Kiek Terminatoriui būtų kainavęs iPhone?

Žinome, kad technologijos vystosi milžiniškais šuoliais ir tai, kas prieš porą dešimtmečių buvo tik fantastinių filmų siužetai, dabar jau nebeatrodo tokiais neįtikėtinais stebuklais.

Bret Swanson TechPolicyDaily paskaičiavo, kad 1991 metais, tada kai kino teatrų ekranuose pasirodė „Terminatorius 2: Teismo diena“, iPhone kaina galėtų viršyti 3 milijonus JAV dolerių. Net baisu pagalvoti, kiek tais laikais turėtų kainuoti pats T–1000.

Swanson’o paskaičiavimais A7 pajėgumų procesoriaus, dirbančio 20,500 MIPS (milijonų instrukcijų per sekundę) grečiu, kaina, tais laikais siektų 620 000 JAV dolerių, tačiau brangiausia dalis būtų iPhone LTE su savo 15Mbps duomenų perdavimo greičiu.

Taigi, 620 000 JAV dolerių už procesorių, 1,44 milijono JAV dolerių už 32GB flash atmintį ir 1,5 milijono už LTE jau 3,56 milijono JAV dolerių. Tačiau jei sudėti ir kitus komponentus, tokius kaip fotokamera, lietimui jautrus ekranas, Touch ID jutiklis ir visa tai gebanti apdoroti operacinė sistema - kaina būtų gerokai aukštesnė.

Kalbant apie iPhone kainas ir dabartinius laikus - palyginimus kiek kurios šalies gyventojui kainuoja 16GB iPhone 5s rasite straipsnyje: „Kiek 16GB iPhone 5s kainuoja skirtingose pasaulio šalyse“.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų