Kaip pakeisti OS X Messages žinučių šriftą OS X Yosemite

OS X Yosemite, Mac kompiuteriams skirtoje operacinėje sistemoje Apple ne tik „prifarširavo“ Messages aplikaciją naujomis galimybėmis, kurios šią aplikaciją padarė daug naudingesnę ir universalesnę, bet įdiegė ir naujus apribojimus.

Messages aplikacija OS X Yosemite įgavo gerokai daugiau funkcijų. Dabar iPhone vartotojai, Messages aplikacijos pagalba gali ne tik siųsti iMessage žinutes kitiems Mac ir iOS įrenginių vartotojams, bet ir siųsti SMS žinutes tiesiai iš Mac kompiuterio į bet kokį kitą mobilų telefoną ar net paskambinti tiesiai iš Mac kompiuterio.

Papildydama Messages aplikaciją naujomis funkcijomis bei galimybėmis OS X Yosemite operacinėje sistemoje, Apple joje įdiegė ir tam tikrus apribojimus. Vienas tokių apribojimų yra žinučių šriftų ir spalvų keitimas.

OS X Mavericks vartotojai galėjo laisvai keisti tiek savo išsiųstų, tiek ir gautų Messages žinučių vaizdą pasirinkdami kokiu šriftu, dydžiu, spalva ir kokiame fone jas rodyti. OS X Yosemite vartotojams Apple paliko vienintelę - žinutės teksto dydžio keitimo galimybę, kuri taip pat yra gana ribota.

Messages aplikacijos „Preferences“ langas OS X Yosemite
Messages aplikacijos nustatymų - „Preferences“ langas OS X Yosemite. Galima keisti tik žinučių šriftų dydį.

Nežinau, kaip šis apribojimas yra susijęs su permatomumo efektu atsiradusiu OS X Yosemite, tačiau galimybę keisti Messages žinučių šriftus galima atjungus permatomumo efektą:

  • atidarykite System Preferences aplikaciją
  • paspauskite ant Accessibility ir tada aktyvuokite kairėje pusėje esančią Display skiltį
  • pažymėkite varnele Reduce transparency
  • uždarykite Messages aplikaciją (Cmd ⌘-Q)
  • atidarykite Messages aplikaciją ir iš meniu pasirinkite MessagesPreferences arba Cmd ⌘-,(kablelis).
  • aktyvuokite General skiltį - dabar joje, vietoje šrifto dydžio slankiklio matysite išsiskleidžiantį parinkčių lauką, kuriame galite rinktis iš kelių rekomenduojamų šriftų bei jų dydžių porų arba paspaudę ant Other… nurodyti kitą, jūsų kompiuteryje įdiegtą šriftą ir jo dydį.
Messages aplikacijos „Preferences“ langas panaikinus OS X Yosemite permatomumo efektą. Dabar galima pasirinkti ir Messages žinučių šriftą.
Messages aplikacijos „Preferences“ langas panaikinus OS X Yosemite permatomumo efektą. Dabar galima pasirinkti ir Messages žinučių šriftą.

Šalutinis efektas: norint, kad Messages aplikacija naudotų jūsų pasirinktą šriftą, teks OS X Yosemite permatomumo efektą laikyti atjungtą. Įjungus permatomumo efektą, Messages žinučių šrifto nustatymai bus grąžinti į Apple numatytus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų