Savaitės naujienų apžvalga: 48-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

48-tos metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS bei OS X aplikacijos.

  • Penktadienį 16 valandą Niujorko laiku, legendinės Apple Store įsikūrusios 5-toje aveniu, Niujorke lankytojai galėjo stebėti neįprastą vaizdą. Į parduotuvę atėjęs asmuo švaistėsi samurajaus kardu. Parduotuvės apsauga ir darbuotojai padarė gyvą sieną neleisdami pavojingam keistuoliui prieiti prie parduotuvės lankytojų. Viskas pasibaigė laimingai - niekas nenukentėjo, o matyt į neviltį puolęs, „samurajus“ - suimtas. Video → ABCNews.com svetainėje (reikalingas Flash)
  • Apple paskelbė žiemos švenčių laikotarpiu, nuo gruodžio 22 iki gruodžio 29 dienos, nepriiminėsianti programuotojų pateikiamų aplikacijų, tad kuriate ir norite suspėti iki švenčių - paskubėkite.
  • Kas bus jei padrošime „Apple Pencil“? Dar vienas keistas Apple įrangos atsparumo ar atsparumo kvailumui patikrinimas.
  • Remiantis Manhattan’o teisininkų ataskaita, teisėsaugos pareigūnams pareikalavus, Google gali nuotoliniu būdu atrakinti ir suteikti jiems prieigą prie 71% Android įrenginių bei duomenų juose. Dokumente rašoma, kad šito, dėl informacijos diske pilno šifravimo, nėra galimybės padaryti Android 5.0 ir naujesnę Android versiją naudojančiuose įrenginiuose, tačiau Android programuotojams skirtoje svetainėje Google pateikta statistika byloja, kad 74,1% Android įrenginių naudoja senesnę nei 5.0 versiją. Jei naudojate iPhone - greičiausiai esate saugūs, nes pilną disko šifravimą Apple naudoja nuo iOS 8 ir ši ar naujesnė iOS versija, kurios atrakinti negali ir Apple yra įdiegta 91% iOS įrenginių.
  • Microsoft atnaujino savo iOS skirtą „OneDrive“ aplikaciją. Dabar „OneDrive“ palaiko 3D Touch ir stipriau spustelėjus ant aplikacijos piktogramos galima greitai atidaryti naujausius failus patalpintus šioje Microsoft kompiuterinių debesų saugykloje.
  • Vasario mėnesį Kinijoje pradės veikti „Apple Pay“ paslauga.
  • Vokietijos medijos konglomeratas Axel Springer iškėlė bylą iOS 9 reklamas blokuojančios aplikacijos „Blockr“ kūrėjams. Kompanija esanti eilės laikraščių, tame tarpe ir tokių kaip „Bild“ ir „Die Welt“, savininkė nori nutraukti ir šios aplikacijos vystymą, ir platinimą. Lapkričio 19 vykusio teismo posėdžio metu teisėjai teigė, kad aplikacija yra legali ir vartotojai ją diegti (arba nediegti) gali savo nuožiūra ir rekomendavo „Axel Springer“ rasti alternatyvius kovos su reklamas blokuojančiomis aplikacijomis būdus. Išgirsti galutinį teismo verdiktą tikimasi gruodžio 10 dieną.
  • Neseniai pasirodė informacija, kurios Apple dar nėra oficialiai patvirtinusi, kad kompanija įsigijo dar vieną startup’ą - „Faceshift“. Ciuriche įsikūrusios „Faceshift“ sukurtos veido mimikos atpažinimo technologijos naudojamos kuriant naujausią „Žvaigždžių karų“ filmą. Šių technologijų dėka, personažų iš fantastinių pasaulių veidų išraiškos yra natūralesnės ir tikroviškesnės. Informacija apie šios kompanijos įsigijimą buvo pasirodžiusi ir anksčiau, tačiau eilė šaltinių teigia, kad dabar kompanijos jau galutinai užbaigė sandorį.
  • Vienas didžiausių Japonijos informacinių leidinių „Nikkei“ rašo, kad 2018 metais Apple pereis prie OLED tipo ekranų savo iPhone telefonuose. Įdomu tai, kad leidinyje teigiama jog Apple neatsisakys LCD ir dėl didelio iPhone populiarumo leis juos ir su LCD ekranais.
  • iFixit išardė ir pažiūrėjo kas gi Apple „Smart Keyboard“ klaviatūros viduje.
    išardyta Apple „Smart Keyboard“ klaviatūra
  • Apple išleido naują Kalėdinę reklamą pavadintą „Someday At Christmas“. Šioje reklamoje nusifilmavo Stevie Wonder ir Andra Daye.
  • Bendraujant su vaikais, 85-mečiais ar prastai kalbą žinančiais (pvz. užsieniečiais) neretai yra sunku paaiškinti eilę dalykų, tokių kas yra „Wi-Fi“, „GPS“, „Bluettoh“, „atomai“, „energija“ ir t.t., nes neretai paaiškinime esami priversti naudoti žodžius, kurių tie žmonės kuriems aiškiname - reikšmės nesupranta. Randall Munroe, populiarios webcomic xkcd autorius pataria, kad kai tenka paaiškinti sudėtingus dalykus - aiškinant geriausia naudoti iki 1000 pačių dažniausiai naudojamų žodžių. Savo knygoje „Thing Explainer: Complicated Stuff in Simple Words“ autorius pataria naudoti diagramas, kurias daugelis gali suprasti. Vienos tokios diagramos pavyzdys žemiau, kuriame parodyta kaip paaiškinti iPhone elementus žmogui, kuris arba labai jaunas, arba labai senas, arba tas žmogus nelabai stiprus anglų kalboje - naudojant elementarius žodžius. Kaip naudojant elementarius žodžius paaiškinti kas yra iPhone
  • Žinoma, Apple niekada tokio telefono neišleis, o telefonų turinčių fizinę klaviatūrą niša užimta BlackBerry ir nieko stipriai nevilioja, tačiau, jei atsidurtumėte kitame matavime, kur Apple tokį telefoną išleistų - ar pirktumėte?
  • Apple turi dar vieną naują patentą. „Electronic devices with housing port shutters“ pavadintame patente aprašoma technologija, kuri automatiškai apsaugo įrenginių ertmes, tokias kaip: iPhone mikrofonų, garsiakalbių ar Lightning jungties, nuo skysčių patekimo pro jas. Internete jau kuris laikas sklando gandai, kad sekančiais metais pasirodysiantis iPhone modelis bus atsparus drėgmei.
  • Japonų „Macotakara“ rašo, kad sekančiame iPhone modelyje nebeliks 3,5mm ausinių jungties. Tai Apple leistų iPhone padaryti daugiau nei 1mm plonesniu išsaugant tokį patį ekrano aukštį ir plotį paliekant tokiais pačiais kaip iPhone 6s. Tokiu atveju su išoriniais įrenginiais iPhone galėtų jungtis tik Lightning ir Bluetooth jungtimis. Japonų „Macotakara“ rašo, kad sekančiame iPhone modelyje nebeliks 3,5mm ausinių jungties.

iOS ir OS X aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

nauja iOS aplikacija

  • Reeder 3: tai nėra visiškai nauja aplikacija, tai trečia naujai pasirodžiusi labai populiarios, Silvio Rizzi sukurtos RSS skaityklės versija skirta iOS įrenginiams. RSS skaityklės padeda sutaupyti begales laiko, nes skirtingų svetainių naujienas leidžia skaityti vienoje vietoje ir nereikia „braidyti“ iš vienos svetainės į kitą: 4,99 €

taikomosios OS X aplikacijos

naujos OS X aplikacijos

  • WordPress: WordPress išleido Apple Mac kompiuteriams skirtą aplikaciją leidžiančią valdyti WordPress pagrindu veikiančias svetaines neatsidarius naršyklės. 0,00 €
  • Leo’s Fortune - HD Edition - Apple dizaino 2014 metų apdovanojimo laimėtojos, švedų indi studijos „1337 & Senri“ sukurtu žaidimu dabar džiaugtis gali ne tik iOS, Android, Windows Phone, PlayStation 4, Windows, Xbox One, ar Steam platformos, bet ir Mac vartotojai: 6,99 €
  • Aurora HDR: 39,99 €
  • Sky Labyrinth 3D - Mount The Stairs: 0,00 €
  • Odd Birds Flight 3D: 0,00 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų