Pora alternatyvių iPhone X valdymo pabraukymų

„Apple“ savo sistemose labai dažnai įdiegia daugiau nei vieną būdą tam pačiam tikslui pasiekti. Kaip taisyklė ne visi jie yra dokumentuoti ir kai kurie nedokumentuoti yra patogesni už oficialius.

„Apple“ dažnai savo sistemose įdiegia kelias metodus leidžiančius pasiekti tą patį tikslą. Ne visi šie būdai yra aprašyti ir taip „Apple“ ne tik rodo pasitikėjimą jos įrangos naudotojų išradingumu, bet ir neįsipareigoja vykdyti tų „papildomų“ būdų tęstinumą juos perkeldama iš vienos sistemos versijos į kitą.

Kartais būna, kad „oficialus“ „Apple“ rekomenduojamas metodas vienam ar kitam veiksmui nėra pats patogiausias ar net greičiausias.

Aplikacijų perjungimo sąsaja

„Apple“ rekomenduojamas būdas „iPhone X“ aktyvuoti aplikacijų perjungimo sąsają (kai ekrane rodomas atidarytų aplikacijų sąrašas) yra perbraukti pirštu nuo ekrano apačios į viršų. Tačiau, yra pora būdų, kurių vienas mano galva yra ir patogesnis ir veikia greičiau nei „oficialus“, o kitas gal kiek labiau intuityvus, nors tam tikrais atvejais gali būti kai kam ir patogesnis.

Be „oficialaus“ būdo, aplikacijų perjungimo sąsają aktyvuoti galima telefono apačios braukiant pirštu ne į viršų, o bangele į šoną, taip kaip parodyta paveikslėlyje žemiau.

Šis aplikacijų perjungimo sąsajos būdas man veikia greičiau nei oficialus
Šis aplikacijų perjungimo sąsajos būdas man veikia greičiau nei oficialus

Aukščiau paminėtas metodas nebūtinai turi būti braukiamas „lanku“. Galima ir maždaug 45˚ kampu įstrižai, kaip kam patogiau — man natūraliau nykštys braukiasi „lanku-bangele“.

Kitas būdas yra „oficialaus“ ir aukščiau aprašyto kerginys. Man neatrodo, kad jis veiki greičiau, tačiau kai kam gali pasirodyti labiau intuityvus. Kaip ten bebūtų tai dar vienas būdas.

Dar vienas būdas aktyvuoti aplikacijų perjungimo sąsają
Dar vienas būdas aktyvuoti aplikacijų perjungimo sąsają

Norint aktyvuoti aplikacijų perjungimo sąsają nereikia tiek daug braukti į viršų, kaip parodyta paveikslėliuose — užtenka ir gerokai mažesnio lanko ar brūkštelėjimo per ekraną pirštu į viršų.

Tiesa, pastebėjau, kad abi šios funkcijos geriau ir greičiau veikia braukiant iš kairės į dešinę. Braukiant iš dešinės į kairę suveikimo laikas panašus kaip ir naudojant oficialų „Apple“ metodą.

Pasiekiamumas (Reachability)

Nors „iPhone X“ dydis, lyginant su ne „Plus“ modeliais pakito nestipriai, naujas „Apple“ dizaino sprendimas telefono ekraną timptelėjo iki 5,8 colio įstrižainės, kas yra daugiau net už milžinus pliusus (pliusų ekrano įstrižainė 5,5 coliai). Tiesa, dešimtukas puse centimetro siauresnis už pliusus ir todėl labiau nutolusias ekrano vietas jame pasiekti yra kiek lengviau nei jo stambesniuose pliuso dydžio broliuose.

Viskas būtų kaip ir neblogai, tačiau „Apple“ perkėlė kontrolės centro iškvietimą į patį dešimtuko viršų, kurį pasiekti ne „XL“ dydžio rankas turintiems ar smuiku ir fortepijonu nuo vaikystės kaimynų kantrybės taurės talpos nebandžiusiems „iPhone X“ savininkams yra gana sudėtinga telefoną laikant „taip kaip visada“ nerizikuojant išmesti ir sudaužyti šio telefono ekraną ar nugarėlę kainuojančius lyg šie būtų dengti platina, o ne stiklu. Į ekrano dešinį viršutinį kampą persikraustęs kontrolės centro iškvietimas ne visiems yra pasiekiamas. Ypač jį pasiekti gali būti sudėtinga kaire ranka laikantiems ir tos pačios rankos nykščiu telefoną glostantiems „iPhone X“ naudotojams.

Šios problemos sprendimas yra prieš aktyvuojant kontrolės centrą, aktyvuoti pasiekiamumo (Reachability) režimą, kurį „iPhone X“ reikėtų įgalinti atskirai, nes jis pagal nutylėjimą nėra įgalintas. Pasiekiamumo (Reachability) režimą įgalinti galite: SettingsGeneralAccessibilityReachability .

Ačiū „Apple“, kad pasiekiamumo režimo aktyvavimą įkurdino lengvai pasiekiamoje telefono vietoje, tačiau su patogiu šio režimo aktyvavimu gali susidurti „iPhone X“ naudotojai savo telefonus apgaubę dėklais neturinčiais décolleté (dekolte). Jei dėklas telefono ekraną saugo kiek rimčiau — jo kraštai būna kiek iškilę virš ekrano ir jei šonuose ar viršuje tai nekelia jokio nepatogumo — apačioje, bandant aktyvuoti pasiekiamumą tas kraigas gali trukdyti.

Jei turite tokį telefono dėklą, o gal šiaip labiau patiks toks „Reachability“ aktyvavimo būdas — „Apple“ ir šiai funkcijai aktyvuoti numatė daugiau nei vieną galimybę:

  • perbraukite pirštu nuo ekrano apačios į viršų tiek, kad pradėtų aktyvuotis „aplikacijų perjungimo režimas“. Jei šį veiksmą pradėjote naudodami kokią nors aplikaciją — ji pradės mažėti persikeldama į „aplikacijų perjungimo“ lango sąrašą. Jei tai pradėjote daryti pagrindiniame ekrane — pamatysite atsirandančią „aplikacijų perjungimo“ naudotojo sąsają.
  • kai tik pamatysite aukščiau aprašytus vaizdus telefono ekrane — nepakeldami piršto nuo ekrano staigiai stumtelėkite jį žemyn.
  • po sekundės ekrane turėtumėte pamatyti kaip aktyvuojasi pasiekiamumo režimas.
Neoficialus pasiekiamumo (Reachability) aktyvavimo metodas iPhone X

Šis būdas nėra pats greičiausias ir kartais reikia akimirką luktelėti iki pasiekiamumo režimas aktyvuosis (kartais net gali pasirodyti, kad nesuveikė, nors dažniausiai suveikia), tačiau jis neretai, su visais savo užvėlavimais, gali būti greitesnis būdas nei desperatiškas braukymas pirštu telefono apačioje kai šio veiksmo pilnatvei trukdo iškirptės nebuvimas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų