Savaitės naujienų apžvalga: 23-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

23-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • Serbų menininko Pavlo Kajuko įkurta įmonė „Autograph“ kuria „iPhone“ formos antkapius. Antkapiai gaminami iš ukrainietiško bazalto, o vaizdas juose išgraviruojamas lazerio pagalba ir todėl gali būti nepaprastai detalus. Antkapio proporcijos, tame tarpe ir mygtukai pilnai atitinka originalaus „iPhone“. Menininkas sako, kad galima pasirinkti it pageidaujamą „iPhone“ modelį. Tokio „paminklo“ kaina 1000 USD. Šie antkapiai tapo tokie populiarūs, kad kai kurie žmonės net domisi galimybe juos atnaujinti kai pasirodo naujas „iPhone“ modelis.

  • Aplikacijų skirtų mobiliems įrenginiams tyrimai parodė, kad 1 iš 4 vartotojų atsisiųstą aplikaciją panaudoja tik vieną kartą.
  • Nežiūrint pradžioje pateiktų gandų, kad „Apple“ WWDC 2016 laukiama įvairios naujos geležies, tame tarpe ir „iPhone“ pristatymų - dabar pasirodė visiškai priešinga informacija, kurios skleidėjai teigia, kad „Worldwide Developers Conference“ metu, „Apple“ pristatys tik savo programinės įrangos naujoves.
  • Birželio 2 dieną, Rusijos Federacijos prezidentas pasirašė įstatymo projektą, remiantis kuriuo vartotojai naudojantys Rusijoje nesertifikuotus mobiliuosius telefonus bus baudžiami: fiziniai asmenys 3000–5000 rublių (40–60€), o juridiniai asmenys 60 000–300 000 rublių (817–4 086 €) bauda.
  • Socialinių tinklų analize užsiimanti „Netbase“, išnagrinėjusi beveik 7 mln. įrašų, nustatė jog mylimiausias europiečių prekinis ženklas yra „Apple“.
    Socialinių tinklų analize užsiimanti „Netbase“, išnagrinėjusi beveik 7 mln. įrašų, nustatė jog mylimiausias europiečių prekinis ženklas yra „Apple“.
  • Naomi Campbell nusifilmavo naujoje „Apple Music“ reklamoje.
  • Šiais metais kasmet skelbiamame „Fortune 500“ sąraše „Apple“ užima 3-ią vietą. Tim Cook’o vadovaujama „Apple“ į trečią vietą pakilo iš 56 (2010 metais). 2015 ir 2014 metais „Fortune 500“ sąraše „Apple“ užėmė 5 vietą, 2013 metais 6, o 2012 metais 17-tą. „Apple“ yra aukščiausią vietą šiame sąraše užimanti technologijų kompanija.
  • Dar viena „Apple Music“ reklama pavadinimu „Nail Salon“.
  • Ši savaitė gausi „Apple“ reklamomis. Be dviejų pasirodžiusių „Apple Music“ skirtų reklamų, „iPhone“ gamintoja išleido ir visą seriją „Shot on iPhone“ reklamų.
  • „Apple“ išleido antrąsias, programuotojams skirtas „iOS 9.3.3“, „OS X 10.11.6“, „tvOS 9.2.2“ ir pirmą „watchOS 2.2.2“ beta versijas bei „iOS 9.3.3“ ir „OS X 10.11.6“ beta 2 skirtas viešiems testuotojams.
  • „Apple“ pripažino klaidą dėl kurios stringa 13 colių „MacBook Pro“ kompiuteriai turintys „Retina“ ekraną (Early 2015). Savo svetainėje paskelbtame dokumente „Apple“ rekomenduoja atnaujinti „OS X“ versiją ir jei naudojamas „Adobe Flash Player“ įskiepis, tai ir jį.
  • „Daily Mail“ aprašo istoriją, kurioje Stacey Gleeson, motina iš Australijos, pastebėjo, kad jos vienerių metukų dukra pamėlynavo ir nustojo kvėpuoti. Ištikta šoko moteris griebė telefoną ir norėjo išsikviesti pagalbą, tačiau telefonas jai tiesiog išslydo iš rankų. Nors ir ištikta panikos, ji prisiminė, jog išmaniajame telefone „Apple iPhone“ „gyvena“ virtuali pagalbininkė, kurią galima iškviesti sušukus „Hey Siri!“. Vos tik „Siri“ atsiliepė, motina jai įsakė tučtuojau paskambinti greitajai pagalbai. Kadangi mergaitė jau nebekvėpavo, tokiu atveju kiekviena akimirka yra gyvybiškai svarbi. Atskubėję medikai sugebėjo atgaivinti mažametę ir ji toliau gali džiaugtis gyvenimu.
  • Antradienį, „JAV Patentų ir prekės ženklų biuras“ patvirtina dar vieną „Apple“ patentą. Šiame patente aprašoma vandeniui nepralaidžios audio jungties, bei garso perdavimo kaulais technologijos.
  • „Apple“ atnaujino „Brother“ spausdintuvams skirtas tvarkykles.
  • „Apple“ atnaujino „iTunes U“ aplikaciją papildydama ją naujomis galimybėmis.
  • „iPhone“ dėklas, kuris šviečia jei gaunate žinutę
  • Remiantis šaltiniais iš Kinijos, dar šį mėnesį „Apple“ pristatys atnaujintą „MacBook Air“ modelį.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview 6“.
  • Leidinys „Digital Music News“ tvirtina, kad „Apple“ planuoja uždaryti „iTunes“ muzikinę skiltį. Kol kas nėra tiksliai žinoma kada tai įvyks, tačiau tuo, kad tai įvyks neabejojama. Manoma, kad tai nutikti gali tada kai „Apple Music“ ir „iTunes“ vartotojų skaičius susilygins arba ženkliai sumažės „iTunes“ vartotojų.
  • Naujam patentui pateikta „Apple“ paraiška leidžia manyti, kad kompanija bando lankstų ekraną turintį „Apple Watch“.
  • „Apple“ išleido specialiai Europos futbolo čempionatui skirtą „Shot on iPhone“ reklamą.
  • Olandų elektronikos gamintoja „Philips“ paskelbė apie savo pirmą „Bluetooth“ turintį ir prie „iPhone“ prisijungti galintį dantų šepetuką „Sonicare Flexcare Platinum Connected“. Aplikacija „iPhone“, dantų šepetuke įdiegtos „Smart Sensor“ technologijos dėka seka dantų valymo įpročius. Planuojama dantų šepetėlio kaina apie 199 USD, o prekiauti juo planuojama pradėti jau šių metų liepos viduryje.
    „Philips“ išmanus dantų šepetėlis „Sonicare Flexcare Platinum Connected“
    Tai nėra pirmasis išmanus dantų šepetėlis. Tokį nuo 2015 metų pradžios gamina „Oral-B“
  • Du, „Apple Store“ darbuotojais persirengę vagišiai, birželio 1 dieną atėjo į „Apple“ SoHo parduotuvę, nieko netrukdomi nužingsniavo tiesiai į serviso kambarį kur vienas jų paėmė 19 „iPhone“ gulėjusių ant lentynos ir perdavė kitam. Antrasis gautus telefonus pasikišo po marškinėliais ir abudu laimingi išėjo pasisavinę telefonų už 16 130 USD. Keista, kad kiti „Apple Store“ darbuotojai nepastebėjo „naujų darbuotojų“, įtarimo jiems nesukėlė ir išsipūtę išeinančiųjų marškinėliai. Žinoma buvo 17:30, laikas kai po darbo einantys namo užsuka į parduotuvę ir nusiperka naują „iPhone“, o parduotuvės apsauga užsiėmusi vaikų vis bandančių kaip nors sugadinti demonstruojamą įrangą vaikymu. Niujorko policijos departamentas šį įvyki dar tiria.
  • Japonų „Macotokara“ teigia, kad labai galimas dalykas jog „Apple“ atsisakys tamsiausio – kosminės pilkos „iPhone“ ir jį pakeis tamsiai mėlynos spalvos telefonas. Iki šiol tamsiausi „iPhone“ modeliai – juodi, o vėliau juos pakeitę kosminės pilkos buvo patys populiariausi.
  • „MacDailyNews“ praneša, kad WWDC metu „Apple“ pristatys „iMessage“ skitą „Android“.
  • „Bloomberg“ rašo, kad „Apple“ nutarė diversifikuoti savo „iPhone“ procesorių tiekėjus ir ir atskiroms naujo „iPhone“ modelio versijoms gaminti naudos „Intel“ lustus. Šaltinių teigimu, „Intel“ LTE lustai bus naudojami „iPhone“ modeliuose, susietuose su AT&T ir kai kuriuose modeliuose, skirtuose užsienio rinkoms. Tačiau su „Verizon“ susietuose „iPhone“ pardavinėjamuose JAV ir toliau bus naudojami „Qualcomm“ lustai.
  • Sprendžiant iš „Bluetooth SIG“ vykdančiojo direktoriaus pareigas užimančio Mark Powell el.laiško galima spręsti, kad birželio 16 dieną bus pristatytas naujas „Bluetooth 5“ standartas.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

nauji „iOS“ žaidimai

„OS X“ aplikacijos

naujos „OS X“ aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų