52-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

52-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Google“ persiviliojo dar vieną „Apple“ inžinierių - lustų dizainerį John Bruno, nes „Android“ kūrėja jau pribrendo savo pačios procesorių skirtų vartotojų įrenginiams kūrimui. Bruno dirbo su „iPhone“ skirtais lustais nuo 2012 metų. Dirbdamas „Apple“, Bruno įkūrė ir vadovavo silicio analizės grupei, kuri leido „Apple“ lenkti konkurentes lustų našumo klausimu.
  • „Reddit“ naudotojas BadBurrito78 buvo padėjęs į šoną ir nenaudojo savo „iPad’o“ tris metus. Kai galiausiai nutarė jį įjungti - ekrane pamatė pranešimą „iPad is disabled, try again in 24,735,744 minutes“ — daugiau nei po 47 metų. Laimei šokios problemos sprendimas paprastas. Ilgai dėmesio negavęs ir su interneto laikrodžiais savo laiko nesinchronizavęs „iPad“, nustatė datą į 1970 metų sausio 1 dieną. Norint išspręsti tokią problemą tereikia „iPad“ pajungti prie iTunes ir sinchronizuoti duomenis. Sinchronizavimo metu bus įrenginyje bus nustatytas ir tikslūs laikas ir data.
  • Jei manote, kad „iPhone“ Kinijoje gaminami, nes ten pigiau — klystate bent jau anot Tim Cook.
  • Kalifornijos gyventoja Violetta Mailyan sužinojusi, kad „Apple“ lėtina senesnius „iPhone“ gruodžio 23 dieną padavė kompaniją į teismą. Dėl tokių kompanijos veiksmų patyrusi nenusakomą skausmą kalifornietė mano, kad tai kompensuoti jai galėtų 999 milijardų (beveik vieno trilijono) JAV dolerių kompensacija. „Apple“ žinoma tokių pinigų neturi. Kompanijos vertė šiai dienai yra 875,76 milijardai JAV dolerių ir didele dalimi šie aktyvai priklauso ne pačiai kompanijai, o jos akcininkams. Nukentėjusių nuo „Apple“ telefonų lėtinimo yra ir daugiau. Pavyzdžiui taip pat nukentėjusia nuo tokių „Apple“ veiksmų jaučiasi ir viena niujorkietė, tačiau ji patirtą skausmą ir žalą įvertina gerokai kukliau — tik 100 mln. JAV dolerių. Prieš kompaniją yra nukreipta ir daugiau bylų dėl „iPhone lėtinimo“, tame tarpe ir kolektyvinių.
  • Juodi „iMac Pro“ priedai (klaviatūra, pelė ir „Track Pad’as“), kuriuos oficialiai įsigyti galima tik kartu su šiuo kompiuterio modeliu jau už nesuvokiamas sumas šmėsčioja „eBay“. Lotas, kuriame yra juodi „Magic Mouse 2“, „Magic Trackpad 2“ ir „Magic Keyboard 2“ kainuoja 2499 JAV dolerius.
  • „Apple“ nenuilstama triūsia stengdamasi įdiegti įvairių sveikatos rodiklių tikrinimo galimybes savo įrenginiuose. Jau kuris laikas girdima, kad kompanija planuoja „Apple Watch“ įdiegti neinvazinį cukraus kiekio kraujyje tikrinimo metodą, tačiau anot „New York Times“ ši technologija „Apple“ ar kitų kompanijų išmaniuose įrenginiuose gali pasirodys dar tik po kelerių metų.
  • Kalėdos stebuklų metas. Analitikų kompanijos „Localytics“ duomenimis, „Google Pixel 2“ ir „Pixel 2 XL“ telefonų Kalėdų savaitgalį buvo aktyvuota daugiau nei „iPhone X“.
  • „iMac Pro“ dizaine „Apple“ yra apsėsta juodos spalvos. Juodas kompiuteris, klaviatūra, pelė, trackpad’as ir net lipdukuose obuolys — juodas.
  • „Apple“ pardavusi vieną „iPhone“ 2017 metų trečio ketvirčio metu uždirbo 151 USD, „Samsung“ — 31 USD, o „Xiaomi“ — 2 USD.
    Pelnas gautas pardavus telefonus 2017 trečio ketvirčio metu.
  • Ketvirtadienį „Apple“ pateikė JAV vertybinių popierių komisijai paskutinę šiemet finansinę ataskaitą. Ataskaitoje rašoma, kad 2017 metais dėl gerų kompanijos rezultatų Tim Cook gavo 74 proc. bonusų. Kompanijos priedų suma, rugsėjo 30-tai dienai buvo 9,33 mln. JAV dol. Be to kompanijos CEO gavo 3,06 mln. JAV dol. bonusą ir 89,2 mln. JAV dol. premiją. Viso Tim Cook pajamos sudarė 102 mln. JAV dol. (šioje sumoje yra ir Cook’o turimos AAPL akcijos). Kalbant apie pinigus reikėtų paminėti ir T. Cook asmenines išlaidas. Deklaracijoje nurodoma, kad „Apple“ vadas per metus išleido 125 tūkstančius JAV dol. Tim Cook apsauga kompanijai kainavo 224 tūkst. JAV dol. Šioje kainoje yra ir asmeninių Tim Cook skrydžių kaina. Investuotojai sutinka matyti šią eilutę išlaidų deklaracijoje, nes mano jog dėl Tim Cook saugumo šis privalo skraidyti privačiu lėktuvu.
  • Jei patiko „iMac Pro“ darbalaukio paveikslėlis su kuriuo „Apple“ šį kompiuterį demonstruoja — atsisiųsti jį galite paspaudę ant šios nuorodos.
  • „iMac Pro“ išėmimo iš dėžutės ir išardymo video. Išardymo video nėra skirtas tam, kad išardžius į kompiuterį įdėti ką nors papildomo, tačiau galite nusižiūrėti kas kur yra, kaip atrodo ir ką galėtumėte ten įkišti jei prireiktų.
  • „Apple“ pateikė paraiškas porai naujų prekyženklių registravimui. Nauji prekyženkliai greičiausiai bus naudojami padėti identifikuoti trečių šalių gaminius (matyt skirtus sportui ir aktyviam poilsiui) gebančius bendrauti su „Apple Watch“.
  • Kalbama, kad pavasarį, o gal net ir kiek anksčiau „Apple“ gali sumažinti „iPhone X“, „iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“ telefonų kainas.
  • Ketvirtadienį „Apple“ pranešė apie planus sumažinti keičiamų akumuliatorių kainą nuo 2018 sausio pabaigos iki tų pačių metų gruodžio iki 29 JAV dol. Jų pavyzdžiu pasekė ir „iFixit“ ir savo „Pasidaryk pats“ arba šiuo atveju matyt „pasikeisk pats“ akumuliatorių rinkinius skirtus „iPhone 7“, 7 Plus, 6s, 6s Plus, 6, 6 Plus, SE, bei „Apple“ programoje nedalyvaujantiems „iPhone 5“, 5c, 5 ir 4s modeliams nukainuoti iki 29 JAV dolerių ar dar žemesnės kainos.
    iFixit akumuliatoriaus keitimo rinkinys skirtas iPhone 6
    „iFixit“ akumuliatoriaus keitimo rinkinys skirtas „iPhone 6“
  • FCC patvirtino „Apple“ patentą, kuriame aprašoma ilgo nuotolio belaidžio įkrovimo technologija leidžianti įrenginį įkrauti „per atstumą“. Kompanija jau senokai dirba su šia technologija, tačiau tai pirmasis su ja susijęs kompanijos patentas. „Apple“ nėra vienintelė dirbanti su šia technologija. „WattUp“ planuoja savo sukurtą nuotolinį įkroviklį galinti tokiu būdu įkrauti kelis įrenginius pademonstruoti jau 2018 metų CES vyksiančioje Las Vegas’e sausio 9–12 dienomis.
  • Italų rūbų kompanija pavadinimu „Steve Jobs“ išlošė bylą, kurioje „Apple“ bandė iš kompanijos atimti teisę vadintis tokiu pavadinimu. „Apple“ dar 2012 metais pareikalavo nenaudoti vieno iš jos įkūrėjų Steve Jobs vardo kaip kompanijos pavadinimo ir į „Apple“ obuolį panašaus logotipo. Tačiau, dviems verslininkams iš Neapolio Vincenzo ir Giacomo Barbato dar 2014 metais pavyko gauti visus reikiamus dokumentus leidžiančius Europoje naudoti Steve Jobs vardą ir pavardę kaip kompanijos pavadinimą. Šį Europos intelektualios nuosavybės agentūros sprendimą „Apple“ apskundė. „Steve Jobs“ vadovybė teigia, kad ateityje planuoja gaminti ir elektroniką. Šiuo metu kompanija gamina džinsus, marškinėlius bei kitus vyrams ir moterims skirtus rūbus.
    Kas žino, gal kada pasaulį išvys „Steve Jobs Android Phone“ telefonas.
    Veslininkai iš Neapolio Vincenzo ir Giacomo Barbato – italų drabužių kompanijos „Steve Jobs“ įkūrėjai.
  • „GBH Insights“ analitikas Daniel Ives paskelbė 2017 metų perkamiausių technikos produktų JAV sąrašą. Anot analitiko 2017 metais „Apple“ parduos 223 milijonus „iPhone“ ir tai 5,5 proc. daugiau nei pernai (211 mln. vnt.). Daniel Ives sudarytas perkamiausių JAV technikos įrenginių sąrašo penketukas (kuriame kažkodėl tai nėra „iPad“) atrodo taip:
    • Apple iPhone — 223 mln. vnt.
    • Samsung Galaxy S8 ir Note 8 — 33 mln. vnt.
    • Amazon Echo Dot garsiakalbiai — 24 mln. vnt.
    • Apple Watch — 20 mln. vnt.
    • Nintendo Switch žaidimų konslolė - 15 mln. vnt.
  • Praėjusią savaitę „Adobe“ išleido paskutinį savarankiškos „Lightroom“ aplikacijos versijos atnaujinimą. Ateityje kompanija atnaujins tik „ Creative Cloud“ prenumeratorių aplikacijas.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento kai kurių aplikacijų kainos didesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi stengiausi sužiūrėti visas, gali būti kad kokios poros aplikacijų kainos praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Jau isejo ir ios 11.2.2 atnaujinimas. Mano 7+ atsinaujino.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų