Kaip blokuoti reklamas iOS 9

iOS 9 nauja savybė leidžianti blokuoti nepageidaujamą turinį interneto svetainėse sukėlė nemažą šurmulį ir privertė „bumbėti“ tuos, kas duoną valgo iš reklamos demonstravimo.

iOS vartotojams norėdama vartotojams suteikti dar geresnius patyrimus naudojantis jos įrenginiais, Apple iOS 9 „Safari“ naršyklėje įdiegė galimybę naudoti turinio blokavimo aplikacijas - įskiepius. Tokie įskiepiai atims nemenką sviesto sluoksnį nuo kai kurių svetainių savininkų duonos riekės, todėl jei turite mėgstamas svetaines, kurios neįkyriai reklamuoja savo puslapiuose produktus ar paslaugas - geriau rinktis įskiepius leidžiančius pasirinkti ir vartotojui į „baltą sąrašą“ patalpinti svetainių adresus, kuriose joks turinys neturėtų būti blokuojamas.

Pradžiai manau yra verta paminėti, kad ne visi iOS 9 įrenginiai palaiko turinio blokavimo funkciją. Šia funkcija galės naudotis tik iPhone 5s ir naujesnių iPhone modelių, iPad Air ir iPad mini 2/3/4 bei 6-os kartos iPod touch savininkai.

Nors iOS 9 skaičiuoja savo pirmąsias gyvavimo valandas, iTunes Store jau galima rasti visą armiją reklamų blokavimo aplikacijų - įskiepių.

Kaip naudotis turinio blokavimo funkcija iOS 9

  1. Pirmoje eilėje turite rasti ir į savo iOS 9 įrenginį atsisiųsti šiai funkcijai skirtą aplikaciją. Žemiau pora turinio blokavimui skirtų aplikacijos:
  2. Įdiegus pasirinktą turinio blokavimo aplikaciją - atidarykite Settings aplikaciją ir joje pasirinkite SafariContent Blockers
  3. Viskas - dabar galite naršyti nematydami reklamų ar iššokančių langų.
Reklamų ir turinio blokavimo iOS 9 aplikacija - įskiepis „Crystal“.

Taip pat verta atidaryti pačią turinio blokavimo aplikaciją ir patikrinti ar kūrėjai nesiūlo kokių nors parinkčių ar nustatymų galimybių.

Ar planuojate naudoti turinio blokavimo įskiepius? Pasidalinkite su kitais savo  ideologiniais broliais ir seserimis rekomendacijomis bei mintimis apie šią iOS 9 funkciją. :)

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 6 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Blogai,kad negali 4s to gaut ;(

  2. Labai keista, kad negalima ant 5 senuko naudotis :) tai ir neišbandysiu niekaip.

  3. Kuris laikomas geriausiu ? Crystal ?

  4. Būtinai naudosiu. Naudojaus OS X ir labai šaunu, kad iOS 9 gavo šią galimybę taip pat !

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų