Savaitės naujienų apžvalga: 41-a 2016 metų savaitė

41-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „iPhone 7“ ir „Samsung Galaxy S7“ atsparumo vandeniui testas. Reikėtų priminti, kad nors „iPhone 7“ yra deklaruojamas kaip apsaugotas nuo vandens, „Apple“ jo nepristato kaip atsparaus vandeniui ir pažeidimai sukelti vandens panaikins garantiją, tad po vandeniu su „iPhone“ nefilmuokite.
  • „The Telegraph“ praneša, kad baiminantis Rusų programišių įsilaužimo britų vyriausybės ministrams, kabineto susitikimų metu, buvo uždrausta dėvėti „Apple Watch“. Ankstesnis Ministras pirmininkas David Cameron aukšto lygio susitikimuose dėvėti „Apple Watch“ leido ir šis draudimas tai naujos britų Ministrės pirmininkės Theresa May sprendimas. Nors „The Telegraph“ mini tik „Apple Watch“, tačiau tikėtina, kad susitikimų metu draudžiami ir kitų gamintojų išmanūs laikrodžiai.
  • „Samsung“ sustabdė „Galaxy Note 7“ gamybą po to kai paaiškėjo, kad ir dėl užsiliepsnojimų ir sprogimų keičiami Pietų Korėjos gamintojos telefonai taip pat sprogsta ir dega. JAV operatoriai prekybą šiais telefonų modeliais nutraukė dar iki „Samsung“ davė komandą tai padaryti.
  • „Apple“ paskelbė „iOS 10“ įsisavinimo statistinę informaciją. Anot kompanijos „iOS 10“ dabar įdiegta 54% mobilių „Apple“ įrenginių. Remiantis šiais duomenimis galima spręsti, kad „iOS 10“ įsisavinimas vyksta kiek lėčiau nei tai buvo su „iOS 9“. Palyginimui, praėjus tiek pat laiko po „iOS 9“ ir „iOS 8“ išleidimo, šios operacinių sistemų versijos buvo įdiegtos 61,6% ir 44,% „Apple“ mobilių įrenginių.
  • „Apple išleido registruotiems programuotojams skirtų „iOS 10.1“, „tvOS 10.0.1“ ir „Xcode 8.1“ beta 3 versijas bei registruotiems programuotojams ir viešiems testuotojams skirtą „macOS 10.12.1“ beta 4.
  • Ivanovo rajono (Rusija), Kinešma miestelyje, sekmadienį spalio 9 dieną grįžusi namo moteris rado nusižudžiusią savo dukrą. Pirminio tyrimo duomenimis mokinė nusižudė, nes jos tėvai atsisakė jai nupirkti „iPhone 7“ kaip gimtadienio dovaną.
  • Jei kas paklaustų kokios kompanijos cilindro formos kompiuterį žinote, greičiausiai pirmasis į galvą toptelėjęs variantas būtų „Apple“ sukurtas „Mac Pro“. Dabar ir fantazijos stygiumi išsiskirianti Pietų Korėjos kompanija išleidžia vartotojų klasės PC entuziastams skirtą cilindro formos kompiuterį „ArtPC Pulse Premium Desktop“. „Amazon tinkle startavo išankstiniai šių kompiuterių su „Skylake Core i5“ (1200 USD) ir „Skylake Core i7“ (1600 USD) užsakymai.
  • JAV patentų biuras patvirtino naują „Apple“ patentą. Patente nr. 9,467,666 aprašoma miniatiūrinės kameros technologija leidžianti pasiekti maksimalią nuotraukų kokybę panaudojant minimaliai mažai vietos kameros įdiegimui. Tai šviesos padalinimas mažiausiai į tris (raudoną, mėlyną ir žalią) bangos ilgius panaudojant kelias prizmes ir užfiksuojant spindulius nepriklausomuose jutikliuose (matricose) bei rezultatą apjungiant super skiriamosios gebos paveikslėlyje panaudojant specialią programinę įrangą.
  • JAV patentų ir prekės ženklų biuras patvirtino dar vieną „Apple“ patentą. Šį kartą patente aprašoma šviesos jutiklių naudojimo ekrane metodą. Šiame patente aprašoma technologija gali būti svarbi kuriant „iPhone“, kuriame visą priekinę ekrano dalį užims ekranas. Dabartiniuose „Apple“ telefonų modeliuose šviesos jutiklis diegiamas virš ekrano šalia telefoninio garsiakalbio.
  • „Apple“ padavė į teismą Rusijos internetinę parduotuvę up-house.ru (buvusi apple-house.ru) už kompanijos autorinių teisių pažeidimą, nelegalų „iPhone“, „Mac“, „Mac Pro“, „iMac“, „Apple TV“, „Apple Watch“ ir prakąsto obuolio logotipo naudojimą bei prekybą nelegaliai į šalį įvežtais „iPhone“ ir „Mac“. Maskvos arbitražinio teismo sprendimas - „Apple“ naudai, internetinės parduotuvės operatorė ribotos atsakomybės bendrovė „Riona plius“ Kupertino kompanijai turi sumokėti 6,5 mln. rublių (apie 93 250 €).
  • Kalbėdamas su „Vanity Fair“, „Apple“ programinės įrangos ir paslaugų viceprezidentas Eddy Cue pranašauja, kad po 5 metų nebeliks raktų, piniginių ir popierinių pinigų.
  • Jei vis dar naudojate „Flash“ - „Adobe“ išleido kritinių šio priedo saugumo spragų atnaujinimą 23.0.0.185. Saugumo spragos esančios ankstesnėje versijoje programišiams leidžia perimti kompiuterio kontrolę. Geriausias „Flash“ atnaujinimas yra visiškas šio brudo išmetimas iš kompiuterio.
  • Cleveland’o klinikos atliktų tyrimų duomenimis „Apple Watch“ širdies ritmo matavimo funkcijos rezultatai labiausiai atitinka tikrovę iš ant riešo dėvimų įrenginių. „Apple Watch“ širdies ritmo tikslumas yra 90%.
  • „Couerier Mail“ praneša, kad keli, viename Australijos „Westfield Carindale“ prekybos centre esančios „Apple Store“ darbuotojai, pasinaudodami tarnybine padėtimi ir pilną priėjimą prie turinio turėdami vogdavo iš remontui paliktų „iPhone“ nuotraukas. Reikia pastebėti, kad vogdavo ir į išorinius diskus kopijuodavo tik merginoms priklausančiuose „iPhone“ esančias nuotraukas. Šiam faktui išaiškėjus, darbo neteko iš karto keli „Apple Store“ darbuotojai. „Apple“ įvykio nekomentuoja.
  • Nauja „Apple Music“ reklama.
  • Kalbama, kad „Apple“ derasi su „Sonder“ – Australijos Foxconn inkubatoriaus startuoliais apie dinaminės klaviatūros technologijas. E Ink technologija leidžia klaviatūroje rodyti tą klavišų išdėstymą, kuris yra aktyvus ar aplikacijų klavišų kombinacijų reikšmes.
  • hei-siri.io svetainėje entuziastai surinko interaktyvią „Siri“ galimybių enciklopediją.
  • Japonų „Mac Otakara“ rašo, kad spalio 31 dieną „Apple“ patalpins „iPhone 4“, 2010 metų 13 colių „MacBook Air“, trečios kartos „AirPort Extreme“ ir 2009 metų vidurio „AirPort Time Capsule“ į jos „Vintage and obsolete products“ sąrašą.
  • „Apple“ JAV internetinėje svetainėje pradėjo prekiauti prie operatorių nepririštais „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ modeliais.
  • Kalbama, kad „Apple“ kuria savo grafinį procesorių. Anot gandų nešiotojų kompanija planuoja atidaryti savo grafinių procesorių kūrimo štabą Londone ir atsisakyti trečių šalių gaminių.
  • „Apple“ patyliukais, po truputį atsisako kabelių, kurie parduotuvėse neleidžia vagišiams pavogti „iPhone“ ar „Mac“ kompiuterius. Kompanija mano, kad tie kabeliai neleidžiantys laisvai apžiūrėti įrenginio gadina vartotojo patyrimus, nes nelaidžia jo patogiai paimti. Pirmoji parduotuvė, kurioje nebus prie stalo įrenginį pritvirtinančių kabelių yra Londono Regent Street esanti „Apple Store“.

iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

OS X ir macOS aplikacijos

Jei įsigyjate prekę „Mac Arena“ svetainėje paspaudę ant nuorodos į „Amazon“ svetainę — „MacArena“ gauna nedidelį mokestį.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų