Kaip „iPhone“ ir „iPad“ ištrinti naršymo istoriją

Gali būti visa eilė priežasčių, dėl kurių norėtumėte ištrinti naršymo internete istoriją išsaugotą „iPhone“ ar „iPad“.

Naršant internete, naršyklė išsaugo aplankytų svetainių sąrašą, nebent naršote aktyvavę privataus naršymo režimą[1], ir dažnai tai yra patogu[2]. Kiekvienas mūsų turime savų priežasčių vienaip ar kitaip elgtis arba nesielgt – taip pat ir su naršymo informacijos išsaugojimu – vieniems „nusišvilpt“ kokia jo naršymo internete informacija yra išsaugota įrenginyje, kiti nori, kad jos ten nebūtų. Ir tai nebūtinai susiję su paranoja, kaip kai kurie svetainės lankytojai pratę apibūdinti panašaus tipo informaciją. Pavyzdžiui jei naršote internete naudodami iPhone ieškodami dovanos žmonai/vyrui, draugei/draugui, partnerei/partneriui ar kaimynui ir tas žmogus naudojasi, tarkim, „iPad“ susietu su tuo pačiu „iCloud ID“, o „iCloud“ nustatymuose įgalinta „Safari“ - „iPad“ (ar kitame su tuo pačiu „iCloud ID“ susietu „iOS“ įrenginiu ar vartotojo paskyra „Mac“ kompiuteryje) galima matyti ne tik atidarytus interneto puslapius, bet ir naršymo istoriją. Šią galimybę Apple pristatė „iOS 8“ ir „OS X Yosemite“.

Jei, nesvarbu dėl kokių priežasčių, nutarėte ištrinti „Safari“ naršyklės naršymo istoriją - tai paprasta ir šis veiksmas gali užimti nuo 30 iki kelių sekundžių, priklausimai nuo to ar žinote kaip tai padaryti.

Viskas ką reikia padaryti norint atsikratyti istorinio, „Safari“ naršymo istorijos šleifo, tai:

  • atidaryti „Safari“ naršyklę „iOS“ įrenginyje
  • paspausti ant adresyno (Bookmarks) iOS 9 „Safari“ adresyno (bookmarks) piktograma. piktogramos
  • atsidariusio lango viršuje vėl paspauskite ant adresyno piktogramos, jei tas skirsnis nėra pažymėtas
    iOS 9, „Safari“ langas rodomas paspaudus ant adresyno (bookmarks) piktogramos.
  • paspauskite ant History
  • norėdami ištrinti įrašus naršymo istorijoje galite:
    1. perbraukti pirštu iš dešinės į kairę per tą naršymo istorijos įrašą, kurį norite panaikinti ir paspausti ant šalia jo pasirodžiusio Delete užrašo.
    2. paspausti ant ekrano apačioje esančio „Clear“ mygtuko ir pasirodžiusiame parinkčių lange pasirinkti: „The last hour“ - jei norite ištrinti visus naršymo istorijos įrašus išsaugotus valandos bėgyje; „Today“ - išsaugotus šiandien; „Today and yesterday“ - išsaugotus šiandien ir vakar arba „All time“ - jei norite panaikinti visus „Safari“ naršymo istorijoje išsaugotus įrašus.
  • Viskas

Ateityje jei naršote svetainėje, kurios nenorėtumėte matyti naršymo istorijos įrašų sąraše - pasirinkite privataus naršymo režimą[1]. „iOS 9“ „Safari“ naršyklėje privataus ir įprasto naršymo režimus galite naudoti tuo pačiu metu - tiesiog paspauskite ant „Safari“ langų/tabų piktogramos iOS Safari langų/tabų piktograma ir palieskite kairėje ekrano pusėje esantį „Private“ mygtuką. Priklausomai nuo to ar paliesdami jį aktyvavote ar išjungėte privataus naršymo režimą - matysite aktyviame režime atidarytų interneto svetainių sąrašą (vaizdo kopijas).

Turėkite omenyje, jei naudojate klaviatūros režimą su teksto nuspėjimu - „iOS“ klaviatūra „mokosi“ nepriklausomai nuo to ar naršote įprastu ar privačiu režimu ir jos „išmokti“ žodžiai ateityje bus panaudoti rekomenduojamų žodžių sąraše.


  1. Privataus naršymo režimas „iOS“ 9 aktyvuojamas paspaudžiant „Safari“ naršyklės lango apačioje esančią susikertančių kvadratų iOS Safari langų/tabų piktograma piktogramą ir tada paspaudžiant ant kairėje ekrano pusėje/apačioje esančio „Private“ mygtuko. Naršant aktyvavus „privatų“ naršymo režimą, „Safari“ naršyklė neišsaugo naršymo istorijos, paieškų istorijos ir automatinio laukų užpildymo informacijos.  ↩

  2. Safari naršymo istorijoje išsaugoti svetainių adresai, vėliau, vedant interneto svetainės adresą naršyklės URL lauke, leidžia pasirinkti jį iš sąrašo ir taip sutaupyti laiko arba padeda lengviau rasti svetainę aplankytą prieš kelias savaites, kurios adreso ar pavadinimo nepamenate.  ↩

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Į viršų