Savaitės naujienų apžvalga: 11-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

11-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • Keturiuose iš penkių „iOS“ įrenginių yra naudojama „iOS 9“ operacinės sistemos versija. Tarp naujausios, „Apple“ mobiliems įrenginiams skirtos operacinės sistemos neįdiegusių – 16% naudoja „iOS 8“, o 5% senesnes „iOS“ versijas.
    „Apple“ duomenimis, 2016 metų kovo 7 dieną, „iOS 9“ įsisavinimas buvo 79 procentai.
    Šaltinis: Apple
  • HBO nufilmavo humoristinį video, kuriame eskaluojama duomenų šifravimo problema, atsiradusi „Apple“ ir FTB nesutarimų fone po to kai „iPhone“ kūrėja atsisakė suteikti teisėsaugos institucijoms prieigą prie vartotojų duomenų ir taip savo sistemą padaryti „skylėtą“. Linksmai apie rimtą problemą.
  • „Apple“, „Google“, „McDonald’s“ ir „IKEA“ atstovai antradienį Briuselyje sprendė mokesčių Europoje reikalus.
  • Britų „The Sun“ rašo, kad „Apple Watch“ išgelbėjo 62-mečio Dennis Anselmo, patyrusio širdies smūgį, gyvybę. Pradžioje, blogai pasijutęs vyriškis pamanė, kad „pasigavo“ gripą, tačiau kai jo „Apple Watch“ parodė jog pulsas yra 210 dūžių per minutę jis suprato – reikalas gerokai rimtesnis. Gydytojai, vėliau pašalinę arterijų blokadą, paaiškino jog jei Anselmo nebūtų kreipęsis į gydytojus, greičiausiai, naktį būtų ištikęs kitas priepuolis ir vyriškis būtų miręs.
    Dennis Anselmo ir jo gyvybę išgelbėjęs „Apple Watch“
    Nuotrauka: Dennis Anselmo / The Sun
  • Šiuo metu brangiausias „Apple“ parduodamas produktas yra „Apple Watch Edition“ – 17 000 USD, tačiau anot „Piper Jaffray“ analitiko Gene Munster jis bus keturis su puse karto pigesnis kai pasirodys „Apple Car“, kurio kaina prasidės nuo 75 000 USD (100 naujų „iPhone 6s“). Labiausiai tikėtina, kad „Apple Car“ pasirodys 2021 metais.
  • „Apple“ paviešino registruotiems programuotojams ir viešiems beta testuotojams skirtas „iOS 9.3“ ir „OS X 10.11.4“ septintąsias beta versijas.
  • Internete pasirodžiusiose neva „iPhone 7“ nuotraukose matomas „iPhone“ kuriame dviguba kamera ir nėra „Home“ mygtuko.
  • Ryan Collins – programišius, kurio „darbų“ suvestinėje ilgas įsilaužimų į garsenybių „iCloud“ ir „Gmail“ paskyras sąrašas, JAV federalinio teismo pripažintas kaltu. Teisme jam grėsė penkerių metus įkalinimas, tačiau federalinis teisėjas vietoje šio termino rekomendavo 18 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.
  • „Waze“ savo „iOS“ skirtą aplikaciją papildė funkcija leidžiančia iš anksto suplanuoti kelionę ir primenančią kada reikia išvykti.
  • Kalbama, kad „Apple“ kai kurioms „iCloud“ paslaugoms gali atsisakyti „Amazon WEB“ paslaugų ir pradėti naudoti „Coogle Cloud“ platformą. Apie tai „Twitter“ paskyroje pranešė Amir Efrati.
  • „Apple“ paskelbė naują reklamą, kurioje „Cookie Monster“ reklamuoja „Siri“.
  • Apple išleido „tvOS“ skirtą oficialią „Apple Events“ aplikaciją, kurią iš „tvOS App Store“ gali atsisiųsti visi ketvirtos kartos „Apple TV“ savininkai.
  • „Time“ atspausdino interviu su „Apple CEO Tim Cook, kuriame daugiausiai dėmesio skiriama „Apple“ ir JAV vyriausybės kovai susijusiai su duomenų šifravimu. „Ar man patinka jų taktika? Ne, nepatinka“, – sakė Tim Cook. „Vyriausybė man atsiskleidė iki šiol nematytoje šviesoje. Ar man patinka tai ką apie tai praneša spauda? Ne. Aš nemanau, kad tai yra profesionalu. Ar man patinka tai ką jie kalba ar meluoja apie mūsų ketinimus? Ne. Tai mane žeidžia. Tai mane stipriai žeidžia“.
    Time - Tim Cook
  • „Apple“ inžinieriai sako jie geriau išeis iš darbo nei sutiks sugadinti „iOS“ saugumą.
  • Gandų internete skleidėjai skelbia, kad „Apple“ planuoja išleisti mažesnę „iPad Pro“ versiją. Kalbama, kad 9,7″ ekraną turinčio modelio kaina prasidės nuo 599 USD.
  • Pasirodė informacija, kad „Apple“ naudojamų ir už Wi-Fi atsakingų mikroschemų gamintoja „Broadcom“ mažina šių komponentų gamybą ir vietoje to daigiau dėmesio ir resursų skirs daugiau pelno atnešantiems produktas. „Apple“, matyt, teks ieškoti naujo tiekėjo.
  • „Google“ pakeitė savo puslapius indeksuojančio roboto (Googlebot) darbo principus. Greitu laiku jis nustos apsimetinėti „iOS“ pagrindu veikiančiu „iPhone“ ir prisistatinės kaip „Android“ įrenginys. Ilgą laiką „Googlebot“ prisistatinėjo kaip „iOS 8.3“ pagrindu veikiantis „iPhone“, tačiau nuo balandžio šis varikliukas bus matomas kaip „Nexus 5X“ telefonas veikiantis „Android 6.0.1“ pagrindu.
  • Programuotojų apklausa parodė augantį jų tarpe susidomėjimą „OS X“. Nors Microsoft didžiuojasi, kad jos „Windows“ yra pasaulyje populiariausia kompiuteriams skirta operacinė sistema, tačiau čia tik tada kai kalbama apie paprastus vartotojus. Jei kalbėti apie programuotojus – čia sparčiai auga „Mac“ kompiuteriais su įdiegta „OS X“ operacine sistema ginkluotų programuotojų armija.

    Daigiau statistinių duomenų susijusių su programuotojais rasite Stack Overflow svetainėje.
  • Keletą mėnesių „Apple“ triūsia prie „Project McQueen“ - plano, kuris kompaniją turėtų padaryti mažiau priklausomą nuo kitų kompanijų internetinių debesų sprendimų, tokių kaip „Amazon Web Services (AWS)“ bei „Microsoft Azure“ ir efektyviau išnaudoti savo duomenų centrus.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

nauji „iOS“ žaidimai ir taikomosios aplikacijos

„OS X“ aplikacijos

nauja „OS X“ aplikacija

  • TaskPaper 3 – Plain text to-do lists: 14,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. internete jau pilna foto su SE 7 ir PRO telefono modeliu nuotraukom

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų