Apple ir Google fanai pagaliau rado tai ko nekenčia labiau nei vieni kitų

Temos: Apple, Google, iPhone

Apple paskelbus Apple Pay paslaugą, o kai kuriems JAV prekybininkams pradėjus ją blokuoti - Apple ir Google fanai susivienijo ir kviečia boikotuoti tuos prekybininkus.

Po to kai Apple paskelbė savo Apple Pay paslaugos pradžią JAV, kai kurie prekybininkai atjungė NFC skaitytuvus, kad vartotojai negalėtų atsiskaityti savo mobilių telefonų pagalba. Jie taip pasielgė, nes ruošiasi diegti savo mobilių atsiskaitymų sistemą CurrentC, kuri yra daug nepatogesnė tačiau jos pagalba prekybininkai gali rinkti duomenis apie vartotojus, kai tuo tarpu Apple Pay jokių duomenų apie vartotojus nerenka. CurrentC nei iš tolo savo saugumu neprilygsta Apple Pay ar Google Walet sistemoms.

Norint naudotis CurrentC sistema vartotojai turi atsisiųsti aplikaciją ir ją įdiegti bei suvesti savo asmeninius ir kortelių duomenis, o norint atsiskaityti reikia:

  • atrakinti telefoną
  • atidaryti aplikaciją
  • nuskenuoti QR kodą
  • atsiskaitinėti

Norint atsiskaityti Apple Pay reikia:

  • pridėti telefoną prie skaitytuvo (telefonas gali būti ir užrakintas)
  • pridėti pirštą prie TouchID esančio iPhone 6 ar iPhone 6 Plus

Panašu, kad tokie prekybininkai kaip Walmart, CVS, 7–11, Rite Aid, The Gap, Old Navy ir Dunkin’ Donuts sujudino širšių lizdą. Apple fanai Reddit tinkle pradėjo organizuoti CurrentC ir prekybininkų atjungusių NFC boikotą. Android fanai, savo ruožtu, puola CurrentC aplikaciją Google Play aplikacijų parduotuvėje dėdami po vieną vertinimo žvaigždutę ir rašydami piktus atsiliepimus. Dabar (kai rašau šias eilutes) nekenčiama aplikacija turi 1453 neigiamus (vienos žvaigždutės) įvertinimus iš 1476 bendro įvertinimų skaičiaus.

Daugiau informacijos apie šį boikotą rasite Reddit tinkle paspaudę ant šio teksto.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Hmmm Google ir Apple išimtų tą aplikaciją iš app store ir viskas, nieks net ir norėdamas negalėtų pasinaudoti CurrentC :)

    • Tada jie turėtų su CurrentC susitikti teisme ir greičiausiai praloštų, nes būtų apkaltinti nelygių sąlygų suteikimu visiems rinkos žaidėjams.

      • Kodėl tarkim parduotuvės naudoja tik CurrentC ir to pasekoje išjungė Applepay, tai irgi galima traktuoti dėl nelygių sąlygų? :) Konkrečios parduotuvės ignoruoja Apple pay, Apple ignoruoja CurrentC ir jos aplikaciją... ;) Kaip ir situacija su Bose garso technika, viens du ir išėmė iš Apple store Bose techniką :) Dėl aplikacijų irgi Apple diktatorius savoj parduotuvėj, pašalino Launcher aplikaciją ir viskas, nors kūrėjas perdarė ją, kad pilnai atitiktų reikalavimus, vistiek nepraleidžia...

        • Pirmoje eilėje CurrentC čia kaip ir ne prie ko. Antroje eilėje parduotuvės neatjungė Apple Pay, jos atsisakė NFC skaitiklių, o tai jau jų reikalas naudoti juos ar nenaudoti. Jei prekybininkai būtų palikę NFC ir, tarkim, atsisakę palaikyti tik Apple Pay, o palikę Google Wallet, tada būtų galima ginčytis ir gal net susitikti teisme, tačiau žinodamos tai jos iš vis atsisakė vartotojams suteikti galimybę atsiskaityti per NFC.

          Ir Lietuvoje yra vietų kur galima atsiskaityti panašiai, nuskenuojant QR kodą, bet pas mus tai ar mažiau saugu, nes ten viskas vienos kompanijos rankose ir galima ją spausti tikrinti ir t.t., o pas mus, neminėsiu tų aplikacijų, visi vartotojo duomenys, tame tarpe ir kortelės numeris ir jos patvirtinimo kodas saugomi kokios nors kavinukės serveryje, prie kurio prieiti gali ir indų plovėja, ir valytoja ir vagys nutarę pašmirinėti po šaldytuvą naktį.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų