Kaip „OS X El Capitan“ išjungti kontaktų informaciją imamą iš „Mail“ aplikacijos

Mac kompiuteriai OS X

„Contacts“ aplikacija „OS X El Capitan“ turi naują galimybę - rinkti kontaktinę informaciją iš elektroninių laiškų gautų „Mail“ aplikacijoje.

„OS X El Capitan“ „Contacts“ aplikacija turi galimybę prieiti prie „Mail“ aplikacijoje esančių duomenų ir radusi joje informaciją, kuri jos manymu yra kontakto - ją automatiškai patalpinti kontaktų sąraše. Nežiūrint to, kad ši funkcija skamba patraukliai - daug vartotojų ji yra mažiau naudinga nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Atidarę „Contacts“ aplikaciją ir jos paieškos lauke įvedę kokią nors raidę, jei kontaktų sąraše bus rasti paieškos kriterijus atitinkantys įrašai iš „Mail“ aplikacijos, kontaktų sąrašo apačioje pamatysite „Found in Mail“ grupę įrašų. Vieniems „OS X El Capitan“ vartotojams ši funkcija yra patogi, kitiems - tame tarpe ir man, mėgstantiems ir taip milžiniškame kontaktų sąraše turėti tik reikalingus įrašus, papildomas automatinis kontaktų sąrašo papildymas yra labiau trugdis nei patogi funkcija.

Dėkui „Apple“, kad ši įdiegdama naują patobulinimą įdiegė ir galimybę jį atjungti. Jei manote, kad šis „OS X El Capitan“ „Contacts“ aplikacijos funkcionalumas jums nereikalingas:

  • atidarykite „OS X El Capitan“ „Contacts“ aplikaciją ir iš jos meniu pasirinkite Contacts > Preferences arba pasinaudokite Cmd ⌘-, (kablelis)
  • atsidariusiame „Contacts“ aplikacijos nustatymų lange aktyvuokite General skiltį
  • nuimkite varnelę esančią šalia Show contacts found in Mail OS X El Capitan „Contacts“ aplikacijos nustatymai - automatinio kontaktų informacijos aptiktos „Mail“ aplikacijoje patalpinimo atjungimas.
  • atlikus aukščiau aprašytus veiksmus, „Contacts“ įspės, kad iš aplikacijos bus pašalinta visa nepatvirtinta kontaktų informacija - spauskite ant Turn Off mygtuko OS X El Capitan „Contacts“ aplikacijos nustatymai - automatinio kontaktų informacijos aptiktos „Mail“ aplikacijoje patalpinimo atjungimo patvirtinimas.

Atlikę aukščiau nurodytus veiksmus vėl susigrąžinote vienvaldystę savo „Contacts“ aplikacijoje ir joje nebebus „neaišku kokiu būdu“ ten patekusios informacijos, tame tarpe ir tos, kuri neturi jokios kontaktinės informacijos, o tik kontakto vardą ar pavadinimą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų