžinėje „Apple“ – signalas, kad įmonė ruošiasi ateičiai, kurioje nebeegzistuos jos populiariausias produktas.
  • Prieš pačią „Apple“ pavasarinio renginio pradžią, kuriame kompanija pristatė savo naują srautinio video transliacijų paslaugą, „Bloomberg“ rašo, kad „YouTube“ atšaukia savo originalius „Hollywood’o kokybės“ šou ir planuoja nutraukti daugelio jos originalaus turinio šou kūrimą prieinamą jos premium paslaugos prenumeratoriams.
  • Pasibaigus kovo 25 dienos renginiui „Apple“ išleido jos įrenginiams skirtų operacinių sistemų „macOS Mojave 10.14.4“, „watchOS 5.2“ ir „tvOS 12.2“ atnaujinimus.
  • Pasibaigus pavasariniam renginiui „Apple“ savo interneto svetainėje pakeitė 2015 metų „Apple TV“ (ketvirtos kartos) pavadinimą. Dabar šį įrenginį „Apple“ vadina „Apple TV HD“, jis ir toliau sudaro kompaniją labiau šiuolaikiškam „Apple TV 4K“ įrenginiui.
  • Renginio metu „Apple“ pristatė naują paslaugą „Apple Card“. Šią paslaugą kompanija sukūrė bendradarbiaudama su „Goldman Sachs“. Žinoma, paslauga kol kas veiks tik JAV.Tačiau, „Goldman Sachs“ CEO Richard Gnodde kalbėdamas su CNBC sakė: „Mes didžiuojamės, kad produktas (Apple Card) startuoja JAV, tačiau su laiku mes galvosime apie tarptautines jo galimybes.“
  • Antradienį „Apple“ išleido „Shortcuts 2.2“ versiją. Šis atnaujinimas leidžia naudoti veiksmus su „Notes“ aplikaciją: sukurti note įrašą, papildyti esamą, rasti įrašą ir jį parodyti. Atnaujinimas taip pat leidžia gauti numerius iš teksto su „Get Number“ komanda ir t.t.
  • Antradienį „Apple“ išleido pirmos kartos „AirPods“ ausinėms skirtą atnaujinimą. Norėdami patikrinti ausinių aparatinės įrangos versiją „iPhone“: Settings > General > About > AirPods. Jei „Firmware version“ yra 6.3.2 – vadinasi ausinėse jau įdiegta naujausia versija. O jei ne, norėdami atnaujinti įstatykite ausines į jų dėklą, užverkite dėklo dangtelį ir jei yra Wi-Fi atnaujinimas bus įdiegtas per 10–15 minučių.
  • Jei dar neįdiegėte „iOS 12.2“ atnaujinimo, nes naudojate senesnio modelio „iPhone“ ir abejojete ar verta dėl galimai sumažėsiančio įrenginio našumo — apsispręsti gal padės žemiau esantys „iOS 12.2“ vs „iOS 12.1.4“ greičio testai atlikti „iPhone 8“, „iPhone 7“ ir „iPhone 6s“ telefonų modeliuose.
  • „Apple“ išleido „Xcode 10.2“ versiją palaikančią „Swift 5“.
  • „Apple“ išleido „macOS Sierra“ ir „macOS High Sierra“ skirtus saugumo atnaujinimus „Security Update 2019–002“. Kompanija taip pat išleido ir šioms senesnėms „macOS“ versijoms skirtą „Safari 12.1“ atnaujinimą. Atnaujinimus įdiegti galima per „App Store“ aplikacijos atnaujinimų skiltį.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų „macOS Mojave 10.14.5“, „iOS 12.3“, „watchOS 5.2.1“ ir „tvOS 12.3“ beta 1 versijas. Kompanija taip pat išleido ir pirmąjsias viešas „tvOS 12.3“, „iOS 12.3“ beta versiją.
  • Panašu, kad turintys trečios kartos „Apple TV“ taip pat gaus naują „TV“ aplikaciją demonstruotą kovo 25 dieną vykusio „Apple“ renginio metu.
  • Kažkaip nelabai sėkmingos tos didžiai išgirtos „drugelio“ tipo „Apple“ klaviatūros. Yra žmonių, kurie susiduria ir su trečios „drugelio“ tipo klaviatūrų problemomis. „Apple“ apie tai žino ir teigia: „Mes žinome, kad nedidelis naudotojų skaičius susiduria su drugelio tipo klaviatūrų problemomis ir dėl to apgailestaujame. Didelės dalies nešiojamų „Mac“ kompiuterių patirtys naudojant naujo tipo klaviatūras yra teigiamos.“ Galėtų gal vietoje apgailestavimo kokią realią pagalbą tiems „su problema susidūrusiems pasiūlyti“.
  • „Apple“ ne kartą buvo kaltinama pažeidžianti taisykles, kurias pati programuotojams ir sukuria. Paskutinis toks pavyzdys yra „News+“ prenumerata. Kompanija visiems pageidaujantiems siūlo nemokamai paslaugą išbandyti mėnesio bėgyje ir tam reikia paspausti mygtuką „išbandyti nemokamai“ ir patvirtinti mokėjimą. Tačiau tai ir yra jos pačius sukurtų taisyklių pažeidimas — viskas per daug paprasta. Remiantis pačios „Apple“ sukurtomis taisyklėmis, privaloma nurodyti: tikslią prenumeratos kainą bandomajam laikotarpiui ir ekrane turi būti patalpinta nuoroda į konfidencialumo ar palaikymo svetaines. Programuotojams skirtoje svetainėje „Apple“ net yra patalpinusi pavyzdį kaip tai turi atrodyti.

    Dėl kažkokių tai priežasčių, „Apple“ nutarė jog minimalistinis dizainas slepiantis dalį ten turinčios būti informacijos yra teisingas sprendimas.
  • „Apple“ paviešino „Privatumas iPhone“ reklaminį video.
  • „Apple“ išleido „macOS“ ir „iOS“ skirtų „Pages“, „Numbers“ ir „Keynote“ aplikacijų atnaujinimus, kuriuose yra nemažai naujų ir patogių funkcijų tokių kaip galimybė sukurti savo ruošinius ir per „iCloud“ juos sinchronizuoti su visais savo įrenginiais ir panašiai.
  • Po mėnesius trukusių gandų ir spekuliacijų, „AirPower“ įkrovimo dėklas oficialiai mirė ir niekada nebeišvys dienos šviesos. Pristatytas dar 2017 metais kartu su „iPhone X“, „AirPower“ debiutas buvo vis nukeliamas, nes „Apple“ bandė įveikti įvairius su šiuo įrenginiu susijusius techninius sunkumus, bet galiausiai pasidavė. Kalbėdamas su „TechCrunch“, „Apple“ aparatinės įrangos inžinierių vyriausias viceprezidentas Dan Riccio patvirtino, kad „AirPower“ projektas atšauktas.
  • Lenkai gali džiūgauti, balandžio 12 dieną jų šalyje startuos LTE palaikymas „AppleWatch Series 4“ laikrodžiams. Atitinkamai Lenkijoje bus pradėta prekyba ir šiais „Apple Watch“ modeliais, jų išankstiniai užsakymai startuos balandžio 5 dieną. Operatorius „Orange“ patvirtino, kad palaikys „Apple Watch“ LTE modulį. Paslaugos kaina kol kas nėra žinoma.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų