Savaitės naujienų apžvalga: 24-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos
24-tos 2015 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei naujos, laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS ir OS X aplikacijos.
  • Apple WWDC metu paskelbė, kad Apple Pay atkeliauja į Jungtinę Karalystę. Šią Apple paslaugą leidžiančią parduotuvėje už prekes atsiskaityti tiesiai iš iPhone palaikys visi pagrindiniai JK bankai, išskyrus Barclays. Barclays atstovai sako, kad derybos dar vyksta ir matyt anksčiau ar vėliau šalys susitars.Apple Pay JK palaikymo starto metu šią galimybę susimokėti palaikys daugiau nei 250 000 prekyviečių.
  • 13 metų pelnytai užėmęs garbingą vietą iPod skirsnis, po Apple WWDC 2015 staiga dingo iš pagrindinio kompanijos interneto svetainės meniu. Tiesa, jis neišnyko visai, o persikėlė į Music skyrių. Tačiau sumažėję iPod pardavimai, nes dauguma renkasi iPhone, kuris yra universalesnis - rodo ir krentančią iPod svarbą Apple verslo planuose.
  • Srautinės muzikos paslaugos yra geras ir patogus būdas klausytis muzikos… kol duomenų perdavimas netampa problema (pavyzdžiui viešint užsienyje). Nors WWDC metu Apple neminėjo, tačiau už šią Apple paslaugą mokantys galės atsisiųsti albumus ir klausyti juos net nesant galimybės prisijungti prie Intrneto. Atsisiųstas dainas bus galima klausytis 30 dienų, po ko įrenginys turės prisijungti prie interneto ir patikrinti prenumeratos būseną - čia tam, kad apsisaugoti nuo gudručių, kurie užsiprenumeruos paslaugą mėnesiui, atsisiųs begalę albumų ir po to norės juos nemokamai klausytis amžinai.
    Žemiau Apple Music paslaugų tipų galimybių palyginimas. Apple Music paslaugos tipų galimybių lentelė.
  • Laimingieji, savo riešus pasidabinę Apple Watch jau gali rinktis iš daugiau nei 6 000 aplikacijų.
  • YouTube pradėjo oficialiai palaikyti 8K (4320p) video. Mano galva tai kiek per ekstremalu, tačiau viskas juda į priekį. Kaip 8K video pavyzdį galite pažiūrėti „Ghost Towns“ jei patemps kompas ir vaizdas netrūkčios - kokybė pasakiška.
  • Apple oficialiai patvirtino, kad kuria 3D „street view“ žemėlapių duomenų bazę ir tie paslaptingi Apple automobiliai važinėjantys JAV gatvėmis ir bus šio Apple projekto dalyviai. Apple Maps duomenis renkantis automobilis New Jersey
  • Pranešama, kad Apple nepatenkinta didėjančiais jos naujo „skraidančios lėkštės“ formos miestelio statybų kaštais bei statybų vėlavimu nutraukia santykius su dviem statybos bendrovėm Skanska ir DPR. Rašoma, kad šis Apple nutarimas įsigalioja tuojau pat.
  • Apple CEO paplipėjo 8-iais laipteliais geriausių JAV įmonių vadovų lentelėje ir dabar, pirmą kartą patenka į TOP 10. Pirmoje lentelės vietoje Google CEO Larry Page surinkęs 97% darbuotojų balsų.
  • iOS 9 kode yra užuominų, kad sekančiame iPhone bus 1080p FaceTime kamera leidžianti filmuoti 120 ir 240fps režimais.
  • Nežiūrint to, kad Apple nauja iOS 9 veiks ir senuose įrenginiuose, kompanija informavo registruotus programuotojus, kad nuo šiol šie galės rinktis kokiuose įrenginiuose veiks jų sukurtos aplikacijos - ar visuose, ar tik naujuose. Pasirinkimas, kuriuose įrenginiuose veiks aplikacija vykdomas pasirenkant procesoriaus tipą: 32-bit procesorius turintys įrenginiai laikomi pasenusiais/senais, 64 bitų - naujais. Senų įrenginių vartotojai, Apple Store nematys aplikacijų, kurios netinka jų įrenginiams. Pirmą 64-bitų procesorių pristatė 2013 metais ir jis vadinosi A7 bei buvo įdiegtas iPhone 5s. Dabar visuose naujuose iPhone diegiami tik 64-bitų procesoriai.
  • Neaišku ar kiekiu ar darbštumu, bet Kinijos programišiai atėmė iš amerikiečių jailbreak kūrėjų visus laurus, nes dabar besidominčių iOS modifikavimo galimybėmis dėmesys krypsta būtent į naujienas iš rytų. Kalbėdami su Forbes, Kinijos programišių grupė „Keen Team“ drąsiai pareiškė, kad ruošiasi išleisti iOS 9 nulaužimo įrankį iš karto po to, kai Apple rudenį išleis viešą šios iOS operacinės sistemos versiją.
  • Kalbėdamasis su žinomu Daring Fireball blogeriu John Gruber, Apple marketingo vadas Phil Schiller atsakė į eilę užduotų klausimų. Paklaustas kodėl Apple vis dar leidžia 16GB talpos iPhone, kai duomenų talpos dabar yra pakankamai pigios, Phil Schiller sakė, kad pigias iPhone versijas perkantiems vartotojams rūpi kaina ir jiems finansiškai labiau apsimoka naudoti kompiuterinių debesų paslaugas duomenų saugojimui, o tokių įrenginių kaip 16GB iPhone turėjimas Apple leidžia daugiau pinigų skirti kitiems telefono įrenginių, tokių kaip geresnės kameros, įdiegimui.
    To paties pokalbio metu Phil pripažino, kad naujasis Apple MacBook nėr kompiuteris kiekvienam, bet „Apple turi kurti į ateitį orientuotus - šiuo atveju ateities, kai nereikia prie nešiojamo kompiuterio jungti kitų prietaisų - įrenginius.
  • WWDC konferencijos dalimi yra ir „Apple Design“ apdovanojimai. Šiais metais šių apdovanojimų nugalėtojais tapo:
  • Juniper Research paskelbtame labiausiai įtakingų technologinių kompanijų lyderių, Apple dizaino vadas Jony Ive užima antrą vietą, iš karto po Microsoft CEO Satya Nadella.
  • Apple užkulisių parodiją, kuria ji pradėjo WWDC 2015
  • Apple išsinuomavo 2 400 m2 plotą (pusantro aukšto) nežinomam projektui.
  • Pora šaltinių internete teigia, kad 9,99 USD kainuojanti Apple Music paslauga ne visur kainuos vienodai. Pavyzdžiui „Technology Personalized“ ir „TJournal“ duomenimis, ši paslauga Indijoje kainuos 120 Rs per mėnesį (2 USD), o Rusijoje - 169 rublius (3 USD).
  • Apple pagaliau iOS 9 panaikino keistą apribojimą leidžiantį prie elektroninio laiško prisegti tik 5-as nuotraukas. iOS 9, panašu, kad apribojimų nėra (bent jau 100 nuotraukų prisegti galima). Taip pat iOS 9 atsirado galimybė naudoti Mail Drop funkciją, leidžiančią prie elektroninio laiško prisegti failus, kurių bendras dydis yra iki 5GB. Šią funkciją Apple pirmą kartą pristatė OS X Yosemite.
  • Google vyresnysis programinės įrangos inžinierius Peter Kasting šią savaitę pranešė, kad Google inžinieriai pluša gerindami OS X skirtą Chrome naršyklę, stengdamiesi pašalinti jos neapsakomą ėdrumą baterijai ir patobulinti veikimo greitį, ypač tose srityse, kur Chrome stipriai atsilieka nuo Safari.
  • iOS 9 vartotojai, kurie iPad naudoja su išorine klaviatūra galės naudoti klavišų kombinacijas, pavyzdžiui greitam aplikacijų perjungimui. Programuotojai, kurdami iOS 9 aplikacijas galės diegti klavišų kombinacijų palaikymą ir taip naudojimą iOS aplikacijomis padaryti panašesnį į OS X.
  • El Capitan Apple įdiegė galimybę įjungti TRIM ne Apple SSD diskams. Gali būti, kad šią galimybę išvys jau ir OS X Yosemite 10.10.4 vartotojai.
  • Apple iOS visada slėpė failų sistemą, tačiau iOS 9 savo nuostatas kiek pakeitė. Paslėptos aplikacijos dėka, vartotojai galės matyti iCloud Drive aplankus iPhone ir iPad įrenginiuose - panašiai, kaip juos mati Mac vartotojai.
  • Reuters rašo, kad BlackBerry svarsto galimybę išleisto telefoną veikiantį Android operacinės sistemos pagrindu. Sakyčiau tai visiška BlackBerry finišo tiesioji.
  • Apple planuoja eilės savo parduotuvių rekonstrukcijas. Į rekonstruojamų sąrašą patenka ir garsioji 5-toje aveniu esanti parduotuvė. Rekonstrukcijos metu ši Apple Store persikels į garsios žaislų parduotuvės FAO Schwarz patalpas. Apple planuoja 5-toje aveniu esančios Apple Store pajėgumus padvigubinti. 5-toje aveniu esanti Apple parduotuvė nėra vienintelė- Apple planuoja rekonstruoti ir garsiąją Londono Regent Street esančią Apple Store, o San Francisko parduotuvė persikels į visiškai naujas patalpas, tačiau kur tos patalpos yra - kol kas nėra žinoma.
  • Kalbėdamas BBC Talentų šou, Flipboard CEO Mike McCue sakė, kad Apple padarė tai (omenyje turėdamas naują iOS 9 News aplikaciją), ką Flipboard sukūrė prieš daugiau nei penkis metus. Jis taip pat užsiminė jog faktas, kad jie su Apple dabar tapo konkurentais nereiškia, kad kompanijos negali dirbti išvien.

iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

  • LOOPIMAL by YATATOY: animacijos kūrimo įrankis mažiesiems: 2,99 €
  • Tennis World Tour: susirinkite pasaulio teniso čempionate su 50-čia žaidėjų 13-oje skirtingose pasaulio šalyse esančių stadionų: 4,99 €
  • Drop the Chicken 2: linksmos loginės arkados apie viščiuką tęsinys: 0,99 €
  • Spirit of War: The Great War: tai laipsninės strategijos, kurios veiksmas vyksta Pirmojo pasaulinio karo metu, žaidimas. Žaidime bus galima dalyvauti didžiausiuose šio karo mūšiuose, o pertraukų metu paskaityti tekstus parašytus profesionalaus istoriko besispecializuojančio šio karo tematikoje: 4,99 €

OS X aplikacijos

  • Toretino: aplikacija leidžianti dizaineriams ir OS X programuotojams apjungti standartinius ir aukštos skiriamosios gebos paveikslėlius į vieną failą skirtą naudoti retina ekranus turinčiuose įrenginiuose: 1,99 € → 0,00 €
  • Affinity Designer: grafikos dizaineriams profesionalams skirta aplikacija, Apple dizaino apdovanojimo proga 20% pigiau: 49,99 € → 39,99 €

nauja OS X aplikacija

  • MindNode 2: antrosios versijos debiuto proga aplikacija platinama su 33% nuolaida: 19,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų