Kaip nustatyti pagrindinę el.pašto paskyrą „OS X Mail“ aplikacijoje

„OS X Yosemite Mail 8“, „OS X El Capitan Mail 9“

Neretai kelias elektroninio pašto paskyras turintys vartotojai naudojantys „Mail“ aplikaciją „Mac“ kompiuteriuose pastebi, kad laišką išsiuntė ne iš tos paskyros, kurios „reikėjo“.

Jei „OS X Mail“ aplikacijoje esate sukonfigūravę kelias elektroninio pašto paskyras ir nustatymuose nesate nurodę, kaip pagrindinę, naudoti vieną iš jų - neretai „per skubėjimą“ ar neapsižiūrėję galite elektroninį laišką išsiųsti ne iš tos paskyros, kurios norėtumėte – tarkim su darbo reikalais susijusį laišką išsiųsti iš asmeninės el.pašto paskyros.

Pagal nutylėjimą, „OS X Mail“ aplikacijoje, naujas elektroninis laiškas siunčiamas (jei rašydami jį nenurodote kitaip) iš tuo metu aktyvios, pažymėtos elektroninio laiško paskyros ir taip vyksta ne tik laiškui sukurti naudojant „Mail“ aplikaciją, bet ir paspaudus „mailto“ nuorodą interneto svetainėje ar siunčiant elektroninį laišką iš kitos „Mac“ aplikacijos ar vietos, pvz. pasinaudojant kontekstinio meniu, iškviečiamo dešiniu pelės klavišo paspaudimu, punkto („Share“ → „Mail“).

Numatytos el.pašto paskyros nustatymas „OS X Mail“ aplikacijoje

Visų pirma paminėsiu, kad šis nustatymas nepanaikina galimybės laiškus siųsti iš kitų el.pašto paskyrų – net ir nustatę vieną elektroninio pašto adresą kaip pagrindinį – išsiuntimo paskyrą galite pakeisti laiško rašymo lango „From:“ dalyje.

  1. Atidarykite „Mail“ aplikaciją, jei to dar nepadarėte
  2. „Mail“ aplikacijos meniu pasirinkite MailPreferences arba pasinaudokite klavišų kombinacija Cmd ⌘-,
  3. Aktyvuokite Composing skiltį atsidariusiame nustatymų lange
  4. Raskite Send new messages from: lauką šalia kurio, jei nieko nesate čia keitę, pamatysite „Account of selected mailbox“ - pakeiskite šį nustatymą iš sąrašo pasirinkdami el.pašto adresą, kurį norite naudoti kaip numatytąjį. Numatytos el.pašto paskyros nustatymas „OS X Mail“ aplikacijoje.
  5. Uždarykite „Mail“ aplikacijos nustatymų langą.

Atlikus šiuos nustatymus, sukurtas naujas elektroninis laiškas bus automatiškai paruoštas išsiųsti iš numatytosios elektroninio pašto paskyros ir nesvarbu ar tai darysite „Mail“ aplikacijoje ar kurioje kitoje „OS X“ vietoje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų