WatchOS 5: kas nuguls ant riešo šį rudenį

watchOS 5

Neseniai praūžęs, kasmetinis „Apple“ renginys WWDC, pristatė daug naujovių ir anonsų, o vienas iš svarbesnių renginio vinių buvo – „watchOS 5“. Ji išleista bus tik rudenį, tačiau šiandien galime apžvelgti, kokios naujienos nuguls ant mūsų riešo.

watchOS 5 suderinamumas

Tai pirmasis „watchOS“ atnaujinimas, kuris nebebus prieinamas visiems „Apple“ laikrodžiams. „Apple Watch Series 1“ (atnaujinta laikrodžio versija ir išleista 2016 metais) ir naujesniems bus galima parsisiųsti naująją versiją.

Taip pat, būtina turėti telefoną „iPhone 5s“, arba naujesnį, su įrašyta „iOS 12“ operacine sistema.

watchOS 5 Activity

Didžiausia šios programėlės naujiena – 7 dienų draugiškos rungtynės tarp dviejų „Apple Watch“ naudotojų.

Jūs abu konkuruosite, kuris iš judviejų surinks daugiau taškų ir uždarys visus, „Activity“ programėlės žiedus, kiekvieną dieną, žaidžiant šį žaidimą visą savaitę.

Laikrodis jums primins apie: treniruotes, siųs instrukcijas ir patarimus, kad galėtumėte pralenkti savo priešininką. Tuomet, septynių dienų iššūkio nugalėtojas, gaus specialų apdovanojimą „Activity“ programėlėje.

Apple Watch, watchOS 5 Activty

Storkotis programėlė taip pat gavo kelias, labai naudingas, funkcijas, viena jų – automatinis treniruotės nustatymas.

Tai reiškia, kad jūs galite pradėti sportuoti ir iškart gausite pranešimą, klausiantį ar norite pradėti savo treniruotę su „Workouts“ programėle. Iškart pats laikrodis prisimins, ką esate nuveikęs(-usi) prieš nuspaudžiant Taip. Treniruotės pabaigoje jūsų riešas bus informuotas apie tai, kad reikia sutvarkyti programėlę. Programa pati supranta, kada baigiate treniruotis, matydama jūsų širdies ritmą, ir supranta, kad sulėtėjote, o tai greičiausiai reiškia, kad ir jūsų treniruotė baigėsi.

Apple Watch, watchOS 5 Workout

Joga ir žygiavimas, bei dar 12 skirtingų treniruočių bus programėlėje „Workouts“. Bus galima stebėti jūsų sudegintas kalorijas ir laiką, per kurį jūs treniravotės.

watchOS 5 racija

Apple Watch, watchOS 5 Walkie-Talkie

Walkie-Talkie, būtent taip angliškai vadinamos yra racijos, ir tokiu pavadinimu savo laikrodyje galėsite rasti programėlę, kuri veikia racijos principu. Tai – visiškai nauja funkcija, leisianti jums kalbėti draugui, kuris irgi turi „Apple Watch“.

Galėsite matyti, kurie iš jūsų kontaktų turi „Apple Watch“, ir tokiu būdu prie jų prisijungiant (prieš tai pašnekovas pasirenka opciją, ar nori gauti garso žinutes iš jūsų) jiems galite siųsti balso pranešimus realiu laiku. Žinoma, tam, kad jūsų pokalbio dalyvis gautų žinutes realiu laiku, jis turi būti prisijungęs prie interneto. Geriausia naujiena, kad nereikės, laikrodyje integruoto LTE ryšio. Tai galės veikti su Wi-Fi arba mobiliaisiais jūsų telefono duomenimis.

Prisijungimas prie Wi-Fi be iPhone

Penktoje „watchOS“ operacinėje sistemoje nuo šiol bus galima prie Wi-Fi prisijungti tik laikrodžio pagalba. SettingsWi-Fi mus nukreips tiesiai į netoliese esančių Wi-Fi tinklų pasirinkimą, bei leis išjungti arba įjungti Wi-Fi prieigą. Pasirenkant bevielį tinklą dabar galėsite ir įvesti slaptažodį naudojant „Scribble“.

Visas šias naujas watchOS 5 funkcijas, galėsime išbandyti jau šių metų rudenį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Edvinas Krupinskas

 Apple technikos fanas nuo ankstyvo ryto iki gilios nakties.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų