Klaida iOS Messages aplikacijoje leidžia perkrauti iPhone nuotoliniu būdu

iOS aptikta gana nemaloni ir keista klaida. Gavus žinutę su tam tikru arabiškų simbolių rinkiniu - iPhone persikrauna, o iMessages aplikacija pradeda „lūžinėti“.

Aptikta nauja iOS klaida, kuri perkrauna iPhone ir sutrikdo aplikacijos iMessage darbą, kai vartotojas į iPhone gauna Messages ar SMS žinutę su tam tikru arabiškų simbolių rinkiniu. Šią klaidą pirmasis pastebėjo vienas Reddit tinklo vartotojas.

Pavojingos žinutės tekstas atrodo taip: لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗.

Gavus žinutę su tokiu tekstu - iPhone tuojau pat persikrauna, o atidarius žinutes pokalbių sąrašo režime - sminga Messages aplikacija. Jei atidarant Messages ši atsidaro vieno pokalbio lange - ji išlieka stabili. Klaidos pasireiškimas patvirtintas iOS 8.3, tačiau gali būti, kad šis tekstas sunkiai sukramtomas ir kitose iOS versijose.

Tokio turinio ar ženklų tekstas nėra būdingas Lietuvos vartotojams, tačiau jei kas nors iš jūsų pažįstamų nutarė pajuokauti išsiųsdamas Jums tokią žinutę - rautis plaukų nuo galvos nereikėtų.

Jei gavote tokią žinutę:

  • atidarykite Messages paskutinio pokalbio lange ir išsiųskite atsakymą pokštininkui
  • jei jau atidarėte Messages aplikaciją pokalbių sąrašo režime - paprašykite draugo išsiųsti jums žinutę arba išsiųskite ją sau patys - pvz. Siri pagalba ar iš Mac kompiuterio

Apple inžinieriai sakosi apie problemą žinantys ir dabar ieškantys jos sprendimo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų