Naujos OS X Messages aplikacijos galimybės

Message

OS X Yosemite įdiegta Messages aplikacija įgavo naujų galimybių ir net atstoja, kai kurias tik iOS įrenginiuose anksčiau buvusias Apple paslaugas.

Pagrindinis operacinės sistemos atnaujinimas (Apple OS X atveju antrasis skaičius po taško, pvz OS X 10.10) reiškia, kad ir pagrindinės į OS X sudėtį įeinančios aplikacijose bus atlikti esminiai pakeitimai ir jos papildytos nauju funkcionalumu. Ir OS X Yosemite sudėtyje esanti Messages aplikacija nėra išimtis.

Messages aplikacija, palaikanti Apple iMessage ir eilę kitų pokalbių tarnybų (tame tarpe populiarias Facebook Chat ir Google Talk), OS X Yosemite įgavo naujų funkcijų praturtinančių pokalbių kokybę bei įvairovę, kai naudojama bendravimui tarp iMessage palaikančių Apple įrenginių. Kitų tarnybų palaikymas yra sąstingio stadijoje ir nors jos vis dar palaikomos, naujovių čia nėra.

Didžiausia Messages aplikacijos naujovių dalis slypi po „Details“ mygtuku esančiu kiekvieno pokalbių lango dešiniame viršutiniame kampe.

Find My Friends paslauga Messages aplikacijoje

OS X Yosemite Messages aplikacija gali tarnauti kaip Find My Friend alternatyva mac kompiuteriuose

Jei žmogus su kuriuo bendraujate sutinka su jumis dalintis savo buvimo vietos informacija arba yra pasiekiamas per Find My Friend - paspaudę ant „Details“ mygtuko pokalbio lange matysite jo buvimo vietą. Jei tai grupinis pokalbis - matysite visų pokalbio dalyvių, kurie dalinasi su jumis savo geolokacinę informaciją buvimo vietą žemėlapyje. Todėl šią funkciją galima naudoti kaip tam tikrą neegzistuojančios „Find My Friends“ aplikacijos OS X alternatyvą.

Grupiniai pokalbiai

OS X Yosemite Messages aplikacija: grupiniai pokalbiai

Grupiniai iMessage pokalbiai taip pat įgavo naujų galimybių: paspaudus ant „Details“ grupiniame pokalbyje galima paskambinti vienam iš kontaktų, pradėti su grupinio pokalbio dalyviais individualius pokalnius ar FaceTime pokalbius, pridėti ar pašalinti iš pokalbio dalyvius ir t.t.

Jei grupinių pokalbių jūsų sąraše ne vienas, kad juos būtų lengviau rasti - galite jiems suteikti pavadinimą. Paspaudę ant grupinio pokalbio lange esančio „Details“ ir atsidariusio lango viršuje vietoje „Untitled Group Chat“ įrašę savo pavadinimą.

Kaip „užčiaupti“ grupinių pokalbių pranešimus

OS X Yosemite Messages aplikacija: pranešimų grupiniuose pokalbiuose atjungimas

Kartais grupiniai pokalbiai užsitęsia ilgiau nei jums to norėtųsi ir kaip taisyklė jame pasitaiko bent vienas „plepesnis“ narys, kuris net ir po to kai atrodo gauti atsakymai į visus klausimus vis nutaria ką nors į tą grupę parašyti. Tai blaško ir jei iš grupės pasišalinti nėra „mandagu“ tokios grupės pokalbius galima nutildyti paspaudus ant grupės pokalbio „Details“ mygtuko ir pažymėjus „Do Not Disturb“.

Kaip pažiūrėti visus Messages pokalbyje siųstus paveikslėlius ar kitus failus

OS X Yosemite Messages aplikacijoje galima pažiūrėti kokie failai buvo siųsti pokalbių su tuo žmogumi ar jų grupe metu.

OS X Yosemite, Messages aplikacija pasisavino iPhone ir iPad Messages aplikacijose esančią funkciją leidžiančią peržiūrėti visus pokalbio metu siųstus paveikslėlius.

Naujoje savo Mac kompiuteriams skirtoje OS X Yosemite operacinėje sistemoje, Apple įdiegė daugybę mažiau ar daugiau pastebimų, bet naudingų funkcijų. Viena tokių funkcijų, padedančių išspręsti „kažkada siunčiau tau tą nuotrauką…“ problemų yra galimybė pažiūrėti visus pokalbio metu siųstus failus. Pokalbio metu nereiškia šiandieninio pokalbio. Paveikslėlius ar kitus prisegtus/siųstus pokalbio metu failus galite pažiūrėti net jei jie buvo siųsti gana seniai.

Norint pažiūrėti kokie failai buvo siųsti iMessage pokalbio su pašnekovu metu, kaip ir aukščiau paminėtų funkcijų panaudojimo atveju reikia pažymėti pokalbį ir paspausti ant pokalbio lango viršuje esančio „Details“.

Jei pokalbio su tuo asmeniu ar asmenų grupe buvo siųsti failai, juos pamatysite atsidariusiame informaciniame lange ir esant reikalui galėsite atidaryti, peržiūrėti ar nusikopijuoti į kompiuterio diską.

Dalinimasis ekrano vaizdu

OS X Yosemite Messages aplikacija: dalinimasis ekrano vaizdu su Messages pašnekovu

Dalinimasis ekranu dar viena Messages aplikacijos patogi funkcija. paspaudę ant dviejų susikertančių keturkampių piktogramos galite leisti pašnekovui matyti jūsų ekraną arba paprašyti, kad jis leistų jums matyti jo. Dalinantis ekranu galite kalbėtis balsu. Tai patogu padedant kolegai/klientui išspręsti kompiuteryje kilusią problemą ar planuoti kelionės maršrutą. Paspaudus pele su jumis dalinamo ekrano vaizde, pas tą žmogų pritems ekranas ir išryškės vieta kurioje bakstelėjote pele.

Taip prisijungę prie pašnekovo ekrano jo valdyti negalėsite. Jei reikalinga kito kompiuterio nuotolinio valdymo galimybė reikės pasitelkti į pagabvą kitas priemones.

Galimybė skambinti telefono numeriais

Nors skambinimas į kitus telefono numerius yra FaceTime valdoma OS X Yosemite savybė, paskambinti galite iš daugelio vietų Mac kompiuteryje. Viena tokių vietų yra Messages aplikacija - jei nutarėte, kad rašant žinutes pokalbis užtruks per ilgai, po poros pelės paspaudimų jau galite šnekėtis balsu. Turėkite omenyje, jei kalbate telefonu prisijungę per Mac - ekranu dalintis tuo pačiu metu nepavyks.

Taip pat turėkite omenyje, kad skambinti iš Mac galite tik tuo atveju jei turite iPhone su įdiegta iOS 8 ir esate šią galimybę įjungę.

Video skambučiai

Norint paskambinti draugui, kolegai ar šeimos nariui per FaceTime visai nebūtina atsidarinėti FaceTime aplikacijos - tai padaryti galite aktyvavę Messages aplikacijos pokalbį su tuo žmogumi, paspaudę ant „Details“ ir spustelėję pele ant kameros piktogramos.

Piktograma turi būti aktyvi ir tai reiškia, kad tas žmogus yra FaceTime vartotojas.

Galimybė siųsti SMS žinutes

OS X Yosemite: SMS žinučių siuntimas

Daugelis OS X Yosemite ir iPhone vartotojų jau žino, kad Messages aplikacija leidžia siųsti ne tik iMessage žinutes, bendrauti Facebook ar Google Talk pokalbiuose, bet ir susirašinėti SMS žinutėmis.

Daugiau informacijos apie šią galimybę rasite straipsnyje: „Kaip siųsti SMS žinutes iš Mac kompiuterio“.

Balso žinutės

OS X Yosemite Messages aplikacijoje galima siųsti ir balso pranešimus

Nauja OS X Messages funkcija yra galimybė siųsti balso žinutes. Šią funkciją Apple vadina „Soundbites“. Paspaudę ant dešiniau teksto rašymo lauko esančios piktogramos, galite įrašyti žinutę balsu (pvz. sudainuoti) ir išsiųsti savo pašnekovui.

Failų siuntimas

Failų siuntimas per Messages aplikaciją nėra nauja funkcija, tačiau prie šio sąrašo reikėtų ją paminėti, nes ji susijusi su aukščiau šiame straipsnyje „Kaip pažiūrėti visus Messages pokalbyje siųstus paveikslėlius ar kitus failus“ parašyta informacija. Mano galva tai puiki funkcija, kurią aš asmeniškai naudoju labai dažnai.

Kuri iš naujų Messages aplikacijos galimybių jums atrodo pati naudingiausia? Kurią naudojate dažniausiai?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų