27-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

27-os 2018 metų savaitės su „Apple“ susijusios naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Neseniai startavusios „Apple Pay“ paslaugos Lenkijoje statistika rodo, kad jos debiutas šalyje buvo stiprus ir užtikrintas. Lenkijos naujienų svetainė „TabletOwo“ pasidalino skaičiais rodančiais „Apple Pay“ populiarumą po pirmų 10 dienų paslaugos veikimo šalyje. Lenkijoje, kaip ir daugelyje valstybių, kur dar neveikia „Apple Pay“ paslauga, „iPhone“ naudotojais su dideliu nekantrumu laukia galimybės naudotis šia paslauga savo šalyse. Pas mūsų kaimynus lenkus „Google Pay“ (tada dar vadinta „Android Pay“) paslauga startavo 2016 metų viduryje. Nežiūrint to, kad „Apple“ mobilių mokėjimų paslauga šalyje pradėjo veikti beveik dviem metais vėliau, statistiniai duomenys rodo, kad „Apple Pay“ jau naudoja 175 000–200 000 naudotojų. Lyginant su per du metus veikiančia ir 300 000 naudotojų turinčia „Android Pay“ paslauga, „Apple Pay“ startas yra labai stiprus. „TabletOwo“ duomenimis, Lenkijoje yra 22 mln. „Android“ naudotojų ir lyginant šį skaičių su 557 000 „iOS“ naudotojais — „Apple Pay“ startas atrodo dar efektyvesnis.
  • Įvairių įrenginių greitį matuojančios „Geekbench“ aplikacijos ir jos interneto svetainės duomenų bazėje apsireiškė dar vienas „Apple“ telefonas kodiniu pavadinimu „iPhone11,2“. Jis surinko 4 673 balus vieno procesoriaus režime ir 10 912 — daugiaprocesoriniame. Palyginimui „iPhone X“ parodymai šiuose režimuose yra 4 200 ir 10 000. Naujame „iPhone“ įdiegta „iOS 12“ operacinė sistema — tame nieko keisto, nes šią operacinę sistemą įdiegti jau gali ne tik registruoti „Apple“ programuotojai, bet ir viešo beta versijos testavimo programos dalyviai. Įdomu kita: šiame telefono modelyje įdiegtas naujas procesorius D321AP („iPhone X“ procesorius „A11 Bionic“, o jo numeris D22AP). Naujasis procesorius šešių branduolių, o jo taktinis dažnis 2,49GHz. „Geekbench“ testo rezultatuose galima pamatyti jog naujame „iPhone“ modelyje įdiegta 4GB RAM, o tai 1GB daugiau nei „iPhone X“.
  • „Apple“ atnaujino „iOS“ skirtą „GarageBand“ aplikaciją. Nauja versija palaiko „Schoolwork“ — naują mokytojams skirtą aplikaciją leidžiančią paskirti mokiniams užduotis, matyti kaip jiems sekasi jas vykdyti ir bendrauti tiesiogiai su mokiniu ir jam padėti.
  • „Apple“ išleido registruotiems programuotojams skirtų „iOS 11.4.1“ ir „macOS 10.13.6“ penktas beta versijas.
  • Steven Troughton-Smith antradienį paskelbė, kad „iOS 12“ yra ženklų jog „Apple“ jau visai priartėjo prie „iPad“ palaikančio „Face ID“ išleidimo.
  • „The Wall Street Journal“ rašo, kad kai kurios elektroninių laiškų paslaugas teikiančių kompanijų (tokių kaip „Google“) turėjo prieigą prie „iOS“ naudotojų elektroninių susirašinėjimų. Visa gaunama informacija buvo naudojama „reklaminių algoritmų optimizacijai“. Šiame skandale dalyvauja tokios kompanijos kaip „Yahoo“ ir „Microsoft“. Kas dėl „Google“ — tai kompanijos atstovai neturėjo prieigos prie elektroninių laiškų, tačiau kompanijos bendradarbiaujančios su „Google“ — turėjo.
  • Trečio, 2018 fiskalinių metų ketvirčio finansinius rezultatus „Apple“ paskelbs liepos 31 dieną.
  • Daugiau nei 75 proc. „Nintendo“ sukurto žaidimo „Super Mario Run“ gautų pajamų (viso 60 mln. JAV dol.) kompanija gavo iš „iOS“ naudotojų.
  • Pernai metais „Apple“ atnaujino „MacBook Pro“ klasės kompiuterius išleisdama modelius su „Kaby Lake“ serijos procesoriais. Daugiau pakeitimų, išskyrus naujesnius ir labiau elektros energiją taupančius procesorius 2017 metų modeliuose kaip ir nebuvo. „Geekbench“ sąraše pasirodė naujas „MacBook Pro“ modelis su „Intel Coffee Lake“ - Intel Core i7–8559U serijos procesoriumi. Tai 4 branduolių, 2.7GHz procesorius gebantis įsibėgėti iki 4.5GHz. „Geekbench“ testuose šio „MacBook Pro 15,2“ su įdiegta „macOS 10.13.6“ rezultatai yra: 4 448 – vieno procesoriaus režime ir 16 607 – daugiaprocesoriniame.
  • Britų parlamento narys, gynybos ministras Gavin Williamson kalbėdamas Bendruomenių rūmuose staiga buvo nutrauktas Siri „gyvenančios“ jo „iPhone“. Matomai savo kalboje jis paminėjo Siriją ar sirus. Britų parlamento taisyklės leidžia debatų metu turėti su savimi mobiliuosius telefonus, tačiau jų skambėjimas turi būti nutildytas.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview 60“.
  • „Apple“ išleido trečias „macOS 10.14“, „iOS 12“, „watchOS 5“ ir „tvOS 12“ beta versijas skirtas registruotiems programuotojams.
  • Ketvirtadienį pasirodė ir viešos beta testavimo programos dalyviams skirtas „tvOS 12“, „iOS 12“ beta 2.
  • Nuo trečiadienio Stockholm’o gyventojai turi galimybę apžiūrėti „Apple“ planus pastatyti nemažą „Apple Store“ parduotuvę, kuri ribojasi su vienu populiariausių miesto parkų.
  • „Apple“ planuoja plėsti savo įmonėms skirtą veiklą pradėdama bendradarbiavimą su nauja partnere — „Hewlett Packard“.
  • Turintiems automobilius palaikančius „Apple CarPlay“ sistemą ir naudojantiems populiarią navigacijos aplikaciją „Sygic“, panašu, rudenį įdiegus „iOS 12“ atsiras galimybė šios aplikacijos nurodymus matyti automobilio pramogų ir informacijos sistemos ekrane.
  • Prancūzų „Consomac“ aptiko, kad „Apple“ užregistravo kelis naujus „Mac“ ir „iPad“ modelius Eurazijos regione.

    Armėnijos, Baltarusijos, Kazachstano, Kirgistano ir Rusijos įstatymai reikalauja, kad visi šifravimą naudojantys įrenginiai būtų registruoti šalyje. Panašu, kad artėjantis ruduo bus gausus naujais „Apple“ produktais.
  • Ming-Chi Kuo rašo, kad šiais metais „Apple“ be juodų, baltų, aukso spalvos ir pilkų gali išleisti ir mėlynos, raudonos bei oranžinės spalvų „iPhone“ modelius.
  • „iOS 12“ beta versijoje atsirado galimybė nustatyti greitąsias Siri komandas. Tiesa, ši galimybė prieinama ne visiems beta testuotojams, o tik registruotiems programuotojams. Šią funkciją išbandyti galima „Siri Shortcuts“ aplikacijos pagalba, prieigą prie šios funkcijos „Apple“ kol kas suteikė tik registruotiems programuotojams testuojantiems „iOS 12“ ir užsiregistravusiems programoje „TestFlight“.
  • Jau beveik devyni mėnesiai kai „iPhone X“ rinkoje, o „Google“ tik dabar išleido savo elektroninio pašto aplikacijos „Inbox“ versiją pritaikytą šiam „iPhone“ modeliui.
  • Artėjant „App Store“ dešimtmečiui, kuris „stuktels“ liepos 10 dieną, „Apple“ išleido pranešimą spaudai, kuriame pasakoja kaip aplikacijai sekėsi pirmosios dekados laikotarpiu paspalvindama pasakojimą programuotojų ir kompanijos atstovų atsiliepimais. „Pirmojo dešimtmečio laikotarpiu App Store viršijo visus lūkesčius — pradedant programuotojais, kurie kūrė inovatoriškas, jų svajones realizuojančias aplikacijas ir baigiant klientais, kurie tas aplikacijas pamėgo ir pavertė jų kasdienio gyvenimo dalimi. Ir tai dar tik pradžia“, — sakė Phill Schiller.

  • Ilgai užtruksi „Belkin“ kompanija pagaliau išleido „Apple“ patvirtintą išorinį akumuliatorių su „Lightning“ jungtimi BOOST↑CHARGE™ Power Bank 10K. Kam to reikia? Na, vietoje to, kad norint įkrauti akumuliatorių jungti MicroUSB ar USB-C laidą, galima įjungti tą patį „Lightning“ — „iPhone“ ar „iPad“ įkrauti skirtą laidą.
  • Prieš kurį laiką Lietuvos mobilaus ryšio operatoriai prisijungė prie tarptautinės ryšio operatorius vienijančios asociacijos GSMA sistemos ir nuo šių metų liepos 25 dienos bus pradėti blokuoti vogti, pamesti ar apgaule įgyti mobilieji telefonai.
    Jei esate įsigiję „iPhone“ iš rankų — vertėtų pasitikrinti ar jo IMEI nėra tokių įrenginių duomenų bazėje. Tą būtinai reikėtų padaryti ir jei šiomis dienomis planuojate įsigyti įrenginį iš rankų bei prašyti dėžutės, įsigijimo dokumentų ir juose sutikrinti įrenginio IMEI.
    Patikrinti ar jūsų „iPhone“ IMEI nėra juodame sąraše galite svetainėje www.manoimei.lt. Paprasčiausias būdas sužinoti savo telefono IMEI yra *#06# kombinacijos dėka. Šis kodas ir svetainė galioja ne tik „Apple“, bet visiems mobiliems telefonams.
    Telefono patikrinimas ar jis nėra vogtų, pamestų ar apgaule įsigytų telefonų sąraše pagal jo IMEI www.manoimei.lt
  • „Apple“ išleido tris „iPhone“ filmuotus video apie futbolą.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Oho, kokią nedidelę išmaniųjų rinkos dalį Lenkijoje sudaro iPhone. Labai smalsu būtų sužinoti iPhone vartotojų skaičių Lietuvoje 🙂

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų