Vis daugiau avialinijų siūlo mobiliems įrenginiams skirtas paslaugas keliaujantiems

Mobilūs įrenginiai jau senokai tapo ne prabangos, o kasdienio gyvenimo atributu ir pamišę namie mobilų telefoną susikremtame tiek pat kiek pamiršę lėktuvo bilietą, nes dažnai tas bilietas ir yra telefone.

Net jei lėktuvo bilietas ir ne telefone, iškeliaujant palikus telefoną namie apima jausmas, kad esi visiškai atitrauktas nuo namų, artimųjų ir net kartais gali pasijusti nesaugus, jau nekalbant apie laiko „prastūmimą“ lėktuve, kai jau nusibosta valgyti, miegoti ir žiūrėti pro langą.

1926 metais Walter Varney įkurtos „United Airlines“ avialinijos, planuoja savo keleiviams pradėti siūlyti nemokamas filmų (stream’inimo) į jų mobiliuosius įrenginius paslaugas. Tiesa, tuo džiaugtis galės tik iOS vartotojai, nes anot „United Airlines“ atstovų, planų šią paslaugą siūlyti Android įrenginių savininkams nėra.

Iki 2014 metų pabaigos „United Airlines“ planuoja sistemą įdiegti visuose savo JAV teritorijoje skraidančiuose lėktuvuose. Jie pradės nuo Airbus A319, Airbus A320, Boeing 747–400 ir 777–200, o vėliau ją įdiegs ir likusiuose oro linijų lėktuvuose. Tad jei planuojate pakeliauti po Ameriką lėktuvu nepamiškite pasiimti ir pasikrauti (jei skrisite ne verslo klase) savo iPad ar iPhone. pasirinkus iš 150 filmų ir 200 serialų, juos žiūrėti bus galima „United Airlines“ aplikacijos pagalba nemokamai, nereikės mokėti ir už WiFi lėktuve.

„United Airlines“ nėra vienintelė ir net ne pirmojo oro linijų kompanija siūlanti tokią paslaugą. „Southwest Airlines“ pernai vasarrą susikoperavusi su „Dish Network“ leidžia išmanių telefonų ir planšetinių kompiuterių savininkams nemokamai žiūrėti pasirinktus filmus ir net 10 televizijos kanalų transliacijas.

Vokietijos oro bendrovė „Lufthansa“ šią vasarą taip pat planuoja savo orlaiviuose teikiamų paslaugų sąrašą išplėsti specialiomis paslaugomis skirtomis išmanių telefonų bei planšetinių kompiuterių savininkams. Keliaujantys „Lufthansa“ orlaiviais galės ne tik žiūrėti filmus ar TV laidas, bet ir užsisakyti maistą bei gėrimus.

Taip pat skaitykite: • Kodėl iPhone ir iPad keliauja lėktuvais
Automobilis verslininkui vertinančiam patikimumą Kaip Apple CarPlay atrodo tarp konkurenčių

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų