OS X Finder, „All My Files“ ir greitis

Nors kai kurie OS X vartotojai sėkmingai naudoja Finder „All My Files“, didelė dalis vartotojų nemato šio aplanko naudingumo. Reikia paminėti, kad nelabai galingų ar senesnių Mac kompiuterių vartotojai naudojantys šią funkciją, kaip numatytąją atidarant Finder langą gali pastebėti aplikacijos darbo sulėtėjimą.

Pagal nutylėjimą specialus „All My Files“ aplankas yra aktyvuojamas atidarius Finder aplikacijos langą. „All My Files“ pakrauna kiekvieną failą aktyviai ieškodamas jūsų asmeninių failų atitinkančių numatytus paieškos kriterijus sugrupuodamas juos viename išmaniame aplanke. Priklausomai nuo failų kiekio jūsų kompiuteryje tai gali reikšti, kad bus rodoma daugiau nei 50 000 failų viename aplanke tą informaciją atnaujinant „gyvai“ kaskart atsinaujinus failo informacijai.

Nors naujesni ar galingesni Mac kompiuteriai su šia užduotimi gali lengvai susidoroti be kokio nors juntamesnio poveikio sistemos našumui, silpnesni kompiuteriai gali pradėti „stabdyti“ dėl didesnių procesoriaus apkrovimo šuolių bei šią informaciją atnaujinti lėčiau.

Jei pastebėjote, kad atidarant naują Finder langą, kai naudojate „All My Files“ aplanką, jame esanti informacija atvaizduojama lėčiau yra keli šios problemos sprendimo būdai.

Pakeiskite pagal nutylėjimą Finder atidaromą aplanką

Nuo OS X Lion išleidimo, pagal nutylėjimą, naujas Finder aplikacijos langas atidaromas atvaizduojant „All My Files“ išmanaus aplanko turinį. Ačiū Apple, kad visose OS X versijose nuo Lion iki Mavericks yra galimybė šį Finder elgesį pakeisti ir nurodyti Finder aktyvuoti kitą aplanką kai atidaromas naujas Finder aplikacijos langas.

  • Aktyvavę Finder aplikacijos langą iš meniu pasirinkite Finder > Preferences arba pasinaudokite klavišų kombinacija Cmd ⌘-,
  • OS X Mavericks Finder - Preferences - General
    Aktyvuokite atsidariusio nustatymų lango „General“ skiltį ir išskleidžiamų parinkčių esančių „New Finder windows show:“ pagalba nurodykite kitą aplanką.

Tokiu būdu pagreitinsite Finder aplikacijos darbą, nes kas kartą atidarant Finder aplikacijos langą aplikacija neturės atnaujinti ir rodyti kiekvieno vartotojo failo, o tik parodys nustatymuose nurodyti vieno aplanko turinį.

Naudokite „All My Files“ tik kai to reikia

Dabar kai pakeitėte numatytą, pirmojo Finder rodomą aplanką, esant poreikiui „All My Files“ galite naudoti tik tada kai to reikia paspausdami ant šoninėje Finder aplikacijos juostoje esančio „All My Files“ užrašo.

Atitinkamai, galite pasinaudoti piktogramomis ir pakeisti jame atvaizduojamos informacijos rodymo stilių pagal tai, kuris jums tinkamas labiausiai. Asmeniškai aš šios Finder funkcijos nenaudoju, nes failus kompiuteryje organizuoju aiškia struktūra ir jei nepamenu kokios nors su failu susijusios informacijos nesunkiai tą failą randu per Spotlight ar pasinaudojęs Finder paieška.

Uždarykite „All My Files“ langą kai jo nenaudojate

Nepriklausomai nuo to ar „All My Files“ naudojate kaip numatytą ar tik retkarčiais pasinaudojate jo paslaugomis - nepamiškite Finder lango su aktyviu „All My Files“ aplanku pasinaudoję uždaryti (ne sumažinti, o uždaryti paspaudus ant kairiame viršutiniame kampe esančio x raudoname fone arba pasinaudoję klavišų kombinacija Cmd ⌘-W).

„All My Files“ nėra įprastas statinis aplankas. Kiekvieną kartą atnaujinus informaciją kompiuteryje: sukūrus naują failą ar aplanką, pakeitus informaciją faile, atsisiuntus failą, nukopijavus ir t.t. informacija „All My Files“ aplanke yra atnaujinama ir gali būti periodiškų procesoriaus apkrovimo šuolių priežastimi. Tokiu būdu atidaryto Finder aplikacijos lango su aktyviu „All My Files“ aplanku laikymas, net jo ir nenaudojant, gali būti kompiuterio darbo našumo kritimo priežastimi ir ypač jei aktyviai keičiate failų informaciją, ką nors kopijuojate, pvz konvertuojate video, kai procesoriaus našumas yra itin svarbus, o jis ir taip stipriai apkrautas.

Nežiūrint to, kad „All My Files“ realiame laike atnaujina šiame aplanke esančią informaciją, kai jis aktyvuotas, ši Finder galimybė gali būti tik trumpų procesoriaus apkrovimo šuolių priežastis ir jei pastebėjote, kad procesorius ilga laiką apkrautas 100% ar 2400% - greičiausiai priežasties reikėtų ieškoti kitur, pvz. sugadintame Finder'io plist faile.

Taip pat skaitykite:
Jei Finder OS X Mavericks veikia lėtai ir užima daug procesoriaus resursų
Kodėl Mac’as sulėtėjo
Neatsargūs pertempimai OS X Finder
OS X Finder „Keep Both“ ir „Skip“ funkcijos kopijuojant failus
Besikartojančių aplikacijų šalinimas iš OS X „Open with“ meniu sąrašo
Triname OS X kešo failus
OS X Dock naudojimas

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų