„Apple“ tapo energetikos kompanija

Tema: Apple
Ekologiška energija

„Apple“ patyliukais sukūrė dukterinę įmonę „Apple Energy“, kuri valdoma iš Kupertino mieste įsikūrusio pagrindinio kompanijos biuro.

Naujos „Apple“ sukurtos dukterinės įmonės „Apple Energy“ registracijos vieta Delavaras ir formaliai įmonė pradėjo egzistuoti gegužės 20 dieną, tačiau jos valdymas vyksta iš pagrindinės kompanijos būstinės Kupertino, Kalifornijoje. Naujai kompanijai priklauso Nevados ir Kalifornijos valstijose esančios saulės energijos jėgainės bei saulės energijos ląstelės įrengtos ant naujojo „Apple“ biuro-miestelio „Campus 2“ pastatų stogų, kuris turėtų būti „apgyvendintas“ 2017 metų pradžioje.

Turint omenyje „Apple“ patirtį ir pastangas naudoti tik „žalią“ energiją, nėra keista, kad ji stengiasi užtikrinti, kad šios energijos pakaks jos reikmėms. Vien tik antrame „Apple“ biure „Campus 2“ įrengtos saulės baterijos generuos 14 megavatų elektros energijos.

JAV Federalinei energijos reguliavimo tarnybai „Apple“ sakė, kad ji atitinka reikalavimus ir gali pardavinėti elektros energiją rinkos kainomis. Ji nėra didelis ir kaip nors situaciją elektros energijos rinkoje galintis pakeisti žaidėjas, todėl neturėtų savo neišnaudotos elektros energijos pardavinėti didmeninėmis kainomis.

Daugelyje JAV valstijų gyventojai gali užsidirbti pardavinėdami savo sukauptą ir neišnaudotą, iš saulės gautą elektros energiją.

vargu ar „Apple“ užsiims savo sukauptos elektros energijos pardavimu galutiniams vartotojams, nes tai reikalautų brangios infrastruktūros, reikalingos tos energijos tiekimo į gyventojų patalpas sukūrimo. Greičiausiai ji savo sukauptos energijos perteklių pardavinės kitoms, elektros energijos tiekimu užsiimančioms kompanijoms, nes tai bus paprasčiau įgyvendinti ir jai nereikės pergyventi jei kartais pačiai tos energijos prisireiktų daugiau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų