Savaitės naujienų apžvalga: 2-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

2-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų iOS bei OS X aplikacijų rinkinys.

  • pasirodė nauji vaizdai iš Apple Campus 2 statybų.
  • „TechCrunch“ rašo, kad Facebook greičiausiai kuria Mac OS X skirtą Messenger aplikaciją.
  • „Financial Times“ rašo, kad praėjus pusei metų nuo „Apple Music“ starto ji peržengė 10 milijonų prenumeratorių (mokančių už paslaugą) ribą. Kad tai padaryti didžiausiai jos konkurentei Spotify prisireikė net šešių metų. Prieš startuojant Apple srautinės muzikos paslaugai, Spotify sakėsi turinti 20 mln. prenumeratorių ir 75 mln. aktyvių paslaugos vartotojų. „Apple Music“ startavo 2015 metų birželio 30 dieną ir įsitvirtino, kaip antra, didžiausia pasaulyje srautinės muzikos paslauga po Spotify.
  • Internete pasirodė informacija, kad spaudžiama Europos mobilių paslaugų operatorių Apple kuria įrankį leidžiantį lengviau eksportuoti duomenis iš iOS į Android. Labai abejotina informacija, nes neaišku kokių velnių Apple turėtų kurti tokią aplikaciją. Manau ji geriau tobulins savo jau sukurtą aplikaciją padedančią Android vartotojams migruoti duomenis į iOS.
  • Dėl sistemoje esančios klaidos, Apple negali pasakyti kiek žmonių naudoja jos News aplikaciją. Apple viceprezidentas Eddy Cue sakė „Mes nežinome tikslaus skaičiaus ir taisome klaidą, tačiau pateikti skaičiais yra mažesni nei realybė“.
  • Internete pasirodė gandų, kad naujasis 4 colių iPhone bus pavadintas ne iPhone 6c, o iPhone 5e ir turės prastesnius techninius duomenis. Kažkaip labai abejotinas gandas.
  • Tesla ir SpaceX įkūrėjas Elon Musk žinomas kaip spalvingų pasisakymų ir neįtikėtinų nuspėjimų savininkas ir kalbėdamas su BBC jis pasakė jog tiki, kad Apple kuria automobilį.
  • Vos tik Apple išleido iOS 9.3 tuojau pat internete pasirodė jau jailbreak’intos šios versijos pirmosios beta vaizdai.
  • „Phoenix Marketing International“ duomenimis 38% Apple Pay pirkimų yra vykdoma perkant aplikacijose ir „tik“ 62% perkat įprastose parduotuvėse.
  • Microsoft kompanija Skype pranešė, kad greitai iOS įrenginių vartotojai iš savo iPhone, iPad ar iPod touch galės per Skype aplikaciją daryti grupinius video skambučius, taip kaip dabar gali tai daryti Mac, PC ir Xbox.
  • Naujausioje, sausio 12 dieną išleistoje Microsoft Outlook skirtos iOS įrenginiams 2.1.3 versijoje atsirado tiesioginis Skype palaikymas leidžiantis greitai ir patogiai pereiti prie numatyto (scheduled) Skype skambučio.
  • Jei turite 4-os kartos Apple TV, panašu, kad nepalaikomų video failų era ateina į pabaigą - VLC paskelbė apie savo aplikaciją skirtą Apple TV.
  • iOS 9.3 atsiras galimybė tiksliai sužinoti, kiek mobilių duomenų sunaudojo „Wi-Fi Assist“ funkcija.
  • Kaip atrodo iPhone „Notification Center“ pas Demy De Zeeuw (@433) - žmogų turintį daugiau nei 8 mln. Instagram sekėjų. Įdomu, kaip atrodo Taylor Swift, turinčios 62,5 mln. Instagram sekėjų ir kurios kiekviena nuotrauka palaikinta po milijoną kartų „Notification Center“.
    Jei nematote video spauskite čia.
  • Patvirtintas Apple patentas, kuriame aprašoma kaip sekti žmogaus judesius stebint juos panašios į Microsoft Kinect tipo geležies pagalba.
  • Apple planuoja Paryžiuje, Eliziejaus laukuose atidaryti 20-tą „Apple Store“ parduotuvę Prancūzijoje.
  • Apple informavo, kad iOS 9 įsisavinimas pasiekė 75% ribą.
  • iOS 9.3 beta 1 atsirado galimybė paslėpti Apple aplikacijas, kurių šiaip Apple neleidžia ištrinti. Tiesa, norint tai padaryti reikės naudoti Apple „Configurator“ 2.2, kurį įprastai naudoja įmonių tinklus ir/ar įrenginius administruojantys darbuotojai.
  • Apple pagal suteiktų patentų skaičių JAV, 2015 metais užėmė 11-ą vietą. Pernai metais buvo patvirtinti 1938 patentai JAV (2014 metais - 2003 patentai)
  • Trečiadienį Microsoft išleido savo „Office 2016 for Mac“ taikomųjų aplikacijų paketo atnaujinimą. Jame ištaisyta „armija“ (https://technet.microsoft.com/library/security/MS16–004) saugumo klaidų, bei „Word“, „Excel“, „PowerPoint“, „OneNote“ ir„ Outlook“ aplikacijos papildytos naujomis galimybėmis. Pavyzdžiui: „Outlook“ dabar gali veikti ir pilno ekrano režimu, PDF failai „Word“ aplikacijoje gali būti išsaugoti į „flash’iuką“, „Excel“ ir „PowerPoint“ papildytos naujomis penelėmis ir t.t Pilną atnaujinimų sąrašą rasite adresu support.microsoft.com/en-us/kb/3133711.
  • IDC paskaičiavimais kompiuterių pardavimų lydere išlieka „Lenovo“, tačiau teigiamus - augimo rezultatus, lyginant paskutinių 2014 ir 2015 metų ketvirčių duomenis, rodo tik Apple ir Asus. Apple Mac kompiuterių pradavimai išaugo 2,8%, o Asus 0,8% lyginant 4-us 2015 ir 2014 metų ketvirčių rezultatus.
    2015 metų 4-to ketvirčio kompiuterių pardavimai
  • Kalbama, kad Apple meta reklamos versliuką ir iAd valdymą atiduoda leidėjams. Tai reiškia, kad ji atsisako ir savo 30% dalies nuo jos įrenginiuose rodomos reklamos.
  • Asymco analitikas Horace Dediu praneša, kad Apple iOS įrenginių gamybos kiekiai dabar lenkia PC
  • Apple užpatentavo daugiafunkcinį magnetinį Apple Watch dirželį, kuris yra ir dirželis, ir stovas, ir apsauginis rėmelis.
    Apple patentas Nr. US20160007697 - Daugiafunkcinis magnetinis „Apple Watch“ dirželis.
  • „Steve Jobs“ filmas turi du auksinius gaublius Kate: Winslet „Best Supporting Actress“ ir Aaron Sorkin „Best Screenplay“. 88-to Akademijos Oskarų apdovanojimo nominantų sąrašą galima pamatyti „ABC News“ svetainėje.
  • Kompanija „Crestoria Holdings“, kuriai kažkada priklausė internetinių kazino „Vulkan“ (Вулкан), o dabar priklauso internetinių žaidimų klubas „Миллион“ padavė Apple į teismą už tai, kad anot ieškovo Apple pažeidžia «Миллион» ir «Игровой клуб „Миллион“» prekės ženklų išskirtines teises ir kaip kompensaciją reikalauja išmokėti 1 mln. rublių bei viešo pripažinimo apie padarytą tokį nusižengimą, nors neaišku kaip Apple pažeidė šias teises. Panašus ieškinys buvo pateiktas „РЖД“, kuri App Store aptiko nepriklausomą aplikaciją „РЖД Тариф“ - šį ieškinį teismas atmetė, tačiau aplikacijos kūrėjas „РЖД“ iš aplikacijos pavadinimo pašalino.
  • Kalbama, kad Samsung eilinį kartą planuoja kopijuoti Apple ir į savo Galaxy S7 įdiegti Apple „Live Photos“ kloną. Net nekeista, nes vos tik pasirodė ši funkcija iš karto pasklido juokeliai su retoriniu klausimu „kiek reikės laukti iki Samsung pradės šią funkcija naudoti“.
  • „Netflix“ savo bloge pranešė, kad artimiausiomis savaitėmis pradės blokuoti proxy serverius ir tai bloga žinia tiems, kas jos transliuojamus filmus žiūri apsimesdami, kad tai daro iš kitos šalies, dažniausiai iš JAV, nes būtent šiai šaliai skirto turinio bibliotekoje nauji filmai atsiranda pirmiausia. „Netflix“ supranta, kad yra daug vartotojų dabar mokančių už turinį vien todėl, kad gali naudoti proxy serverius ir pamatyti filmus vos tik jie pradedami transliuoti ir sprendimas padėti blokuoti prisijungimus naudojant proxy serverius taps eilės mokančių vartotojų atnešamų pajamų praradimu, bet tikisi, kad tuos praradimus kompensuos padidėjusi jos paslaugos vartotojų armija - „Netflix“ dabar savo paslaugas teikia 190-tyje šalių.
  • Kai kurie 4-os kartos Apple TV savininkai sako, kad jų Apple TV iš miego pabunda savaime. Daugeliu atvejų tai Apple TV pajungti prie HDMI-CEC.
  • Penktadienis buvo gana prasta diena technologinių kompanijų akcijų rinkai. Smuktelėjus eilės kompanijų akcijoms prarasti milijardai „pinigų“. Net tokios kompanijos kaip Apple nėra apsaugotos nuo tokių didelių kryčių. Square: 5.08% GoPro: 8.17% Box: 4.95% Fitbit: 4.77% Atlassian: 6.15% Twitter: 5.58% Facebook: 3.44% Apple: 2.48% Alphabet: 2.84%

iOS aplikacijos ir žaidimai

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

OS X aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Apple puslapyje jau rašo apie iOS 9.3

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų