Žvilgsniu valdomas iPhone

iPhone valdymas žvilgsnio pagalba

Gali būti, kad artimu metu išmanaus telefono ekrano lietimais pirštais nukeliaus į praeitį ir telefoną galėsime valdyti žvilgsniu.

WWDC 2018 konferencijos dalyvis, programuotojas Matt Moss pastebėjo įdomią į „iOS 12“ įdiegto papildomos realybės ARKit 2.0 modulio galimybę. Apie šią galimybę „Apple“ konferencijos metu neužsiminė. Moss pastebėjo, kad telefono kamera seka naudotojo akies žvilgsnį ir šią funkciją galima išnaudoti telefono valdymui.

Moss sukūrė demonstracinę aplikacijos versiją. Programuotojas išsiaiškino, kad ARKit 2.0 ne tik seka telefono naudotojo žvilgsnį, bet ir tiksliai žino į kurią ekrano vietą žiūrima. Jis įrašė video, kuriame demonstruojama „iPhone“ valdymo žvilgsniu galimybė: galima žiūrėti į kurį nors valdymo mygtuką, o mirktelėjus — jis paspaudžiamas. Moss manymu ši funkcija gali būti naudinga žmonėms turintiems ribotas galūnių valdymo galimybes. Tačiau, šios funkcijos panaudojimas gali būti gerokai platesnis. Ne visada galime ar norime (pavyzdžiui todėl, kad rankos purvinos) liesti telefono ekraną, tad sistema palaikanti tokį funkcionalumą ir aplikacijos palaikančios šią galimybę iš ties kartais praverstų.

Kabant apie šiuo metu išleistus „iPhone“ modelius, ši funkcija veikia tik „iPhone X“ palaikančiame veidų atpažinimo „Face ID“ funkciją. Reikia manyti, kad „iPhone X“ nebus pirmas ir paskutinis šią funkciją palaikantis išmanus „Apple“ telefonas ir kompanija šią galimybę diegs ir ateityje pasirodysiančiuose savo išmaniuose įrenginiuose.

Tikėtina, kad ši galimybė neliks nepastebėta programuotojų ir jau netolimoje ateityje „App Store“ pasirodys aplikacijos palaikančios šį funkcionalumą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų