Kaip išspręsti triukšmų iPhone 6s nuotraukose problemą

Kai kurie iPhone 6s ir iPhone 6s Plus vartotojai skundžiasi, kad nuotraukos padarytos blogesnio apšvietimo sąlygomis, šiais iPhone modeliais, nelabai geros kokybės.

Išmanieji telefonai, dėl mažutės juose naudojamos matricos, visada fotografuoja kokybiškiau gero apšvietimo sąlygomis. Kai kurie „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ vartotojai neretai skundžiasi, kad blogesnėmis apšvietimo sąlygomis padarytose nuotraukose daug skaitmeninių „triukšmų“ ir atitinkamai jos yra blogesnės kokybės. Vienas iš skaitmeninius triukšmus fotografijoje sukeliančių veiksnių yra kaistančios elektronikos sukeliami trukdžiai - kuo ilgesnis išlaikymas - tuo „šiluminių triukšmų“ daugiau.

„iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ modeliuose, matricos elektronikos kaitimo priežastimi gali tapti ne tik ilgesnis išlaikymas reikalingas fotografuojant blogesnio apšvietimo sąlygomis. Šiuose telefonų modeliuose įdiegta „Live Photos“ technologija fiksuoja 12fps video vaizdą prieš ir po nuotraukos padarymo, o tai reiškia, kad matrica naudojama ilgiau nei to reikėtų tik fotografuojant.

Norint išvengti ar kaip įmanoma labiau sumažinti „skaitmeninių triukšmų“ atsiradimą nuotraukose, ypač fotografuojant blogesnio apšvietimo sąlygomis, reikėtų „Live Photos“ funkciją tokiais atvejais atjungti. Norint atjungti „Live Photos“ funkciją:

Mažų talpų iPhone savininkams, pvz. turintiems 16GB iPhone 6s, „Live Photos“ funkciją geriausia laikyti išjungtą visada.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų