Kur nereikėtų važiuoti pirkti „iPhone“

„iPhone 7“

„Deutsche Bank“ paskelbė savo metinę „Kainų pasaulyje“ ataskaitą, kurioje palyginamos įprastų pirkinių kainos skirtingose šalyse ir jų pagrindiniuose miestuose. Ataskaitoje palyginamos ir „iPhone“ kainos.

Globalios kreditų strategijos padalinio „Deutche Bank“ vadovo ir stratego paskelbtoje kasmetinėje „Pasaulio kainų“ apžvalgoje-ataskaitoje, kurioje lyginamos pagrindinių prekių kainos didžiausias rinkas turinčiose valstybėse ir jų miestuose, yra ir „iPhone“ kainų palyginimas 33-ose pasaulio valstybėse.

Žvelgiant į lentelę[1] tampa aišku, kad jei kartais svečiuojatės Turkijoje, Brazilijoje, Graikijoje ar Rusijoje – vargu ar verta lankytis „Apple“ technika prekiaujančiose parduotuvėse su tikslu įsigyti „iPhone“, bent jau norint tai padaryti pigiau. JAV vis dar lieka šalimi, kur „iPhone“ įsigyti yra pigiausia, tačiau nedaug brangiau nei JAV „iPhone“ galima įsigyti Japonijoje, Honkonge, Malaizijoje ir Kanadoje.

Turkijoje jau kuris laikas buvo tarp šalių, kuriose pirkti „iPhone“ neapsimoka, o politinis nestabilumas šalyje bei didelis Turkijos liros nuvertėjimas dolerio atžvilgiu Turkiją privertė aplenkti Braziliją ir užimti pirmą vietą šalių, kuriose „iPhone“ kainuoja brangiausiai lentelėje.

„Deutsche Bank“ 2017 metų ataskaitoje pateiktas 128GB „iPhone 7“ kainų palyginimas 33-ose pasaulio šalyse
Šaltinis: Deutsche Bank

Kalbant apie Lietuvą, tai 128GB „iPhone 7“ kaina mus įtaisytų 20-toje lentelės vietoje (žemiau Vokietijos ir aukščiau Meksikos), nes USD išreikšta 889,00€ kaina, bent jau šios dienos „Siri“ kursu yra 947,46 USD. Jei turėti omenyje dabar šiems telefonų modeliams suteikiamas nuolaidas (pvz. iDeal 128GB „iPhone 7“ parduoda už 839,00€) mus tai pakylėtų į geresnę kainų poziciją lentelėje ir įkurdintų tarp 25 ir 26 vietų (pigiau nei Jungtinėje Karalystėje ir beveik 8€ brangiau nei Šveicarijoje).

Sakyčiau ne taip jau ir blogai, bent jau tikrai neverta trenktis į JAV dėl „iPhone“ ir vėliau sutaupius kruvinomis rankomis uždirbtus 74 € (79 USD) turėti jį be Lietuvoje galiojančios garantijos.


  1. lentelėje palygintos 4,7″ įstrižainę turinčio 128GB talpos „iPhone 7“ kainos paimtos iš internetinių „Apple“ parduotuvių tose šalyse.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų