Kaip panaikinti Mac OS X Messages pokalbių istoriją

Mac Messages aplikacija išsaugoja visą pokalbio vykusio, kompiuteryje esančios Messages aplikacijos, istoriją, tačiau kartais kai kuriuos pokalbius norime ištrinti. Kaip tai padaryti.

Bendraujant su draugais, pažįstamais ar kolegomis Mac OS X Messages aplikacija išsaugo mūsų pokalbių bei juose gautų ir išsiųstų failų istoriją. Ši pokalbių istorija leidžia peržvelgti buvusių pokalbių istoriją bei peržiūrėti jų metu siųstus failus. Tačiau kartais, ar norėdami sutaupyti vietą diske, ar siekdami jų turinį išsaugoti paslaptyje norime tuos pokalbius bei visą su jais susijusią informaciją iš kompiuterio ištrinti.

Yra keli būdai leidžiantys panaikinti OS X Messages pokalbių istoriją.

OS X Messages pokalbių istorijos trynimas aplikacijos priemonėmis

  1. Atidarykite Messages aplikaciją ir pasirinkite/pažymėkite kontaktą ar pokalbį, kurį norite ištrinti
  2. Paspauskite dešinį pelės klavišą bet kur pokalbio lange ir paspauskite ant atsiradusio kontekstinio meniu „Clear Chat Transcript“
  3. Patvirtinkite, kad norite ištrinti Messages pokalbio istoriją
  4. Pakartokite aukščiau pateiktą veiksmų seką kiekviename pokalbyje, kurį norite ištrinti.
Atminkite, aukščiau aprašytas veiksmas ištrins visą pokalbį, tame tarpe ir pokalbio metu siųstus ir gautus failus ir todėl jei norite tuos failus išsaugoti - pasirūpinkite jų perkėlimu į kitą vietą kompiuteryje prieš ištrinant pokalbį.

Alternatyviai, vietoje dešinio pelės klavišo paspaudimo pokalbio lange (2-as aukščiau aprašytas žingsnis) galite, pažymėję trynimui numatytą pokalbį, OS X Messages aplikacijoje meniu pasirinkti EditClear Transcript arba pasinaudoti klavišų kombinacija Shift ⇧-Cmd ⌘-K.

Visų OS X Messages pokalbių istorijos trynimas

Jei norite ištrinti visus OS X Messages aplikacijos pokalbius tai galima padaryti dviem būdais: Finder priemonėmis ir Terminal aplikacijoje. Žemiau aprašysiu abudu.

Visų OS X Messages pokalbių trynimas Finder aplikacijos priemonėmis

  1. Uždarykite OS X Messages aplikaciją
  2. Messages aplikacijos pokalbių istorija saugoma ~/Library/Messages/ aplanke todėl atidarykite šį aplanką - tai padaryti galite vienu iš žemiau pateiktų būdų:
    • aktyvuokite Finder aplikaciją arba darbalaukį ir klaviatūroje paspauskite klavišų kombinaciją Cmd ⌘-Shift ⇧-G ir pasirodžiusiame lange įveskite ~/Library/Messages/ ir paspauskite „Go“ mygtuką
    • Finder aplikacijos meniu pasirinkite Go → paspauskite Alt ⌥ klavišą ir iš meniu pasirinkite „Library“ ir atsidariusiame lange raskite Messages aplanką ir pereikite į jį
  3. Messages aplanke pažymėkite chat.db, chat.db-shm ir chat.db-wal failus ir juos ištrinkite pertempdami į šiukšlinę OS X Messages aplikacijos istoriją saugantys failai ir aplankai
  4. Pokalbių metu siųsti failai saugomi Attachments aplanke. Įeikite į šį aplanką, pažymėkite visus jame esančius aplankus ir ištrinkite pertempdami juos į šiukšlinę. Pokalbių OS X Messages aplikacijoje metų siųstų failų archyvas
  5. Grįžkite į Messages aplanką ir pereikite į Archive aplanką, kuriame saugomi pokalbiai OS X Messages aplikacijos žinutes saugantis Archive aplankas
  6. Pažymėkite visus Archive aplanke esančius aplankus ir pertempkite juos į šiukšlinę
  7. Išvalykite šiukšlinę

Visų OS X Messages pokalbių trynimas Terminal aplikacijoje

Veiksmus aprašytus aukščiau galima atlikti ir Terminal aplikacijoje. Naudojantys Terminal žino, kad nors tai leidžia išvengti tam tikrų papildomų veiksmų ir patyrusiems tuos pačius veiksmus leidžia atlikti greičiau - tuo pačiu Terminal nedovanoja klaidų. Nurodžius trinti failus Terminal aplikacijoje - komanda juos ir ištrina, tačiau priešingai nei aukščiau aprašytame metode, failus ištrynus Terminal komandos pagalba jų atstatyti galimybės (bent jau be specialių, tam skirtų aplikacijų pagalbos) neturėsite.

Uždarykite OS X Messages aplikaciją ir atidarykite Terminal aplikaciją ir joje įrašykite komandas, po kiekvienos jų paspausdami Enter ↲.

  1. Ištrinkite chat failus
    rm -r ~/Library/Messages/chat.*
  2. Ištrinkite Attachement aplanko turinį
    rm -r ~/Library/Messages/Attachments/??
  3. Ištrinkite Archive aplanko turinį
    rm -r ~/Library/Messages/Archive/??

Gal paprasčiau būtų jei Apple pačioje Messages aplikacijoje numatytų galimybę ištrinti visą žinučių ir pokalbių istoriją, tačiau, matyt stengdamasi apsisaugoti nuo verkšlenančių vartotojų, kurie „per klaidą ištrynė“ ar kuriems „savaime dingo“ Messages žinutės antplūdžio, Apple šios galimybės pačioje aplikacijoje nėra numačiusi.

Atlikę šiuos veiksmus vėl atidarykite Messages aplikaciją ir pamatysite, kad visų pokalbių istorija išnyko kaip dūmas…

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų