30-os 2017 metų savaitės naujienų apžvalga

30-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ išleido ketvirtą programuotojams skirtų „iOS 11“, „tvOS 11“, „watchOS 4“ ir „macOS High Sierra“ beta versijų roundą.
  • Dwayne “Uola” Johnson’as reklamuoja Siri. Reklama gavosi kaip trumpas filmas.
  • Kompiuterius gaminančios kompanijos nuogąstauja, kad 2017 metų antroje pusėje pasirodysiančių tokių auštos klasės telefonų kaip „iPhone 8“ ir „iPhone 7s“ pasirodymas gali taip stipriai apkrauti elektronikos komponentų gamintojus, kad šie nesusitvarkys su krūviu kas gali neigiamai paveikti PC gamybą.
  • Kalbama, kad defektuotus akumuliatorius turinčius 2012–2013 metų „MacBook Pro“ modelius „Apple“ keičia į 2015–2016 metų „MacBook Pro“.
  • Nežiūrint „Galaxy S8“ debiuto ir senstančių „iPhone 7“, CIRP duomenimis birželį pasibaigusio ketvirčio metu „Android“ į „iPhone“ iškeitė daugiau žmonių nei per pastaruosius 12 mėnesių. 17% „iPhone“ pirkėjų – buvę „Android“ naudotojai. CIRP duomenimis 4 iš 5 įsigytų „iPhone“ JAV yra „iPhone 7/Plus“ (47% „iPhone 7“ ir „34% „iPhone 7 Plus“).
  • WSJ rašo, kad JAV prezidentas Donald Trump sako, kad „Apple“ CEO Tim Cook pažadėjo JAV pastatyti tris gamyklas. Pati „Apple“ atsisakė šią informaciją patvirtinti.
  • „Apple“ išleido viešiems testuotojams skirtų „iOS 11“, „tvOS 11“ ir „macOS High Sierra 10.13“ trečias beta versijas.
  • Visaip marinamas, klaidų ir saugumo spragų pilnas, „Apple“ naudotojų tarpe mažai kieno naudojamas, bet vis dar populiarus PC naudotojų tarpe „Flash’as“ niekaip nenori numirti. Panašu, kad šį kartą jam pranašaujamas galas ateis 2020 metais.
  • Motociklai, Brantley Gilbert, namai namučiai Alabama ir „Apple Music“.
  • „Reuters“ praneša, kad pirmadienį JAV teisėjas William Conley įpareigojo „Apple“ sumokėti Wisconsin’o universitetui 506 mln. USD baudą už tai, kad technologijų gigantė nelegaliai naudojo universitetui priklausančias patentuotas technologijas. Šis teisėjo verdiktas 272 mln. USD padidino anksčiau Wisconsin Alumni Research Foundation prisiteistą 234 mln. USD baudą 2015 metų spalį. Teisėjas Conley sakė, kad WARF patyrė papildomą žalą ir negavo pelno, nes „Apple“ ir toliau naudojo tas kompiuterių procesorių technologijas iki šių patentų galiojimas baigėsi 2016 metų gruodį.
  • „Kantar TNS“ tyrimas parodė, kad daugiausiai internetu Lietuvoje naudojasi Vilniaus miesto ir jo apylinkių gyventojai, rečiausiai – Šiaulių, Panevėžio, Utenos gyventojai. Remiantis interneto auditorijos tyrimo rezultatais, didžiuosiuose miestuose naudojimasis internetu yra statistiškai reikšmingai didesnis – Vilniuje internetu naudojasi 86,2% gyventojų, Kaune – 89%, Klaipėdoje – 98,5% Tuo tarpu mažiausiai internete naršo Šiaulių, Panevėžio bei Utenos apskričių gyventojai. Internetu mobiliuosiuose įrenginiuose Vilniuje naudojasi 65%, Kaune – 51,4%, Klaipėdoje – 72% visų internetu besinaudojančių gyventojų. tyrimo duomenimis, iš viso internetu naudojasi 79,1% Lietuvos gyventojų. Jauniausioje respondentų amžiaus grupėje – 15–19 m. – internetu naudojasi visas 100% gyventojų, 20–29 m. amžiaus grupėje internetu naudojasi 98,8% gyventojų, vyriausioje – 60–74 m. – internetų naudojasi 45,8% gyventojų.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 36-tą versiją, kurioje ištaisytos 27 klaidos ir įdiegta aplikacijos patobulinimų.
  • WWDC 2017 metu „Apple“ pristatė savo ARKit. Žemiau keli programuotojų pabandymai šią galimybę išnaudoti aplikacijose.

    ViLo: The Virtual London Platform by CASA on ARKit from Virtual Architectures on Vimeo.


  • „Apple“ tęsia savo darbus medicinos srityje. Šią savaitę paaiškėjo, kad kartu su kompanija „Cochlear“ kuriamas klausos aparatas, kurį galima valdyti iš „iPhone“.
  • „Apple“ nutraukė „iPod nano“ ir „iPod shuffle“ pardavimus savo „Apple Store“ parduotuvėse. Panašu, kad šių mažylių gyvavimo era baigėsi ir iš „iPod“ linijos išliko vienintelis A8 „iPod touch“. Prisistatyti nenorėjęs „Apple“ darbuotojas teigia, kad „iPod nano“ ir „iPod shuffle“ likučiai bus perkelti į garantinio remonto atsargų sandėlį. Nutraukusi mažųjų „iPod’ų“ prekybą, „Apple“ padidino „iPod touch“ grotuvų talpas, bet sumažino pasirinkimo galimybę. Dabar bazinis modelis turi 32GB (kaina tokia pati kaip anksčiau kainavo 16GB modelis). Kitas „iPod touch“ modelis turi 128GB ir kainuoja tiek kiek anksčiau kainavo 64GB talpos „iPod’as“.
  • Nors „Apple App Store“ atsisiuntimų skaičiumi pralošia „Google Play“ („Android“ aplikacijų parduotuvei), tačiau kalbant apie šių priešingų stovyklų parduotuvių atnešamą pelną „Apple“ stipriai lenkia „Google“ ir tas lenkimas su kiekvienu ketvirčiu vis didėja.
  • Keli „Aston Martin“ ir „Mini“ automobilių modeliai „Apple“ svetainėje jau minimi kaip suderinami su „Apple Car Play“. Dabar su „Car play“ suderinamų automobilių sąraše daugiau nei 200 automobilių modelių.
  • Savo „YouTube“ kanale „Apple“ pasidalino nauja „Žemės dienai“ dedikuota reklama.
  • „Apple“ gavo licenciją testuoti 5G belaidę technologiją.
  • Internete pasirodė belaidžio įkrovimo modulio su Lightning jungtimi nuotraukos. Tai ko gero reiškia, kad rudenį debiutuosiantis bent vienas „iPhone“ modelis turės belaidžio įkrovimo galimybę.
  • „iPhone 7“ nebuvo nei vienintelis, nei pirmasis 2016 metais netekęs 3,5mm ausinių jungties. Tačiau kažkodėl tai būtent iš „Apple“ reikalaujama paaiškinti kodėl ši taip pasielgė. Taip pasielgus „Apple“ dar daugiau kompanijų nutarė pasekti jos pėdomis. Viena tokių – „Google“, kurios „Pixel 2“ telefonas kalbama taip pat neteks šios ausinių jungties, tačiau dėl šito niekas nesiskundžia…

Laikinai nemokamai bei pigiau platinamos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų